• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Tips Sim Only

Om een juiste keuze te maken bij het bestellen van een Sim Only abonnement hebben we hieronder een aantal handige tips op een rijtje gezet:

Tips Sim Only Simlock

Als er op je toestel een simlock zit, heeft het helaas geen zin om een nieuwe sim te kopen. Om de simlock te verwijderen heb je een code nodig. Als je het toestel een jaar bezit, is je leverancier verplicht je die code gratis te geven. Veel van die codes zijn te vinden op het internet. Om de juiste code te vinden heb je naast het merk en modelnummer van je toestel ook de IMEI-code nodig. Dat is het serienummer van je toestel. Zoek op de achterkant van je toestel naar een getal van vijftien cijfers, of toets *#06# in. Het is volkomen legaal om de simlock zonder toestemming van de leverancier te verwijderen. De leverancier kan wel de garantie op het toestel intrekken.
sim only vergelijken

Mini- of micro-sim

Niet elke sim is geschikt voor elk toestel. Meestal heb je een “mini-sim” nodig, maar voor bijvoorbeeld de iPhone en de iPad is een kleinere variant nodig, de “micro-sim”. Je kunt van een mini-sim een micro-sim maken door er wat van af te knippen, en er bestaan adapters om een micro-sim te gebruiken in toestellen die een mini-sim nodig hebben. Een micro-sim heeft wat meer mogelijkheden dan een mini-sim, zoals een uitgebreider telefoonboek en verbeterde beveiliging, maar dat staat de compatibiliteit niet in de weg.

Houdbaarheid van je belbundel

Soms kun je de belbundel van je Sim Only abonnement meenemen naar de volgende maand. Dit is vooral handig als je de ene maand meer belt dan de andere.

Bellen of sms-en buiten de belbundel

Als je soms extra veel belt of sms-jes verstuurd moet je rekening houden met extra kosten. Bellen of sms-en buiten de belbundel is vaak veel duurder. Het is daarom meestal voordeliger om een iets ruimere belbundel te nemen. Je kunt ook een Sim Only abonnement overwegen zonder belbundel maar met een vaste prijs per belminuut of sms.

Overweeg een extra sms- of internetbundel

Bij verschillende Sim Only abonnementen kun je tegen een lage meerprijs een extra sms- of internetbundel afsluiten. Handig als je veel sms-jes stuurt of als je regelmatig online bent met je mobiel.

Nummerbehoud? Natuurlijk!

Als je een nieuw Sim Only abonnement bestelt, kun je aangeven dat je je huidige telefoonnummer wilt behouden. Meestal zorgt de nieuwe provider voor de verhuizing van je telefoonnummer, maar kijk voor de voorwaarden van nummerbehoud altijd op de website van je huidige provider.

Tot wel 80% geld besparen?

Je kunt met een Sim Only tot wel 80% besparen op je belkosten in vergelijking met je huidige abonnement. Doe nu de PrijsCheck en vergelijk Sim Only abonnementen van verschillende providers op basis van je eigen sms- en belgedrag.
sim only vergelijken