• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Veelgestelde vragen

Sim Only abonnementen vergelijken is al ingewikkeld genoeg. Daar wil je natuurlijk niet ook nog eens veel lastige vragen tegen komen. PrijsCheck probeert jou daarom alles te laten begrijpen. Mocht je iets niet begrijpen bekijk dan de veelgestelde vragen of stel je vraag aan ons via de chat.

Wist je dat…

Een los toestel kopen en hierbij een Sim Only abonnement nemen vaak goedkoper is dan een abonnement met telefoon?

Wat is een Sim(kaart)?

Om te kunnen bellen met een telefoon heb je een telefoon én een actieve simkaart nodig. Het woord SIM staat voor: Subscriber Identity Module. Deze module zit in een plastic kaart verpakt, de simkaart. Op de simkaart staan een aantal gegevens opgeslagen waarmee de telefoon een telefoonnummer krijgt, en waarmee de telefoon zich kan aanmelden bij een telefoon-netwerk (de drie netwerken in Nederland zijn: T-mobile, KPN en Vodafone).

Wat is een Sim Only abonnement?

Een sim only internet abonnement is een mobiel abonnement waar je 1 maal per maand een vast bedrag voor betaald. Per maand mag je dan een bepaald aantal belminuten, sms’jes en MB internet verbruiken. Dit is tot wel 80% voordeliger dan het gebruik maken van een prepaid simkaart.

sim only vergelijken

Hoeveel MB dataverkeer heb ik nodig?

Het gemiddeld mobiel dataverbruik is in 2012 150 mb, dit was in 2011 nog maar 100 mb. Ben je niet van plan om extreem veel te surfen op het internet of filmpjes/radio te bekijken en luisteren?Dan is 200MB meestal ruim voldoende. Ben je wel van plan veel te surfen op het internet dan is een bundel tot 500 mb aangeraden. Indien je ook nog eens filmpjes wil kijken of radio wilt streamen is 1000 mb ten zeerste aangeraden. Je moet er uiteraard ook rekening mee houden dat je ook veel gebruik van WIFI kunt gaan maken in je huis of misschien wel op je werk, school, in de trein etc.

Welke type simkaart past in mijn toestel?

Tegenwoordig bestaan er 3 verschillende soorten simkaarten, de normale simkaart, de micro simkaart, en de nano simkaart. De micro sim is net iets kleiner dan de originele simkaart en de nano simkaart is zelfs nog een maatje kleiner. Om ruimte te besparen bij het ontwerpen van nieuwe toestellen, wordt op elk detail gelet. Vandaar dat ook de simkaarten als maar kleiner worden. Als je een sim only abonnement bestelt, kun je bij veel aanbieders zelf selecteren welke simkaart je erbij wilt hebben.

Hoe zit het met nummer behoud bij Sim Only?

Bij bijna alle providers is nummerbehoud gratis en meestal ook heel simpel. Je hoeft enkel de code op je simkaart te geven en alles wordt binnen gemiddeld 1 week geregeld. In de tussentijd krijg je een tijdelijk nummer of kun je er voor kiezen dat het abonnement wat later van start gaat.

Waarvoor is een internet Sim Only abonnement geschikt?

Bij een internet Sim Only abonnement ontvang je enkel een simkaart, dus wanneer je nog een mobiel hebt of een los toestel koopt (wat meestal voordeliger is dan een abonnement), Dan kun je deze simkaart erin doen. Indien je internet wenst, dient de telefoon dit wel aan te kunnen.

Welke providers staan er op PrijsCheck?

Wij vergelijken de volgende providers: Belsimpel.nlBenBliepGSMPlaza.nlHollandsNieuwe HiKPNMTV MobileRobin MobileSimpelSizzSimyoTele2TelfortTyphoneT-MobileVodafone en Youfone. Deze providers hebben vele sim only aanbiedingen de ene nog goedkoper dan de ander.

sim only vergelijken

Bellen in het buitenland?

Als je je abonnement gaat gebruiken buiten Nederland, dan gelden hiervoor andere tarieven. In principe is bellen in en naar het buitenland met alle Sim Only abonnementen mogelijk. Het verschilt echter per contracttype wat de kosten en mogelijkheden zijn. Alle gemaakte kosten in het buitenland worden extra op je maandbedrag gefactureerd. Via de website van je provider kun je de buitenlandse tarieven opvragen. Een aantal providers heeft speciale bundels voor gebruik van je mobiel in het buitenland, deze zijn meestal te activeren via je persoonlijke pagina. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met je provider.

Wat als ik buiten mijn (bel/data/sms) bundel kom?

Als je meer belminuten, meer smsjes of meer data gebruikt dan je abonnement toestaat, dan zul je voor het te veel gebruikte extra moeten betalen. Deze teveel gebruikte gegevens vallen buiten de bundel en zullen apart in rekening worden gebracht tegen een aanzienlijk hoger tarief. Bij veel providers krijg je een waarschuwings-sms als je bundel bijna opgebruikt is.