• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Jennifer van Bastelaar

Jennifer begon in 2011 als klant- en content medewerker en is, naarmate de tijd vorderde, content en blog manager geworden. Door deze functie is zij verantwoordelijk voor alle content die op de site geplaatst wordt en houdt zij je op de hoogte van alle actualiteiten en leuke weetjes via het blog.

Contact Meer Berichten

Uitvaartverzekering afsluiten? Shoppen loont!

Het geijkte plakje cake tijdens een uitvaart… Wie is er niet bekend mee? Maar wist jij ook die ene plak met bijbehorende bak koffie bij de ene uitvaartondernemer gerust zeven euro per persoon kan kosten, terwijl een ander hier 1,25 euro voor vraagt? Hetzelfde geld voor de meest gekozen grafsteen of kist… Precies dezelfde producten variëren in prijs van een kleine driehonderd tot bijna duizend euro. Dit mag toch niet gebeuren? Uitvaartverzekering afsluiten? Shoppen loont! Metro.nl zocht het voor jou uit…

Goed vergelijken kan de kosten enorm drukken

Het in slaap vallen van de gasten, slechte muziekkeuze, het gevreesde kopje koffie met een plakje cake en het verkeerd uitspreken van de naam van de overledene door de uitvaartverzorger. Veel van deze nachtmerries zijn te voorkomen wanneer men van te voren de uitvaartwensen in kaart brengt, deze deelt met naasten en verschillende uitvaartondernemers met elkaar vergelijkt voordat de uitvaart geregeld wordt. Bijkomend voordeel is dat zo’n vergelijking de kosten enorm kan drukken.

Uitvaartverzekering afsluiten? Shoppen loont!

Uitvaartwensen vergelijken

Anno 2014 vergelijken we online de meest uiteenlopende producten/diensten en vanaf vandaag kan dat ook met uitvaartwensen via het platform watkostdoodgaan.nl. Een grote meerderheid van de Nederlanders (65 procent) heeft geen idee wat doodgaan kost, zo blijkt uit onderzoek dat het platform door een onafhankelijk onderzoeksbureau liet uitvoeren. Een kleine zesduizend euro denkt een Nederlander gemiddeld kwijt te zijn aan een uitvaart. Volgens de Consumentenbond moeten we daar zeker een goede duizend euro bij optellen, en dan praten we nog niet over luxe.

Prijsverschillen tussen uitvaartondernemers

Van de enorme prijsverschillen tussen uitvaartondernemers zijn mensen zich ook nauwelijks bewust, stelt Paul Bondam van het nieuwe vergelijkingsplatform. ”De uitvaartbranche was vrijwel de enige sector die het de consument onmogelijk maakte om vooraf prijs en kwaliteit met elkaar te vergelijken zonder eerst offertes te moeten opvragen. Daar brengen wij verandering in.” Zo kunnen alle wensen op de site ingevuld worden, waarna de uitvaartondernemers in de regio op een rijtje worden gezet. De verschillende prijzen voor het totaalplaatje kunnen vervolgens met elkaar vergeleken worden op prijs per product of dienst. En zo is al snel te zien dat vier professionele kistdragers bij de ene onderneming 180 euro kosten, terwijl dat bij een ander kan oplopen tot ruim vierhonderd euro.

Speelt geld een rol?

Speelt geld eigenlijk wel een rol als het gaat om een emotionele zaak als een uitvaart, waar veel mensen ook nog eens voor verzekerd zijn? ”Ja”, denkt Bondam. ”Natuurlijk spelen emoties en tijdsdruk de grootste rol, maar veel mensen worden achteraf zeer onaangenaam verrast als zij de rekening van een uitvaart krijgen, die regelmatig duurder is dan het bedrag dat de verzekering uitkeert. Vooraf thuis, in alle rust achter de computer prijzen inzien van verschillende uitvaartondernemers, zonder dat er al een uitvaartverzorger bij je aan de keukentafel zit, voorkomt dit.

Uitvaartverzekering

Nederlanders willen zelf bepalen

Watkostdoodgaan.nl ondervroeg ruim 1000 Nederlanders naar hun kennis en wensen op het gebied van uitvaarten. Daaruit blijkt dat Nederlanders een persoonlijke touch erg belangrijk vinden. Persoonlijke, custom made, wensen domineren de markt. Zo kan de uitvaartbegeleiding worden gedaan door een goede bekende in plaats van een voorganger vanuit de uitvaartonderneming. Ook een speciale locatie en bijzondere auto staan hoog op het lijstje van Nederlanders.

Uitvaartverzekering afsluiten? Shoppen loont!

Zoals je in dit bericht hebt kunnen lezen is het ontzettend belangrijk dat je van te voren je uitvaartverzekering gaat vergelijken. Uitvaartverzekering afsluiten? Shoppen loont!

Bron: Bianca Brasser/Metronieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *