• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Onderzoek Kassa naar internet snelheid

Kassa internet snelheid test onderzoekIn maart 2014 deed Vara’s Kassa het Kassa internet snelheid onderzoek. In totaal deden meer dan 20.000 mensen mee aan de Kassa internet snelheid test, een goed representatief onderzoek dus. Zowel voor ADSL als Kabel internet. Doel was om te kijken of mensen de geadverteerde internet snelheid thuis in de praktijk wel halen. Vaak werd de snelheid bij lange na niet gehaald. Het is logisch als er een lagere uitkomst uit de test komt, er spelen immers veel factoren mee die thuis de internet snelheid kunnen beïnvloeden. Maar de verschillen zijn soms erg groot.

Internet snelheid via kabel betrouwbaar volgens Kassa Test

De testers van Caiway en Ziggo kwamen redelijk in de buurt van de geadverteerde snelheid, beide providers kwamen op 78% uit. Wat gezien de andere meespelende factoren acceptabel is.

Kabelprovider & gemiddelde behaalde internetsnelheid in %
Ziggo: 78%
Caiway: 78%

Bij ADSL blijven de prestaties van de internet snelheid in huis vaak verder achter dan waarmee de providers adverteren. Gemiddeld komt men op maar 55% van de beloofde snelheid. Maar er zijn grote verschillen (bron: vara.kassa.nl).

Online: 83%
Caiway: 78%
Solcon: 77%
KPN: 57%
XS4all: 48%
Canal Digitaal: 47%
Telfort: 43%
Tele2: 42%
Scarlet 36%

Belangrijk blijft om er voor te zorgen dat je thuis aan aantal maatregelen treft om er voor te zorgen dat je verbinding optimaal is. Bekijk hier de tips van Danny Mekic bij een Vara redacteur thuis.