• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Wat is aansprakelijkheid?

Je laat per ongeluk de tv van een vriend tijdens het verhuizen uit je handen glippen. Je hond stoot de antieke vaas van je moeder om of kindlief schopt een bal door het raam van de buren… Buiten dat het vervelende situaties met je familie, vrienden of buren op kan leveren, kan de schade vaak hoog oplopen. Hoe voorkom je een hoop gedoe en frustratie? Precies, met een aansprakelijkheidsverzekering!

Aansprakelijkheidsverzekering

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Aansprakelijkheidsverzekering wat is dat? Met een aansprakelijkheidsverzekering –ook wel AVP of WA genoemd- dek je jouw aansprakelijkheid voor schade aan zaken en personen. Wanneer er schade ontstaat hoef je dit niet zelf veroorzaakt te hebben. Heb je bijvoorbeeld last van een gesprongen leiding die zorgt voor waterschade bij je buren? Dan wordt de schade jou op de grond van de wet wel toegerekend (risicoaansprakelijkheid). Een verzekering wordt uitgekeerd wanneer bewezen kan worden dat jij aansprakelijk bent voor de te verhalen schade aan zaken of personen. Volgens het Verbond van Verzekeraars heeft maar liefst 96,4% van de Nederlanders een AVP, maar dienen zij gemiddeld slechts eens in de 25 jaar een claim in. Velen vergeten nogal eens te claimen, omdat zij er niet aan denken dat de AVP dekking biedt. Zonde!

Aansprakelijkheidsverzekering en WA-verzekering

Er ontstaat nogal vaak verwarring tussen de WA-verzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Een WA verzekering staat voor Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor de schade die jij met jouw auto aan personen en objecten aan brengt. Niet voor je eigen auto dus. De aansprakelijkheidsverzekering uitleg is eigenlijk heel simpel; De aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade waar jij verantwoordelijk voor bent en hebt toegebracht aan anderen.

Aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

In Nederland is het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig om te doen. Vooral met kleine kinderen of huisdieren zit een ongelukje in een klein hoekje. Als er namelijk iets gebeurd waardoor er schade ontstaat, kun je aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Dat betekent dat jij opdraait voor de materiële schade (aan spullen), maar ook voor letselschade (aan de gezondheid van mensen). Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent. De kosten voor het vergoeden van de schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren bescherm je de vermogen van jezelf én van degene die door jouw toedoen schade heeft gekregen. Als je géén aansprakelijkheidsverzekering (ook wel AVP genoemd) hebt en jij per ongeluk schade aanbrengt bij een product of persoon, kan de schadevergoeding flink oplopen. De meeste mensen hebben zo veel geld niet achter de hand en kunnen dat risico financieel niet zelf dragen.

Aansprakelijkheidsverzekering telefoon

Een ongelukje met je telefoon? Valt dit nou onder de aansprakelijkheidsverzekering of misschien toch de inboedelverzekering? Wanneer je onbedoeld schade toebrengt aan andermans telefoon, wordt de reparatie of totale vervanging gedekt met de aansprakelijkheidsverzekering. Laat je jouw eigen telefoon vallen of beschadigen, dan kun je dit bij sommige verzekeraars verhalen op je inboedelverzekering (lees wel altijd de voorwaarden per verzekeraar).

Tip aansprakelijkheidsverzekering

Je kunt je verzekeren voor diverse bedragen, uiteenlopend van een half miljoen en 5 miljoen euro. Bedragen onder het miljoen worden nauwelijks nog aangeboden. Volgens de Consumentenbond* kun je het beste een dekking van minimaal €1,25 miljoen afsluiten. Reden: in reactie op de tendens dat vaker schadevergoedingen van boven de € 1 miljoen worden toegekend, schroeven veel aanbieders de verzekerde bedragen op. *www.consumentenbond.nl.

PrijsCheck helpt jou te vergelijken

PrijsCheck is volledig onafhankelijk van alle aansprakelijkheidsverzekeraars. Je sluit direct online je aansprakelijkheidsverzekering af bij de de keuze van je verzekeraar. Tevens verzorgt de verzekeraar de polis voor jou. Tijdens de looptijd van de polis kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld bij het vergelijken van je aansprakelijkheidsverzekering? Dan kun je altijd bij ons terecht! Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Sluit nu je aansprakelijkheidsverzekering af.

Aansprakelijkheidsverzekering

Voordelen Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken op PrijsCheck

  • Duidelijk en transparant; geen moeilijke teksten;
  • Vind in minder dan 1 minuut de juiste aansprakelijkheidsverzekering;
  • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit.