• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Rechtsbijstandverzekering dekking

Als het even kan, wil je in het dagelijks leven niets met juridische zaken te maken hebben, maar soms is het onvermijdelijk… Toch geeft het je waarschijnlijk een rustgevend idee dat je op goede rechtsbijstand kunt rekenen met een passende rechtsbijstandverzekering. Weet jij ook welke dekkingen er zijn en welke bij jou van toepassing zijn?

FBTO
Centraal Beheer
Nationale Nederlanden
Klantcijfer 8.0
Klantcijfer 7.9
Klantcijfer
Verzekerd € 30.000,-
Verzekerd € 50.000,-
Verzekerd € 30.000,-
Geen poliskosten
Geen poliskosten
Geen poliskosten
Premie € 8,06 per maand
Premie € 7,56 per maand
Premie € 8,18 per maand
Bekijk direct >>>
Bekijk direct >>>
Bekijk direct >>>

Twee soorten rechtsbijstandverzekeringen

Er zijn voor consumenten twee soorten rechtsbijstandverzekeringen:

1. Motorrijtuig-/verkeersrechtsbijstand

Heb je een probleem met je motorrijtuig, wil je schade verhalen na een aanrijding, heb je een conflict over een reparatie en wil je hulp? De motorrijtuigrechtsbijstandverzekering geeft recht op juridische hulp. Tevens is er ook de verkeersrechtsbijstandverzekering (uitgebreide vorm van de motorrijtuigenrechtsbijstandverzekering) en deze verzekering geeft recht op hulp bij problemen met het verkeer die niet alleen met motorrijtuigen te maken hebben.

2. Gezinsrechtsbijstandverzekeringen

De meeste rechtsbijstandverzekeringen dekken alle leden van het gezin. De gezinsrechtsbijstandverzekeringen bestaan vaak uit verschillende losse modules, zoals: consument, werk & inkomen, wonen, verkeer en fiscaal recht & vermogen. De modules kunnen vaak ook los worden afgesloten.

Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering dekking

Ontdek welke zaken bij de meeste verzekeraars gedekt zijn:

 • Personen- en familierecht: problemen bij nalatenschappen en adoptie.
 • Overheid: persoonlijke conflicten met de overheid.
 • Verhalen van schade: Geldt alleen als je schade lijdt waarvoor iemand anders aansprakelijk is. De dekking is bijna altijd beperkt tot het verhaal van de schade.
 • Contracten: problemen n.a.v. contracten over consumentenzaken.
 • Strafzaken. Als je beschuldigd wordt van een strafbaar feit, tenzij er sprake is van opzet.

De volgende zaken moeten (soms) apart worden meeverzekerd:

 • Verkeer: problemen als gevolg van het deelnemen aan het verkeer.
 • Wonen: problemen rond een huurwoning of eigen woning.
 • Arbeid: problemen op het werk bijv. bij reorganisaties of ontslagen.
 • Fiscale zaken: bij sommige verzekeraars kun je dit apart meeverzekeren.

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering niet?

 • Alle verzekeraars geven geen dekking als de verzekerde de afhandeling van de zaak hindert.
 • Problemen met belastingen, vermogensbeheer en exploitatie van onroerend goed worden bij de meeste verzekeraars uitgesloten.
 • Problemen met de overheid over algemeen geldende regels worden ook niet gedekt. Dit geldt ook voor belastingzaken.
 • Echtscheiding is meestal niet of zeer beperkt gedekt.
 • Dekkingsgebied: Standaard is het dekkingsgebied veelal beperkt tot Nederland. Voor het verhalen van schade, verkeers- en strafzaken bieden de meeste rechtsbijstandverzekeringen ook dekking in Europa en een aantal landen rondom de Middellandse Zee. Geschillen uit arbeidsovereenkomsten en sociaal verzekeringsrecht zijn vaak gedekt in de Benelux en Duitsland. Sommige verzekeraars hanteren voor verschillende onderdelen veel ruimere dekkingsgebieden.

Rechtsbijstandverzekering wachttijd

Na het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering hanteren veel verzekeraars voor de meeste conflicten een wachttijd van drie maanden.

Gemakkelijk rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Natuurlijk kun je zelf de verschillende rechtsbijstandverzekeringen vergelijken, maar dit kan veel werk zijn. Om alle aanbiedingen en kortingen van alle verzekeraars na te lopen en deze door te berekenen in bijvoorbeeld Excel, heb je niet alleen veel statistische kennis maar ook veel tijd nodig. Gelukkig is dit helemaal niet nodig. rechtsbijstandverzekeringen vergelijken doe je het beste online. Om een goede vergelijking te kunnen maken, stellen wij jou een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden op deze vragen maken wij de vergelijking. Daarna kun je zelf kiezen welke rechtsbijstandverzekering je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van jouw verzekering, sturen wij jou rechtstreeks door naar de website van de aanbieder.

Goede rechtsbijstandverzekering door vergelijken

Een goede verzekering gaat ons allemaal aan. Vind je het ook zo lastig om te bepalen bij welke rechtsbijstandverzekering je het voordeligst uit bent? Vanaf nu hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Je rechtsbijstand vergelijken is namelijk zeer gemakkelijk met de rechtsbijstandvergelijker van PrijsCheck. Vul in minder dan 1 minuut jouw gegevens in en kies met zorg en zekerheid de goedkoopste verzekering.

Rechtsbijstandverzekering

Voordelen rechtsbijstandverzekering op PrijsCheck.nl

 • Overzicht van de beste/goedkoopste zorgverzekeraars;
 • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit;
 • Vind in minder dan 1 minuut de juiste zorgverzekering.