• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl
 • 10% Korting bij OHRA

  45 dgn vakantie
  €70 eigen risico
  Tot €3750 bagage

  3,00/mnd Vergelijk
 • Univé Beste Beoordeeld

  45 dgn vakantie
  €50 eigen risico
  Tot €2500 bagage

  2,39/mnd Vergelijk
 • FBTO's Laagste Prijs

  45 dgn vakantie
  €100 eigen risico
  Tot €2500 bagage

  2,19/mnd Vergelijk
 • Centraal Beheer Achmea

  45 dgn vakantie
  €0 eigen risico
  Tot €2500 bagage

  3,34/mnd Vergelijk
Vergelijk alle10aanbiedingen

Reisverzekering vergelijken

Vakantie is voor velen één van de belangrijkste dingen in het leven. Je kijkt er lang naar uit, het moet een leuke ontspannen tijd worden. Jezelf verdiepen in het zoeken naar en afsluiten van de juiste reisverzekering is niet iets waar je jezelf als vakantieganger mee wilt vermoeien. Je wilt je vooral bezig houden met de leuke dingen en niet zozeer met alles wat er onderweg mis kan gaan, dat begrijpen wij van PrijsCheck maar al te goed! Toch is het de moeite waard om er wat extra energie in te steken, zodat je met een gerust hart het avontuur tegemoet kunt.

Jij wilt toch ook zorgeloos op vakantie kunnen gaan?

Op vakantie gaan is heerlijk. Al is het maar een paar daagjes er tussenuit. Daarbij wil je onbezorgd kunnen genieten, zonder last te hebben van financiële zorgen. De invulling van een vakantie is voor iedereen verschillend. De één zweert bij de wintersport en de ander ligt veel liever op een tropisch strand ver weg van huis. Zoveel mensen, zoveel wensen. Het kost altijd geld om op vakantie te gaan. Afhankelijk van het soort vakantie kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Dat geld gooien we liever niet weg als we door omstandigheden toch niet kunnen gaan. Jij moet er toch ook niet aandenken dat je jouw koffer kwijtraakt nog voordat je aankomt op je bestemming (zonder dat jij daar iets aan kunt doen!), je telefoon wordt gestolen na een avondje stappen of de schoonmaaksters in je hotel waren achteraf toch minder vriendelijk dan je dacht… Dit zijn enkel maar een aantal voorbeelden van problemen die zich kunnen voordoen. Je moet er toch niet aandenken dat dit jou ook kan overkomen?

reisverzekering vergelijken

Met een reisverzekering kun je pas echt genieten van je vakantie!

Een reis of vakantie brengt altijd extra risico’s met zich mee. Onderweg zul je nu eenmaal sneller een ongeluk krijgen dan wanneer je thuis blijft. Ook de kans om bestolen te worden is als toerist in het buitenland waarschijnlijk groter dan in je eigen straat. Als je in het buitenland hulp nodig hebt, brengt dit al snel hoge kosten met zich mee. Zo zijn in sommige landen ziekenhuiskosten een stuk duurder dan in Nederland, denk bijvoorbeeld aan Zwitserland of Canada. En mocht je onverhoopt in een noodsituatie terecht komen en een reddingsoperatie voor je op touw worden gezet, worden de duizenden euro’s die dit kost door een andere verzekering niet vergoed. Om al deze gebeurtenissen te kunnen voorkomen, is de reisverzekering heel wat jaren geleden ontstaan. Zo kun je voor een paar euro in de maand al een doorlopende reisverzekering afsluiten. Zo kun je met een gerust gevoel op vakantie en hoef je niet bang te zijn dat jou iets overkomt en veel kosten kwijt bent. Op PrijsCheck kun je direct je reisverzekering afsluiten bij de keuze van jouw aanbieder. Tevens verzorgt de aanbieder de polis voor jou. Tijdens de looptijd van de polis kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld bij het vergelijken van een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Dan kun je altijd bij PrijsCheck terecht via de online chat of per mail.

Kortlopend of doorlopend?

Je hebt een reis geboekt, gefeliciteerd! Vanaf nu hoef je alleen nog maar te genieten, toch? Vergeet natuurlijk ook niet een reisverzekering af te sluiten. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen als je reisverzekeringen vergelijkt is of je een doorlopende reisverzekering wilt afsluiten of een kortlopende. Met de doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd voor schades op reis. Dat is tijdens je vakantie maar vaak ook tijdens dagjes uit of weekendjes weg. Ga je vaker dan 1 keer per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering aan te raden. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een specifieke reis en duurt zo lang als je reis duurt.

Wat wil je verzekerd hebben?

Wanneer je een reisverzekering wilt vergelijken, is het noodzakelijk dat je weet voor welke zaken je verzekerd wilt zijn. Geneeskundige kosten zijn meestal vanzelfsprekend. Met deze dekking worden medische kosten die niet gedekt worden door je reguliere zorgverzekering alsnog vergoed. Mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens je reis, dan weet je dat de kosten verzekerd zijn. Naast geneeskundige kosten kun je verschillende andere zaken meeverzekeren. Je kunt bij een doorlopende reisverzekering bijvoorbeeld kiezen om wintersport, onderwatersport, automobilistenhulp of zakenreizen standaard mee te verzekeren. Elke verzekeraar legt per clausule uit wat de aanvullende dekkingen zijn.

reisverzekering vergelijken

Goedkoopste reisverzekering

De goedkoopste reisverzekering vind je allereerst door goed te vergelijken. Het is belangrijk een goede afweging te maken van zaken die je écht nodig hebt en dekkingen die voor jou overbodig zijn. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen. Daarom is het verstandig om voor jezelf op een rijtje zetten wat je wensen zijn voor een goedkope reisverzekering. Wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke vakantie of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je telkens opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan goedkoper. Kijk ook goed naar dekkingen die bij sommige reisverzekeringen standaard zijn inbegrepen. Er bestaan ook verzekeringen die bijvoorbeeld standaard winter- en watersport dekken. Dat betekent dat deze verzekeringen vaak duurder zijn dan verzekeringen die deze dekkingen niet standaard meeverzekeren. Ga je dus niet op wintersport en geen watersport beoefenen? Dan is het goedkoper om een reisverzekering te kiezen die deze sporten ook niet dekt. Blijf je binnen Europa? Dan heb je voldoende aan Europadekking en is het niet nodig om je werelddekking aan te zetten. Door al deze factoren goed af te wegen, kun je de goedkoopste reisverzekering vinden voor jouw situatie.

Vergelijking op prijs en kwaliteit

Een reisverzekering kent veel verschillende productkenmerken die heel bepalend kunnen zijn voor jouw keuze. Het is goed dat je niet alleen nadenkt over een scherpe prijs, maar een uitstekende service is minstens zo belangrijk. Er zijn duidelijke verschillen in hoe reisverzekeraars met klanten omgaan. Wist je dat je zelf kunt kiezen wie jouw reisverzekering afsluit? Om jouw reisverzekering kosten zo laag mogelijk te houden kun je het best jaarlijks jouw reisverzekering vergelijken en overstappen. Bijna iedere reisverzekeraar biedt jaarlijks korting aan nieuwe afnemers. Vergelijk dus jaarlijks alle reisverzekeraars en kijk of je naar de goedkoopste aanbieder kunt overstappen. Op PrijsCheck kun je niet alleen vergelijken op prijs, maar ook op kwaliteit. Dat houdt in dat je in een oogopslag kunt zien wie de goedkoopste én best gewaardeerde reisverzekeraar is. PrijsCheck laat jou een overzicht zien van de meest betrouwbare en bekende merken, waaronder UnivéCentraal Beheer en Delta Lloyd. Door dit uitgebreide overzicht weet je zeker dat je bij het vergelijken van de reisverzekeringen geen interessante acties en aanbiedingen over het hoofd hebt gezien. Wacht dus niet langer en ervaar zelf hoe overzichtelijk onze vergelijkingssite is. De kans dat je goedkoper uit bent is groot!

reisverzekering vergelijken

Onafhankelijk en Betrouwbaar

Heb je via Prijscheck een weloverwogen keuze kunnen maken? Dan kun je direct je reisverzekering afsluiten. Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. Open onze speciale module en ga snel reisverzekeringen vergelijken.

Voordelen reisverzekeringen vergelijken op PrijsCheck

  • Vind in minder dan 1 minuut de juiste reisverzekering;
  • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit;
  • Overzichtelijk de beste acties op maat;
  • Vergelijk, en bespaar vandaag!

reisverzekering vergelijken