• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Goedkoopste energieleverancier

Het energieverbruik is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Ieder huishouden is natuurlijk anders. Hoeveel stroom en gas je verbruikt, hangt af van het type woning; het kost altijd meer om een groot, vrijstaand huis te verwarmen dan een eenkamerappartement. Daarbij kan de samenstelling van je gezin of het aantal personen dat in huis woont ook nog een groot verschil maken. Voor het vergelijken van energie is het belangrijk dat je ongeveer weet hoeveel gas en stroom je verbruikt per jaar. Dit kun je eenvoudig aflezen van je laatste energierekening, maar je kunt ook energie vergelijken met vergelijkbare woningen en gezinssituaties. PrijsCheck helpt je graag op weg met een overzicht van het gemiddeld verbruik van stroom en gas in verschillende situaties, zodat je een goede inschatting kunt maken. Vind zo de goedkoopste energieleverancier voor jouw verbruik.

Goedkoopste energieleverancier vinden?

Als consument of klein bedrijf mag je in Nederland zelf bepalen van welke energiemaatschappij je gas en elektriciteit afneemt. Maar waar moet je precies op letten? En, hoe zit het met prijzen, algemene voorwaarden en opzegtermijnen? Weet wat je jaarverbruik is. Je kunt energiebedrijven pas goed met elkaar vergelijken als je weet wat je per jaar verbruikt.

energie vergelijken

De goedkoopste energieleverancier?

Energieprijzen vergelijken, overstappen en besparen. Het lijkt zo simpel. Toch betalen de meeste huishoudens nog steeds veel te veel voor energie. Ze denken vaak dat hun besparing slechts een paar euro is. Maar niets is minder waar. De meeste mensen hebben namelijk een standaard energiecontract. Juist die contracten zijn erg prijzig. Uit onderzoek is gebleken dat je gemiddeld zo’n 488 euro kunt besparen, wanneer je de juiste energieleverancier hebben gevonden. Je kunt gebruik maken van de goedkoopste energieleverancier, door online energie te vergelijken. Ga uit van je huidige energieverbruik en bepaal online welke leverancier je het meest voordelig van dienst kan zijn. Wil jij weten wat jij kunt besparen? Start nu met energieprijzen vergelijken op PrijsCheck.nl, bereken je korting en sluit je abonnement af bij de goedkoopste goedkoopste energiealeverancier

Energiemaatschappijen vergelijken

Je kunt de energiemaatschappijen vergelijken op de volgende punten.
1. Soort contract: Je kunt een contract voor onbepaalde tijd of bepaalde tijd afsluiten. Als je een contract voor bepaalde tijd afsluit, dan moet je meestal een boete betalen als je eerder wilt opzeggen dan de afgesproken datum. Je kunt dit terugvinden in je contract en algemene voorwaarden.
2. Algemene voorwaarden: De algemene voorwaarden kunnen per energiebedrijf nogal verschillen. Waar je op moet letten: krijg je een boete als je een keer niet op tijd betaalt? Hoe kun je betalen en wat zijn de kosten? Wat gebeurt er aan het eind van de looptijd van je overeenkomst? Wordt er dan automatisch verlengd?
3. Prijs: Aanbiedingen kunnen heel verschillend zijn. Je betaalt altijd voor vaste kosten en die zijn afhankelijk van de hoeveelheid energie die je verbruikt. Er zijn energiemaatschappijen die een vast hoog bedrag per maand rekenen, maar een lage prijs voor het verbruik. Als je veel energie verbruikt, kan dat voordelig zijn. Je moet dus niet alleen kijken naar de prijs per eenheid energie, maar ook naar de vaste kosten.
4. Korting: Een energiebedrijf werkt graag met kortingen. Maar waar krijg je precies korting voor? Meestal geldt de korting alleen voor de leveringskosten en niet voor de transportkosten. Lees altijd goed de voorwaarden die bij een aanbieding horen.
5. Bepaal of je voor een prijsgarantie wilt gaan: Ga je voor een prijsgarantie, dan ga je een contract aan voor bepaalde tijd met een vaste prijs. Als de energie goedkoper wordt, profiteer je daar niet van. Ga je voor een variabele prijs, kijk dan goed wat de verwachtingen voor de energieprijs zijn. Veel energieprijzen verhogen rond 1 juli en 1 januari hun tarieven.
6. Service: De kwaliteit van dienstverlening verschilt nogal per energiemaatschappij. Veel van de aanbieders vinden korte lijnen en persoonlijk contact belangrijk, andere gaan vooral voor een lage prijs. Bepaal wat je zelf belangrijk vindt.

De beste keus

Overstappen is niet in alle gevallen verstandig. Laat je vooraf goed informeren over alle energieleveranciers die er zijn. Mocht je er helemaal niet uit komen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan jou graag te woord en vinden samen met jou de energieleverancier en energie die bij jou past! Wel is het verstandig om altijd alle energieleveranciers te vergelijken. Door de grote prijsverschillen loont het vaak om  jaarlijk over te stappen van energieleverancier. Jij kiest de energie die het beste bij jou past!

Energie vergelijken

Natuurlijk kun je zelf de verschillende abonnementen van energie vergelijken, maar dit kan veel werk zijn. Om alle aanbiedingen en kortingen van alle aanbieders na te lopen en deze door te berekenen in bijvoorbeeld Excel, heb je niet alleen veel statistische kennis maar ook veel tijd nodig. Gelukkig is dit helemaal niet nodig. Energie vergelijken doe je het beste online. Het vergelijken van energie abonnementen gaat gemakkelijk en snel op PrijsCheck. Om een goede vergelijking te kunnen maken, stellen wij jou een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden op deze vragen maken wij de vergelijking. Daarna kun je zelf kiezen welke energie abonnement je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van jouw energie abonnement sturen wij je rechtstreeks door naar de website van de aanbieder.

Vergelijking op prijs en kwaliteit

Een energie abonnement kent veel verschillende productkenmerken die heel bepalend kunnen zijn voor jouw keuze. Het is goed dat je niet alleen nadenkt over een scherpe prijs, maar een uitstekende service is minstens zo belangrijk. Er zijn duidelijke verschillen in hoe energieleveranciers met klanten omgaan. Op PrijsCheck kun je niet alleen vergelijken op prijs, maar ook op kwaliteit. Dat houdt in dat je in een oogopslag kunt zien wie de goedkoopste én best gewaardeerde energieleverancier is. PrijsCheck laat jou een overzicht zien van de meest betrouwbare en bekende merken, waaronder Essent, Nuon en Eneco. Door dit uitgebreide overzicht weet je zeker dat je bij het vergelijken van de energieleveranciers geen interessante acties en aanbiedingen over het hoofd hebt gezien. Wacht dus niet langer en ervaar zelf hoe overzichtelijk onze vergelijkingssite is. De kans dat je goedkoper uit bent is groot! Vergelijk op prijs EN Kwaliteit.

energie vergelijken

PrijsCheck helpt jou te vergelijken

PrijsCheck is volledig onafhankelijk van alle energieleveranciers. Je sluit direct je energie abonnement af bij de keuze van jouw aanbieder. Tevens verzorgt de aanbieder de polis voor jou. Tijdens de looptijd van de polis kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld bij het vergelijken van je Energie abonnement? Dan kun je altijd bij ons terecht via de online chat of telefoon. Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. energie abonnementen vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Betaal niet te veel voor je energie en verlaag je energietarieven.

Voordelen energie abonnementen vergelijken op PrijsCheck

  • Vind in minder dan 1 minuut de juiste energieleverancier;
  • Prijscheck op basis van prijs EN kwaliteit;
  • Wij geven je graag online advies via de chat;
  • Overzichtelijk de beste acties op maat;
  • Vergelijk, en bespaar vandaag!