• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Energie

Donderdagavond 18.10 uur. Je bent eten aan het koken voor je gezin en net voor het klaar is, gooi je nog even snel een was in de wasmachine. De kinderen vermaken zich ondertussen prima achter de televisie en je man bekijkt nog even zijn binnengekomen e-mails op de computer… Klinkt dit herkenbaar? Vast wel! Het is bijna automatisme dat jij dit allemaal in huis kunt doen, maar de kosten die jij maandelijks betaalt voor je energie is vaak schrikbarend hoog en helemaal niet zo logisch! Heb je ook het idee dat je maandelijks teveel betaald voor je energie? Wij weten het wel zeker!

energie vergelijken

Energie vergelijken en besparen op je energierekening

We gebruiken iedere dag gas en stroom. Om ons huis te verwarmen en om onze apparaten te kunnen gebruiken. Energie is in Nederland vanzelfsprekend. Ieder huishouden heeft een eigen aansluiting en verschillende partijen zorgen samen dat je altijd toegang hebt tot energie. Fijn geregeld he? Maar ben jij ook zo blij met je energietarief waar je maandelijks een groot deel van je inkomen aan uit geeft, waardoor je geen geld meer hebt om andere dingen van te doen? Als klap op de vuurpijl ontvang je elk jaar ook nog eens een veel te hoge jaar afrekening… Hoe moet je dit op gaan lossen? Hoe ontkom je aan deze torenhoge kosten?

Geld overhouden door energie te vergelijken? Natuurlijk!

Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat mensen die nooit energie vergelijken en overstappen gemiddeld € 488,- te veel betalen voor hun energie. Heb jij ook het gevoel dat jij daar bij hoort? Die kans is erg groot! Natuurlijk wil je niet (te)veel betalen voor energie. Energie is immers energie, bij welke energieleverancier je dit ook afneemt. Het is daarom zeer verstandig voor je portemonnee om energie te vergelijken voordat je het gaat afsluiten. Vind je het ook zo lastig om te bepalen bij welke energiemaatschappij je het voordeligst uit bent? Vanaf nu hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Energie vergelijken is namelijk zeer gemakkelijk met de energievergelijker van Prijscheck. Energie vergelijken kan op basis van verschillende opties. Zo kun je vergelijken op basis van energieleverancier, energietype (bijvoorbeeld grijze stroom of groene stroom) en de looptijd. Het wordt tijd om jezelf te verlossen van te hoge energiekosten!

energie vergelijken

30% van de Nederlanders was je voor

Jaarlijks stapt ongeveer 30% van de Nederlandse huishoudens over op een andere ‘goedkopere’ energieleverancier. Deze huishoudens hebben zich gerealiseerd dat energie vergelijken loont en er op die manier veel geld bespaard kan worden. Een veel te groot deel van de Nederlanders neemt de stap om goedkopere energie te nemen en daarmee te besparen niet. Dit komt doordat deze mensen vaak niet durven over te stappen en bang zijn voor verandering. Zij voelen zich al jaren vertrouwd bij dezelfde energieleverancier en weten waar zij aan toe zijn, maar is dit wel een slimme zet? Deze houding kost je op jaarbasis namelijk vele honderden euro’s die je uiteraard veel beter kunt spenderen. Je bent dus echt een dief van eigen portemonnee als je niet gaat vergelijken en kiest voor de goedkoopste energie aanbieder. Door het jaarlijkse energie vergelijken, is de besparing snel gemaakt. Je kiest er simpelweg voor om steeds gebruik te maken van bijvoorbeeld een welkomstpremie of lagere tarieven. De meeste energieleveranciers doen er werkelijk alles aan om jou als nieuwe klant binnen te halen of te behouden. Je kunt al in minder dan 1 minuut overstappen! Energie vergelijken op PrijsCheck loont.

Gemiddeld energieverbruik

Het energieverbruik is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Ieder huishouden is natuurlijk anders. Hoeveel stroom en gas je verbruikt, hangt af van het type woning; het kost altijd meer om een groot, vrijstaand huis te verwarmen dan een eenkamerappartement. Daarbij kan de samenstelling van je gezin of het aantal personen dat in huis woont ook nog een groot verschil maken. Voor het vergelijken van energie is het belangrijk dat je ongeveer weet hoeveel gas en stroom je verbruikt per jaar. Dit kun je eenvoudig aflezen van je laatste energierekening, maar je kunt ook energie vergelijken met vergelijkbare woningen en gezinssituaties. PrijsCheck helpt je graag op weg met een overzicht van het gemiddeld verbruik van stroom en gas in verschillende situaties, zodat je een goede inschatting kunt maken.

Hoe ga jij energieleveranciers vergelijken?

Als consument of klein bedrijf mag je in Nederland zelf bepalen van welke energiemaatschappij je gas en elektriciteit afneemt. Maar waar moet je precies op letten? En, hoe zit het met prijzen, algemene voorwaarden en opzegtermijnen? Weet wat je jaarverbruik is. Je kunt energiebedrijven pas goed met elkaar vergelijken als je weet wat je per jaar verbruikt.

energie vergelijken

De goedkoopste energie leverancier?

Energieprijzen vergelijken, overstappen en besparen. Het lijkt zo simpel. Toch betalen de meeste huishoudens nog steeds veel te veel voor energie. Ze denken vaak dat hun besparing slechts een paar euro is. Maar niets is minder waar. De meeste mensen hebben namelijk een standaard energiecontract. Juist die contracten zijn erg prijzig. Uit onderzoek is gebleken dat je gemiddeld zo’n 488 euro kunt besparen, wanneer je de juiste energieleverancier hebben gevonden. Je kunt gebruik maken van de goedkoopste energieleverancier, door online energie te vergelijken. Ga uit van je huidige energieverbruik en bepaal online welke leverancier je het meest voordelig van dienst kan zijn. Wil jij weten wat jij kunt besparen? Start nu met energieprijzen vergelijken op PrijsCheck.nl, bereken je korting en bespaar op jouw energierekening!

Energie vergelijken

Natuurlijk kun je zelf de verschillende abonnementen van energie vergelijken, maar dit kan veel werk zijn. Om alle aanbiedingen en kortingen van alle aanbieders na te lopen en deze door te berekenen in bijvoorbeeld Excel, heb je niet alleen veel statistische kennis maar ook veel tijd nodig. Gelukkig is dit helemaal niet nodig. Energie vergelijken doe je het beste online. Het vergelijken van energie abonnementen gaat gemakkelijk en snel op PrijsCheck. Om een goede vergelijking te kunnen maken, stellen wij jou een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden op deze vragen maken wij de vergelijking. Daarna kun je zelf kiezen welke energie abonnement je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van jouw energie abonnement sturen wij je rechtstreeks door naar de website van de aanbieder.

Vergelijking op prijs en kwaliteit

Een energie abonnement kent veel verschillende productkenmerken die heel bepalend kunnen zijn voor jouw keuze. Het is goed dat je niet alleen nadenkt over een scherpe prijs, maar een uitstekende service is minstens zo belangrijk. Er zijn duidelijke verschillen in hoe energieleveranciers met klanten omgaan. Op PrijsCheck kun je niet alleen vergelijken op prijs, maar ook op kwaliteit. Dat houdt in dat je in een oogopslag kunt zien wie de goedkoopste én best gewaardeerde energieleverancier is. PrijsCheck laat jou een overzicht zien van de meest betrouwbare en bekende merken, waaronder Essent, Nuon en Eneco. Door dit uitgebreide overzicht weet je zeker dat je bij het vergelijken van de energieleveranciers geen interessante acties en aanbiedingen over het hoofd hebt gezien. Wacht dus niet langer en ervaar zelf hoe overzichtelijk onze vergelijkingssite is. De kans dat je goedkoper uit bent is groot! Vergelijk op prijs EN Kwaliteit.

PrijsCheck helpt jou te vergelijken

PrijsCheck is volledig onafhankelijk van alle energieleveranciers. Je sluit direct je energie abonnement af bij de keuze van jouw aanbieder. Tevens verzorgt de aanbieder de polis voor jou. Tijdens de looptijd van de polis kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld bij het vergelijken van je Energie abonnement? Dan kun je altijd bij ons terecht via de online chat of telefoon. Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. energie abonnementen vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Betaal niet te veel voor je energie en verlaag je energietarieven

energie vergelijken

Voordelen energie abonnementen vergelijken op PrijsCheck

  • Vind in minder dan 1 minuut de juiste energieleverancier;
  • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit;
  • Wij geven je graag online advies via de chat;
  • Overzichtelijk de beste acties op maat;
  • Vergelijk, en bespaar vandaag!