• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Jennifer van Bastelaar

Jennifer begon in 2011 als klant- en content medewerker en is, naarmate de tijd vorderde, content en blog manager geworden. Door deze functie is zij verantwoordelijk voor alle content die op de site geplaatst wordt en houdt zij je op de hoogte van alle actualiteiten en leuke weetjes via het blog.

Contact Meer Berichten

Rechtsbijstandverzekering voor je vakantie

Een heerlijke zonvakantie, stedentrip of misschien zelfs wel een wereldreis in de planning? Wat heerlijk! Even tijd voor jezelf en zorgeloos genieten… Helaas kan er ook dan iets gebeuren waar je niet op gerekend hebt. Een lange vertraging van je vlucht, een aanrijding, een ongeval. Allemaal dingen waar je niet aan wil denken natuurlijk. Voor hulp en schadevergoeding kun je in veel gevallen terecht bij je reisverzekeraar. Maar niet altijd, bijvoorbeeld bij een conflict. Kun je dan een beroep doen op je rechtsbijstandverzekering?

Zonnebrand, tropisch, eiland, zonnebrandcreme

Rechtsbijstandverzekering voor je vakantie

Een rechtsbijstandverzekering dekt meestal conflicten die je hebt binnen Nederland, de Benelux of Europa (wat het dekkingsgebied is, verschilt per verzekeraar). Wanneer je in het buitenland bent, kun je te maken krijgen met situaties waarbij juridische hulp gewenst is. In het buitenland gelden namelijk andere regels en wetten dan in Nederland. Daarom is het vaak moeilijk om je gelijk te krijgen. Stel je krijgt op vakantie een aanrijding met schade. De tegenpartij stelt je in staat van beschuldiging of zelfs als je in het gelijk wordt gesteld, er moet iets geregeld worden. Wie doet dat? Regelt de verzekering dit? Helaas blijkt maar al te vaak dat een verzekering niet alles regelt. Dan moet je zelf met een buitenlandse maatschappij aan de slag of er komt zelfs een rechtszaak in het vakantieland. De rechtsbijstand kan hier de helpende hand bieden. Een rechtsbijstandverzekering kan in zulke situaties een oplossing bieden. Rechtsbijstand in het buitenland tijdens je vakantie of reis is zeker geen overbodige luxe.

Rechtsbijstandverzekering in je vakantie

Geen rechtshulpdekking in het buitenland?

Een rechtshulpverzekering wordt bij sommige reisverzekeraars aangeboden als aanvullende verzekering op de reisverzekering. Daarnaast kennen we de standaard rechtsbijstandsverzekering, meestal als onderdeel van het verzekeringspakket voor particulieren. Mocht je reeds een rechtsbijstandverzekering hebben, is het verstandig om na te kijken of deze in het buitenland ook geldig is. Vaak is het dekkingsgebied van een rechtsbijstandsverzekering beperkt tot Nederland en enkele landen in Europa. Je kunt daarom in het buitenland niet altijd gebruik maken van deze verzekering. Een rechtsbijstandverzekering is eventueel uit te breiden naar een werelddekking, maar daar betaal je meer premie voor.

1195995_44850378

Geboekt via een reisorganisatie

Heb jij een reis geboekt via een reisorganisatie? Dan hoop je natuurlijk dat de mooie plaatjes op de website of in de brochure echt zijn. Maar soms valt het erg tegen en krijg je een kleinere kamer dan je had geboekt, is er helemaal geen zwembad of is je kamer gewoon ronduit vies. Of nog erger, je kunt niet gaan omdat de reisorganisatie failliet is gegaan. Waar heb je in dat soort gevallen recht op? De rechtsbijstandverzekering kan je hierbij helpen.

978884_22987405

Vertraging van je vlucht

Als je vlucht vertraagd is, heb je recht op een vergoeding als dit niet het gevolg is van overmacht (slecht weer of staking bijvoorbeeld). Dit geldt voor vertragingen van 3 uur of meer. Is dit jou overkomen en wil je weten waar je recht op hebt? Of neemt jouw luchtvaartmaatschappij je klacht niet serieus? Neem dan contact op met je rechtsbijstandverzekeraar.

American_757_on_final_approach_at_St_Maarten_Airport

Bron: weblog.independer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *