• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Jennifer van Bastelaar

Jennifer begon in 2011 als klant- en content medewerker en is, naarmate de tijd vorderde, content en blog manager geworden. Door deze functie is zij verantwoordelijk voor alle content die op de site geplaatst wordt en houdt zij je op de hoogte van alle actualiteiten en leuke weetjes via het blog.

Contact Meer Berichten

Batterij snel leeg? Ontdek de beste tips

De afgelopen jaren is eigenlijk alles aan mobiele telefoons beter, groter en sneller geworden, want zeg nou eerlijk, wat kan je tegenwoordig eigenlijk niet meer mee? Hoe fijn deze ‘nieuwe’ ontwikkelingen ook zijn, ze hebben 1 groot nadeel; de batterij is veel sneller leeg dan vroeger. Herkenbaar? Ontdek de beste tips…

Vliegtuigmodus

Wanneer je vliegtuigmodus is ingeschakeld zal het toestel niet constant verbinding met het netwerk maken, dit verbruikt minder energie in gebieden waar slecht of geen bereik is.

Helderheid aanpassen

De meeste smartphones hebben tegenwoordig grote en scherpe schermen. Dit zijn echter ook grote energieslurpers. Daarom helpt het enorm als je je scherm net even een wat minder fel zet. Probeer het maar eens. Het zal in het begin even donker zijn, maar het went snel.

Batterij snel leeg? Ontdek de beste tips

Zet menu- en achtergrondfoto’s uit

Het ene besturingsysteem is nog mooier dan het andere en zitten vol met animaties in menu’s en achtergronden. Super mooi, maar al die animaties kosten ook veel processorkracht en dus veel batterij. Bij de meeste smartphones kun je die animaties uitzetten of versimpelen.  Dit geldt ook voor je app’s. Vaak blijven apps op de achtergrond nog actief zonder dat de gebruiker het weet. Het volledig afsluiten van de apps kan de accuduur vergroten. Zorg tenminste 1 keer per maand voor een volledige oplaadcyclus (accu opladen tot 100% en vervolgens volledig leeg laten lopen).

Minder vaak e-mail/updates ophalen

Mails en updates vanuit Facebook en Twitter wil je natuurlijk zo snel mogelijk ontvangen, maar dat betekent ook dat je telefoon op de achtergrond heel vaak moet ‘checken’ of er mail of updates voor je zijn. Als je het niet erg vind om niet meteen alle updates te ontvangen, kun je overwegen om de intervallen wat ruimer te maken. Geef bijvoorbeeld aan dat je telefoon maar elk uur checkt of er een update is, of zelfs alleen handmatig als je de app of mail opent. Deze opties kun je vinden bij je E-mailinstellingen.

Telefoon uit- en aanzetten

Soms is een telefoon net als een computer. Als je veel programma’s draait wordt je smartphone trager en gaat meer stroom gebruiken. Daarom kan het geen kwaad om af en toe alle apps op je telefoon uit te schakelen en je telefoon eens opnieuw op te starten.

Schermafbeelding 2014-08-29 om 13.44.46

Mobiele data uitschakelen

Moet je batterij echt even lang mee en heb je internet op je mobiel niet direct nodig? Dan kun je nog overwegen om ‘Mobiele data’, oftewel 3G/4G, tijdelijk uit te schakelen. Je zult zien dat je telefoon ineens veel langer mee gaat op dezelfde batterij. Ik heb op vakantie mijn telefoon 6 dagen lang niet hoeven opladen toen ik mobiele data had uitgeschakeld. Bijna net zo lang als die Nokia’s van vroeger!

Zet je trilfunctie uit

De vibratiefunctie van je toestal kan ook heel wat van je batterij gebruiken, gebruik gewoon de ring tone, en zet deze wat stiller om nog meer energie te sparen.

Blijf up-to-date

Vaak zorgen updates van je smartphone software ervoor dat de prestaties van de batterij van je toestel geoptimaliseerd worden. Zorg dus altijd dat je de nieuwste update download.

Smartphone 2

Beste tip; Verdubbel je batterijduur

Er is een actie die je kunt uitvoeren. Bij sommige gebruikers werkt dit en bij sommige veranderd er niets, maar het is het proberen waard.

  1. Zet je Smartphone aan en laadt hem 8 uur lang op, onderbreek het laden niet;
  2. Haal de telefoon daarna van de stroom en schakel hem uit;
  3. Sluit daarna de telefoon nogmaals aan op de stroom gedurende 1 uur;
  4. Haal het toestel weer van de stroom en zet hem weer aan;
  5. Wacht enkele seconden en zet dan de telefoon weer uit;
  6. Sluit voor de laatste keer de stroom aan en laadt je telefoon weer 1 uur lang op.

Batterij snel leeg?

Vanaf nu kan jij (hopelijk) weer intens genieten van je beste vriend; je smartphone, zonder ergenissen, zonder uitvallen en MET een sterkte, betrouwbare batterij in je telefoon!

Geïnspireerd door; hi.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *