• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Aansprakelijkheid

Je sluit een aansprakelijkheidsverzekering af om je te verzekeren voor schades waar je wettelijk aansprakelijk voor bent. Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is in Nederland niet verplicht. Maar het is wel verstandig om dit te doen. Heb je (kleine) kinderen, een huisdier of wellicht een wat onhandige man? Dan weet je zonder enige twijfel dat een ongeluk bijna altijd in een klein hoekje zit. De kosten voor het vergoeden van de schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen… Vergelijk jouw verzekering op PrijsCheck.nl. Op basis van je gegevens en wensen tonen wij jou de best passende aansprakelijkheidsverzekering voor maar een paar euro per maand.

Aansprakelijkheidsverzekering

Top 3 Aansprakelijkheidsverzekeringen

Aegon
Meeus
FBTO
Geen eigen risico
Wereldwijde dekking
Gedekt in het buitenland
Standaard werelddekking
Persoonlijke en snelle service
Schade door huisdieren en logees verzekerd
Vanaf € 2,51 per maand
Vanaf € 2,61 per maand
Vanaf € 2,82 per maand
Bekijk direct >>>
Bekijk direct >>>
Bekijk direct >>>

Bron: http://www.studenten-zorgverzekeringen.nl/

Een ongeluk zit in een klein hoekje

De meeste mensen hebben behoefte aan controle, controle over hun eigen leven, maar ook het zelf in de hand hebben van bepaalde zaken. Wij ‘ Nederlanders’ zijn over het algemeen een goed georganiseerd volk en toch hebben we niet overal invloed. De uitdrukking ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje‘ is overigens niet voor niks een begrip geworden. Het zal je bijvoorbeeld maar gebeuren dat je zoon of dochter per ongeluk tegen een persoon rijdt of je huisdier kan een aai over zijn hoofd even niet waarderen en bijt in de hand van die aardige mevrouw… Jij kunt hier helemaal niks aan doen en hebt er geen invloed op en toch word je particulier aansprakelijk gesteld. De kosten kunnen in zo’n geval hoog oplopen. Pijnlijk hé?

De aansprakelijkheidsverzekering geeft je rust

Ondanks dat het niet je bedoeling is, kan het gemakkelijk voorkomen dat je schade maakt aan de eigendommen van iemand anders. Het is voor je eigen gevoel natuurlijk al erg genoeg dat je schade hebt gemaakt aan de eigendommen van iemand anders, maar het is nog vervelender dat je hier financieel verantwoordelijk voor bent. Helaas is het maken van schade niet altijd te voorkomen, daar zul je je bij neer moeten leggen. Een groot merendeel van de Nederlanders beseft gelukkig dat het belangrijk is om goed verzekerd te zijn, voor die keren dat er iets gebeurt waar je zelf niet de afloop van kan bepalen. Op het moment dat je een WA verzekering (aansprakelijkheidsverzekering) hebt afgesloten, hoef je je geen zorgen meer te maken over de kosten van de schade. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt in de meeste gevallen de schade tot enkele miljoenen euro’s. De aansprakelijkheidsverzekering geeft jou het stukje rust op het moment dat er iets onvoorstelbaars gebeurd.

Aansprakelijkheidsverzekering

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Met een aansprakelijkheidsverzekering –ook wel AVP of WA genoemd- dek je jouw aansprakelijkheid voor schade aan zaken en personen. Wanneer er schade ontstaat hoef je dit niet zelf veroorzaakt te hebben. Heb je bijvoorbeeld last van een gesprongen leiding die zorgt voor waterschade bij je buren? Dan wordt de schade jou op de grond van de wet wel toegerekend (risicoaansprakelijkheid). Een goed uitgangspunt om voor de verzekering uit te keren is dat jij aansprakelijk bent voor de te verhalen schade aan zaken of personen.

Alleenstaanden- of een gezinsdekking

Een AVP (aansprakelijkheidsverzekering) is er in twee verschillende dekkingen: een alleenstaanden- of een gezinsdekking. Eigenlijk verklappen de namen het al een beetje; als je alleenstaand bent, kun je volstaan met een (goedkopere) dekking. Als je een gezinsdekking hebt afgesloten, dan zijn je echtgenoot of geregistreerd partner en je kinderen (tot 18 jaar) meeverzekerd. Dat is ook zo als je kinderen niet (meer) thuis wonen. Zelfs inwonende schoon- en (groot)ouders worden onder de AVP gezien als onderdeel van het gezin. Bij beide dekkingen zijn huisdieren, personeel en logés meeverzekerd.

Geboorte melden op je aansprakelijkheidsverzekering

Bij veel verzekeraars dien je er rekening mee te houden dat je de aansprakelijkheidsverzekering aan moet passen als je een kindje hebt gekregen. Bij de ANWB, ABN Amro, Aon Direct, ASR, Avéro Achmea, Centraal Beheer, Delta Lloyd, De Nederlanden van Nu, Ohra, Polis Direct, Premio, Unigarant, Univé, Woongarant en ZLM zijn kinderen automatisch meeverzekerd op een gezinspolis. Bij Polis Direct en Univé zijn kinderen onder de 14 jaar zelfs meeverzekerd op een alleenstaande-polis.

Aansprakelijkheidsverzekering

Waarvoor ben je niet verzekerd?

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je niet voor alles verzekerd. Buiten de dekking van de AVP valt schade veroorzaakt door:

  • Schade door opzet, zoals vandalisme of schade die je veroorzaakt onder invloed van drank of drugs;
  • Seksueel misbruik wordt niet vergoed;
  • Groepsaansprakelijkheid boven de 14 jaar (als je deel uit maakt van een groep die schade veroorzaakt). Onder de 14 jaar wordt schade door opzet wel gedekt.
  • Materiële schade aan zaken van iemand die meeverzekerd is op jouw polis (je partner of kind bijvoorbeeld);
  • Het veroorzaken van een persoonlijk letsel of materiële schade tijdens het uitoefenen van (risicovolle) sporten;
  • Motorrijtuigen, caravans en (lucht)vaartuigen waar je een vaarbewijs voor nodig hebt (hebben eigen verzekering nodig). Mits de veroorzaker jonger is dan 18 jaar, wordt er een uitzondering gemaakt in geval van joyriding of -sailing.

Aanvullende aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt in de meeste gevallen schade waar jij verantwoordelijk voor bent. Zoals je hierboven kunt lezen zijn er echter een aantal uitzonderingen. Een voorbeeld hiervan is het veroorzaken van een persoonlijk letsel of materiële schade tijdens het uitoefenen van (risicovolle) sporten. Het is mogelijk om je hiervoor aanvullend te verzekeren.

Aansprakelijkheidsverzekering

Aanvullende dekking voor risicovolle sporten

De schade die gemaakt wordt tijdens het uitoefenen van (risicovolle) sporten wordt vaak niet vergoed door verzekeraars. De persoon die tijdens sporten schade veroorzaakt kan hier vaak niet aansprakelijk voor worden gesteld. Waarom? De reden hiervoor is dat wanneer je als individu deelneemt aan een sport, je weet dat er een risico bestaat dat je schade op kunt lopen of aan kunt brengen. Binnen de Nederlandse wet staat dat je niet aansprakelijk gesteld kan worden voor schade wanneer dit wordt toegebracht binnen het normale spelverloop en wanneer er aan de spelregels gehouden wordt. Wanneer hiervan afgeweken wordt, is het wel mogelijk om iemand aansprakelijk te stellen voor de veroorzaakte schade. Lees de voorwaarden altijd goed door per verzekeraar.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering

De dekking van een aansprakelijkheidsverzekering verschilt per verzekeraar. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de ene verzekeraar geen geld uitkeert bij schade aan geleende spullen, terwijl dit bij een andere verzekeraar geen enkel probleem is. Het is daarom verstandig om jouw aansprakelijkheidsverzekering altijd te controleren op prijs en voorwaarden. Wil je er zeker van zijn dat je een betrouwbare, goedkope aansprakelijkheidsverzekering inclusief ruime dekking afsluit? Maak dan zeker gebruik van de vergelijker.

PrijsCheck helpt jou te vergelijken

Je sluit direct online je aansprakelijkheidsverzekering af bij de de keuze van je verzekeraar. Tevens verzorgt de verzekeraar de polis voor jou. Tijdens de looptijd van de polis kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld bij het vergelijken van je aansprakelijkheidsverzekering? Dan kun je altijd bij ons terecht! Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Sluit nu je aansprakelijkheidsverzekering af.

Aansprakelijkheidsverzekering

AFM Richtlijnen

Wil je weten hoe wij vergelijken, wat ons verdienmodel is, waar wij jou bij helpen of hoe volledig onze vergelijking is? Klik dan hier.

—–

Deze website is onderdeel van RED Online Marketing en valt onder de collectieve vergunning in bemiddelen van Zanox met AFM nummer 12042897