• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Jennifer van Bastelaar

Jennifer begon in 2011 als klant- en content medewerker en is, naarmate de tijd vorderde, content en blog manager geworden. Door deze functie is zij verantwoordelijk voor alle content die op de site geplaatst wordt en houdt zij je op de hoogte van alle actualiteiten en leuke weetjes via het blog.

Contact Meer Berichten

Besparen op verzekeringen

Zeg eens eerlijk, hoe vaak neem jij jouw verzekeringen onder de loep om te bekijken of je nog de juiste verzekering hebt en of deze ergens anders goedkoper kan? Niet vaak he? Waarschijnlijk vind je de verzekeraar waar je momenteel een verzekering bij hebt afgesloten wel prima of besteed jij er liever gewoon geen aandacht aan. Toch is dat vaak niet de juiste manier. Je kunt namelijk gigantisch veel op jaarbasis besparen op je verzekeringen… Benieuwd hoe?

Besparen op verzekeringen

Je komt er niet onderuit. In Nederland ben je verplicht om een aantal verzekeringen af te sluiten. Deze verzekeringen zijn verplicht omdat je zelf niet de kosten zou kunnen betalen bij grote schade. De regering behoed je dus van grote kostenposten door deze verzekeringen te verplichten. Echter betekend dit niet meteen dat je hier niet aardig wat geld op kan besparen. De verzekeraar die bijvoorbeeld vorig jaar de goedkoopste was, is dat dit jaar misschien niet meer. Premies wijzigen regelmatig, dus is het verstandig om net zo regelmatig even te checken of je niet te veel betaalt. Jaarlijks verzekeringen vergelijken is een goede gewoonte. Volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) kan de besparing oplopen tot ruim €1.000 euro per jaar…

Besparen op verzekeringen

Goedkoopste aanbieder

De gemakkelijkste manier om te besparen op je verzekeringen is overstappen naar een goedkopere aanbieder. Door jaarlijks de premies te vergelijken, kun je goed in de gaten houden of je nog bij de goedkoopste aanbieder zit. Op PrijsCheck.nl kun je zorg, reis, auto, inboedel– en opstal, spaarrente, uitvaart en rechtsbijstand verzekeringen vergelijken. Wij raden je aan om ook eens te kijken naar de dekking van je verzekeringen. Heb jij bijvoorbeeld een aanvullende verzekering die je eigenlijk niet gebruikt, een te hoge inboedelwaarde verzekerd, een te uitgebreide reisverzekering, al jarenlang een all-risk autoverzekering terwijl je auto inmiddels niet meer zo nieuw is; het zijn allemaal voorbeelden van oververzekering waarop je gemakkelijk kunt besparen…

Dubbele dekking?

Veel verzekeringen hebben een gedeeltelijke overlapping. Denk aan de reisverzekering waarbij medische kosten of kosten aan de auto gedekt zijn. Medische kosten worden binnen Europa al gedekt door de basisverzekering. Alleen als je naar landen gaat waar medische zorg fors duurder is dan in Nederland (bijvoorbeeld de VS of Zwitserland) kan het zinvol zijn om een reisverzekering met medische dekking af te sluiten. Schade op de wintersport valt meestal gewoon onder de autoverzekering. Probeer dus op verzekeringen te besparen door overbodige modules er uit te halen. Ga je samenwonen? Ook dan kun je fors besparen op je verzekeringen. Kijk direct welke verzekeringen je kunt opzeggen. Een verzekering voor twee personen is goedkoper dan twee losse verzekeringen.

Pakketkorting

Als tip willen wij jou meegeven dat je vaak pakketkorting ontvangt als je meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar onderbrengt. Ben je goedkoper uit met deze pakketkorting dan bij andere verzekeraars, dan heb je weer een mooie besparing te pakken. Let er wel goed op of een andere verzekeraar zonder pakketkorting niet toch goedkoper is.

Insurances, verzekeringen

Bezuinigen op verzekeringen door hoger eigen risico

Kies je voor een hoger eigen risico, dan betaal je minder premie. Je kunt hiervoor kiezen bij je zorgverzekering, maar ook bij je inboedelverzekering of autoverzekering. Kies je voor een eigen risico, stort de uitgespaarde premie dan op een spaarrekening, zodat je het eigen risico op kunt vangen. Verzekeringen betaal je meestal maandelijks, maar je kunt er voor kiezen om jaarlijks te betalen. Je krijgt dan vaak een korting van ongeveer 5 procent op de premie.

Verzekeringen via internet

Vroeger werden de meeste verzekeringen via tussenpersonen verkocht. Zij krijgen jaarlijks voor hun advies en bemiddeling een vergoeding tot 20% van de premie. Steeds meer verzekeraars verkopen hun producten via internet. Onder meer door deze besparing en door automatisering kunnen zij verzekeringen een stuk goedkoper aanbieden.

Lees de voorwaarden

Voor het afsluiten van een verzekering is het van belang om goed de voorwaarden door te nemen. Hierdoor weet je precies waarvoor je wel en waarvoor je niet verzekerd bent. Dit kan je een hoop ellende besparen wanneer je iets wilt declareren bij je verzekeringsmaatschappij.

Schermafbeelding 2014-08-18 om 10.53.37

Overstappen naar een andere verzekeraar

Wil je overstappen naar een andere verzekeraar? Controleer dan even welke opzegtermijn er geldt voor je bestaande verzekering. Meestal moet je deze een jaar aanhouden en mag je daarna elke maand opzeggen. Overstappen van zorgverzekering kan elk jaar aan het einde van het jaar. Je kunt bij het aanvragen van de nieuwe verzekering vragen of de verzekeraar een overstapservice heeft, zodat je zelf niets hoeft te regelen met je vorige verzekeraar. Zo niet, dan moet je op tijd je opzegging doorgeven, zodat de oude verzekering zo snel mogelijk stopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *