• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Jennifer van Bastelaar

Jennifer begon in 2011 als klant- en content medewerker en is, naarmate de tijd vorderde, content en blog manager geworden. Door deze functie is zij verantwoordelijk voor alle content die op de site geplaatst wordt en houdt zij je op de hoogte van alle actualiteiten en leuke weetjes via het blog.

Contact Meer Berichten

VakantieBieb geopend in de zomervakantie

Vakantie + een leesboek. Naar mijn idee bestaan er niet veel betere combinaties! Lekker op het strand liggen met een boek in je hand, een boek lezen op je balkon, in het vliegtuig of gewoon lekker op de bank. Eigenlijk past een boek overal bij gedurende je vakantie! Uiteraard wil je wel een nieuw boek en daarom besluit je voor je vakantie begint een goed boek uit te zoeken in de plaatselijke boekenwinkel. Je kiest een heerlijke thriller of roman uit, kijkt nog even aan de achterkant van het boek voor de prijs en schrikt je vervolgens helemaal rot… Kan dit echt niet anders?

VakantieBieb geopend in de zomer

VakantieBieb-app

De Bibliotheek geeft deze zomer weer een cadeautje weg dat lezen tijdens de zomervakantie stimuleert: de VakantieBieb-app. Met de app kun je gratis de hele vakantie boeken lezen via de iPhone- en iPad-app. Vandaag verscheen versie 2.0 van VakantieBieb met een gloednieuw aanbod. Deze zomerperiode vind je in de app een stuk of tien spannende boeken, reisgidsen voor Kroatië, Engeland, Portugal, Languedoc en IJsland, romans, informatieve boeken en een paar kinderboeken. De VakantieBieb loopt van 1 juli t/m 31 augustus. Na 31 augustus kunnen geen boeken meer worden gedownload.. Je sorteert de boeken alfabetisch, op nieuwste of op genre.

Geen internetverbinding nodig

VakantieBieb is een app met een selectie van populaire boeken voor in de vakantie. De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De boeken die je kiest komen in je boekenkast te staan. Nadat je de app hebt gedownload, kies je een aantal e-books, deze komen beschikbaar via de app. Een internetverbinding voor het lezen van deze e-books is vervolgens niet meer nodig. Nadat je de app hebt geïnstalleerd druk je op het hamburger-icoon linksboven in het scherm. Kies daarna ‘Boeken uitzoeken’ of ‘Tijdschriften uitzoeken’.De app is bedoeld als kadootje aan alle leden van de Bibliotheek, maar ook niet-leden kunnen de e-books lezen. Het enige wat je hoeft te doen, is je eenmalig registreren Ideaal dus voor de vakantie of voor onderweg.

Mogelijkheid om ook tijdschriften te downloaden

Deze zomer is het ook mogelijk om enkele tijdschriften te lezen, namelijk de Libelle Zomerspecial, Flair Zomerspecial en Fashionista. Hoewel je ook op de iPhone kunt lezen, is het op de iPad een stuk prettiger om te lezen. Hiernaast zie je op de boekenplank een aantal aanraders van de iCulture-redactie.‘Bibliotheken zijn ervoor om mensen te inspireren met lezen en leren, ook digitaal. Dit jaar hebben we voor de VakantieBieb een écht vakantiepakket voor het hele gezin samengesteld. Laagdrempelig, makkelijk en voor elk wat wils’, aldus Diederik van Leeuwen, directeur van Bibliotheek.nl

1195995_44850378

VakantieBieb voor jouw zomervakantie

De VakantieBieb-app ging vorig jaar zomer van start en was meteen een groot succes. Het leidde tot een half miljoen downloads van mensen die op vakantie of thuis in de tuin of op het balkon even wilden wegdromen met een goed boek. Bij alle boeken gaat het om volledige versies, die je op je gemak kunt lezen – dus je hoeft niet bang te zijn voor een boete als de normale bibliotheekleenperiode van 3 weken voorbij is. In deze app krijg je een paar weken de tijd en aan het eind van de zomer verdwijnen de boeken vanzelf weer uit de app.

Leuk en slim, lezen voor je kinderen op vakantie.

Niet alleen voor jezelf is het heerlijk en goed om een boek te lezen, ook voor (jouw) kinderen speelt dit een belangrijke rol. Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, vallen maar liefst 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is dus belangrijk voor je kind en kan digitaal met de VakantieBieb-app. De app bevat onder andere een leuke selectie leesboeken en is vanaf 1 juli te downloaden op tablet of mobiel.

Bron: ipadclub.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *