• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Wat is een Rechtsbijstandverzekering

Heb jij een conflict die niet opgelost kan worden? Wat vervelend, maar weet je ook wat je er tegen kunt doen? Op deze pagina vertellen wij jou alles over de rechtsbijstandverzekering.

FBTO
Centraal Beheer
Nationale Nederlanden
Klantcijfer 8.0
Klantcijfer 7.9
Klantcijfer
Verzekerd € 30.000,-
Verzekerd € 50.000,-
Verzekerd € 30.000,-
Geen poliskosten
Geen poliskosten
Geen poliskosten
Premie € 8,06 per maand
Premie € 7,56 per maand
Premie € 8,18 per maand
Bekijk direct >>>
Bekijk direct >>>
Bekijk direct >>>

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt je simpel gezegd een vergoeding voor de onkosten van een juridisch proces. Of het nu gaat over het inkomen, werk, verkeer of iets anders, deze verzekering kan jou altijd hulp bieden. Of je nou een eigen bedrijf hebt of een particulier bent, het kan jammer genoeg te allen tijde voorkomen dat je in een juridisch conflict betrokken raakt. Wat doe jij in zo’n situatie? De meeste mensen in Nederland hebben geen ervaring met het verloop van het juridische proces en juist daarom is professionele ondersteuning noodzakelijk. Het is daarom verstandig om je te verzekeren tegen de kosten van rechtshulp.

Je haalt de kosten er binnen 1 uur uit

Wist jij dat ongeveer de helft van de Nederlanders een rechtsbijstandverzekering heeft? Logisch ook, want steeds meer mensen willen met juridische hulp hun recht halen bij een conflict. Tevens heb je de premie voor een rechtsbijstand verzekering er al snel uit, want een rechtsbijstandverzekering kost per jaar ongeveer hetzelfde als een advocaat per uur! Tel uit je winst…

Rechtsbijstandverzekering

Wat doet een rechtsbijstandverzekeraar

Jouw rechtsbijstandverzekeraar biedt je juridische bijstand door gespecialiseerde advocaten en andere deskundigen. Net vertelden wij in het kort dat een rechtsbijstandverzekering hulp biedt bij conflicten, maar tevens kan deze verzekering ook uitkomst bieden in het geval van (onterechte) strafvervolging. Heb of krijg jij bijvoorbeeld te maken met strafvervolging voor een overtreding of misdrijf, dan kan het zijn dat via jouw rechtsbijstandverzekering recht hebt op rechtshulp gedurende het verloop van de strafzaak (indien het binnen de verzekerde module of modules valt).

Rechtsbijstandverzekering eigen advocaat

Met een eigen rechtsbijstandverzekering kun je de hulp inschakelen van een advocaat of juridisch adviseur, maar mag je eigen zelf een advocaat kiezen bij je rechtsbijstandverzekering? In Europa is het zo dat je recht hebt op vrije advocaatkeuze. In bepaalde situaties mag je zelf kiezen wie jou bijstaat in een conflict. Echter zijn er wel uitzonderingen: De jurist die in dienst is bij de rechtsbijstandverzekeraar probeert namelijk eerst zelf het conflict op te lossen. Mocht de verzekeraar er echt niet uitkomen, dan wordt er soms een advocaat van buitenaf ingeschakeld. In dat geval mag je zelf je advocaat kiezen.

Rechtsbijstandverzekering tijdens conflict

Wil jij een Rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens een conflict? Net als veel andere mensen realiseer jij je waarschijnlijk ook pas tijdens een conflict dat het een zeer handige verzekering is! Mag je tijdens een conflict eigenlijk nog wel een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Een rechtsbijstandverzekering geeft je geen dekking voor een conflict dat je al kunt zien aankomen. Kort uitgelegd; Wanneer er bij jouw op het werk bijvoorbeeld een reorganisatie wordt aangekondigd, weet je al dat dit grote gevolgen voor jou kan hebben. Klop je vervolgens te laat aan bij een rechtsbijstandverzekering? Dan word je niet geholpen. Wanneer je dus een rechtsbijstandsverzekering afsluit, verzeker je je voor een conflict in de toekomst.

Gemakkelijk rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Natuurlijk kun je zelf de verschillende rechtsbijstandverzekeringen vergelijken, maar dit kan veel werk zijn. Om alle aanbiedingen en kortingen van alle verzekeraars na te lopen en deze door te berekenen in bijvoorbeeld Excel, heb je niet alleen veel statistische kennis maar ook veel tijd nodig. Gelukkig is dit helemaal niet nodig. rechtsbijstandverzekeringen vergelijken doe je het beste online. Om een goede vergelijking te kunnen maken, stellen wij jou een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden op deze vragen maken wij de vergelijking. Daarna kun je zelf kiezen welke rechtsbijstandverzekering je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van jouw verzekering, sturen wij jou rechtstreeks door naar de website van de aanbieder.

Goede rechtsbijstandverzekering door vergelijken

Een goede verzekering gaat ons allemaal aan. Vind je het ook zo lastig om te bepalen bij welke rechtsbijstandverzekering je het voordeligst uit bent? Vanaf nu hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Je rechtsbijstand vergelijken is namelijk zeer gemakkelijk met de rechtsbijstandvergelijker van PrijsCheck. Vul in minder dan 1 minuut jouw gegevens in en kies met zorg en zekerheid de goedkoopste verzekering.

Rechtsbijstandverzekering

Voordelen rechtsbijstandverzekering op PrijsCheck.nl

  • Overzicht van de beste/goedkoopste zorgverzekeraars;
  • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit;
  • Vind in minder dan 1 minuut de juiste zorgverzekering.