• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Rechtsbijstandverzekering bij ontslag

Heb je het gevoel dat je werkgever je wilt ontslaan of ben je het niet eens met je ontslag? Dan kun je altijd juridisch advies aanvragen. Tevens helpen zij jou bij het berekenen van een transitievergoeding en helpen zij jou bij een arbeidsconflict. Op deze pagina vertellen wij jou alles over een rechtsbijstandverzekering bij ontslag.

FBTO
Centraal Beheer
Nationale Nederlanden
Klantcijfer 8.0
Klantcijfer 7.9
Klantcijfer
Verzekerd € 30.000,-
Verzekerd € 50.000,-
Verzekerd € 30.000,-
Geen poliskosten
Geen poliskosten
Geen poliskosten
Premie € 8,06 per maand
Premie € 7,56 per maand
Premie € 8,18 per maand
Bekijk direct >>>
Bekijk direct >>>
Bekijk direct >>>

Op staande voet ontslagen

Een juridisch adviseur kan je o.a. helpen bij het schrijven van een reactie tegen een ontslagaanvraag. Word jij op staande voet ontslagen en ben je het hier niet mee eens? Dan moet jij zelf aan jouw werkgever laten weten dat je het niet eens bent met het ontslag. Wanneer je dit niet zelf doet, heb je geen recht op een WW-uitkering.

Niet eens met je ontslag?

Helaas kun je geen bezwaar maken op het moment dat het uwv jouw werkgever een ontslagvergunning verleent. Wel kun je binnen 2 maanden na het einde van je dienstverband aan de kantonrechter vragen om het dienstverband ongedaan te maken. In zulke situaties zul je altijd geadviseerd worden of het zin heeft om in hoger beroep te gaan of niet.

Rechtsbijstandverzekering

Juridisch advies bij een rechtsbijstandverzekering

Handig om te weten is dat een juridisch adviseur jou kan bijstaan op het moment dat jouw werkgever je wilt ontslaan of als je advies wilt over de regels die van toepassing zijn bij een dienstverband. Betaalt je werkgever je loon niet meer, omdat hij/zij bijvoorbeeld vindt dat jij niet goed meewerkt, dan kan juridisch hulp zeker welkom zijn. Het is mogelijk om juridisch advies te vragen bij:

  • Jouw rechtsbijstandverzekering (meestal gratis);
  • Een vakbond waarvan je lid bent (meestal gratis);
  • Een advocaat;
  • Een andere juridisch adviseur.

Kosten van een Rechtsbijstandverzekering

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering gaat vergelijken is het verstandig om niet direct voor de goedkoopste te kiezen, want is de goedkoopste ook daadwerkelijk de beste? Kijk bijvoorbeeld goed naar de kwaliteit van rechtsbijstandjuristen, de bereikbaarheid en de omvang van de dekking.

Gemakkelijk rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Natuurlijk kun je zelf de verschillende rechtsbijstandverzekeringen vergelijken, maar dit kan veel werk zijn. Om alle aanbiedingen en kortingen van alle verzekeraars na te lopen en deze door te berekenen in bijvoorbeeld Excel, heb je niet alleen veel statistische kennis maar ook veel tijd nodig. Gelukkig is dit helemaal niet nodig. rechtsbijstandverzekeringen vergelijken doe je het beste online. Om een goede vergelijking te kunnen maken, stellen wij jou een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden op deze vragen maken wij de vergelijking. Daarna kun je zelf kiezen welke rechtsbijstandverzekering je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van jouw verzekering, sturen wij jou rechtstreeks door naar de website van de aanbieder.

Goede rechtsbijstandverzekering door vergelijken

Een goede verzekering gaat ons allemaal aan. Vind je het ook zo lastig om te bepalen bij welke rechtsbijstandverzekering je het voordeligst uit bent? Vanaf nu hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Je rechtsbijstand vergelijken is namelijk zeer gemakkelijk met de rechtsbijstandvergelijker van PrijsCheck. Vul in minder dan 1 minuut jouw gegevens in en kies met zorg en zekerheid de goedkoopste verzekering.

Rechtsbijstandverzekering

Voordelen rechtsbijstandverzekering op PrijsCheck.nl

  • Overzicht van de beste/goedkoopste zorgverzekeraars;
  • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit;
  • Vind in minder dan 1 minuut de juiste zorgverzekering.