• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Essent

EssentEssent is een energiebedrijf dat gas, elektriciteit, warmte en energiediensten levert aan consumenten en bedrijven. Nederland en België zijn hun thuismarkten. De leverancier levert zowel ‘gewone’ energie, als duurzame energie. Van deze laatste soort is Essent de grootste producent.

energie vergelijken

Essent in het kort

Het bedrijf heeft ambitieuze doelen op vier gebieden: klanten, technologie, duurzaamheid en organisatie. Lees hier over alle Essent ervaringen. Er werken zo’n 3.600 mensen bij Essent met een een jaaromzet van 5,9 miljard euro (2012). Het hoofdkantoor van Essent staat in ‘s-Hertogenbosch.

Essent; Milieuvriendelijk

Essent is waarschijnlijk een van de bekendste energieleveranciers van Nederland. In 1995 introduceerde het bedrijf groene stroom in Nederland. Naar eigen zeggen is Essent één van de grootste energieaanbieders als het gaat om het aanbieden van duurzame energie in zowel Nederland als België.  De energieleverancier maakt bij de opwekking hiervan hoofdzakelijk gebruik van  biomassa en windmolens. Essent vindt het belangrijk om slim en verantwoord met energie omgaan. Energiebesparing hoort daar uiteraard ook bij. Essent wil zich in de toekomst volledig richten op het steeds verder ontwikkelen van duurzamere technieken die beter zijn voor het milieu.

Stroom & Gas

Bij Essent kun je kiezen tussen Stroom & Gas Zeker waarbij je 3 jaar lang een vast tarief betaalt. Daarnaast kun je ook kiezen voor Stroom & Gas Variabel (keuze uit grijze of groene energie). Deze hebben een looptijd van 1 jaar en de tarieven hiervan kunnen in januari en juli wijzigen. Bijna iedere energieleverancier biedt jaarlijks korting aan nieuwe afnemers. Energieleveranciers vergelijken? Natuurlijk! Kijk of je naar de goedkoopste energieleverancier kunt overstappen.

Nest Thermostaat

In Nederland biedt Essent bij een driejarig contract de slimme Nest thermostaat aan voor €49,-. Wie een vijfjarig groenestroom-abonnement afneemt, betaalt niets. De installatiekosten bedragen €79,-. Essent mag de Nest Thermostaat voorlopig als enige energiebedrijf aan zijn klanten aanbieden.

Waarom Essent?

  • Door het slimme inkoopbeleid van Essent is het mogelijk om hun inkoopvoordeel door te geven aan de klanten. Hierdoor kunnen ze, ondanks de stijging van de olieprijs, de tarieven voor gas en elektriciteit verlagen;
  • Bij Essent houd je online je verbruik in de gaten via de VerbruiksManager. Aan de hand van je verbruik stel je je voorschot eenvoudig naar beneden of naar boven bij. Zo voorkom je achteraf bijbetalen op je jaarafrekening.