• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Jennifer van Bastelaar

Jennifer begon in 2011 als klant- en content medewerker en is, naarmate de tijd vorderde, content en blog manager geworden. Door deze functie is zij verantwoordelijk voor alle content die op de site geplaatst wordt en houdt zij je op de hoogte van alle actualiteiten en leuke weetjes via het blog.

Contact Meer Berichten

iPhone-app legt Europese verkeersregels uit

Gezellig met de auto op vakantie of een auto huren zodra je op het vliegveld geland bent. Het is natuurlijk super praktisch, fijn en makkelijk om een auto te hebben op je vakantiebestemming. Zo kun je veel meer zien van het (ei)land, heb je geen stress, want je kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt en tevens ben je vaak ook nog goedkoper uit… Je dient er alleen wel rekening mee te houden dat de verkeersregels in het buitenland anders zijn dan hier in je vertrouwde kikkerlandje… De app Reizen in het buitenland (gratis, universeel, iOS 5.0+) maakt het makkelijker!

iPhone-app legt Europese verkeersregels uit

Smartphone-app ‘Reizen in het buitenland’

De regels kunnen in de verschillende Europese landen nog wel eens wisselen. Zo moet je in het ene land een alcoholtest in de auto hebben, terwijl je in andere landen een felgekleurd vestje achter de hand moet hebben, voor het geval je betrokken raakt bij een ongeval. Met de smartphone-app ‘Reizen in het buitenland’ kun je opzoeken hoe snel je mag rijden op de Spaanse autosnelwegen. Je leest ook of je in Zweden verplicht bent een fietshelm te dragen en welke veiligheidsspullen je aan boord moet hebben om in Slowakije te mogen autorijden. In de officiële app van de Europese Commissie lees je hoe het zit.

Europese verkeersregels

Terwijl je in Spanje verplicht bent om een fietshelm te dragen, geldt die helmplicht toevallig niet als je bergop rijdt of in de bebouwde kom fietst. Het is dus behoorlijk verwarrend, al die regels voor fietsers en automobilisten. Vandaar dat deze app als geroepen komt. Je vindt in ‘Reizen in het buitenland’ informatie over maximum snelheden, dragen van veiligheidsgordels, verkeerslichten, toegestane alcoholconsumptie, drugsgebruik in het verkeer, verboden rijstroken, fietshelmen, gebruik van mobiele telefoons en afwijkende regels in bepaalde landen. Ook vind je in de app verkeersveiligheid quiz en een memory spelletje.

Schermafbeelding 2014-07-07 om 09.46.22

Verkeer is een spelletje

De quiz is leuk om te doen: elke speler krijgt vijf vragen voorgeschoteld, waarbij je echt moet gokken. Mag de politie in Finland altijd over de vluchtstrook rijden, of mag dat alleen als ze achteruit rijden? En hoeveel alcohol mag je in Hongarije in je bloed hebben, als je een busje bestuurt? Het meest voor de hand liggende antwoord blijkt niet altijd de juiste. Nadat de eerste persoon de steeds wisselde vijf quizvragen heeft ingevuld, geeft hij/zij de iPhone door naar de volgende persoon die de vragen ook beantwoordt. Er staan ook wat culturele en aardrijkskundige vragen tussen, zoals de hoofdstad van Kroatië en de betekenis van het Zweedse woord smörgåsbord. Het memory spelletje stelt niet veel voor en maakt je ook niet veel wijzer. Je hebt drie moeilijkheidsgraden en moet steeds twee dezelfde plaatjes van auto’s, koffers en andere reisattributen bij elkaar zoeken.

Praktische informatie

‘Reizen in het buitenland’ is een netjes gemaakte app, met een slimme navigatie: aan de zijkant vind je pijltjes om te wisselen tussen landen en/of onderwerpen. Verkrijgbaar voor iPhone, iPad, Android-smartphones en Microsoft Windows, in 22 talen. Downloaden: Reizen in het buitenland (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Bron: iphoneclub.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *