• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Kortlopende of Doorlopende Reisverzekering?

Veel reizigers weten niet wanneer ze een doorlopende- en wanneer een kortlopende reisverzekering moeten afsluiten. De basisregel luidt: “Wanneer je meerdere keren per jaar op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering meestal gunstiger dan een kortlopende reisverzekering. “ In dit artikel een toelichting op beide reisverzekeringen.

Passende reisverzekering

Voor elke vakantie gelden er specifieke risico’s. Een reisverzekering biedt dekking tegen onvoorziene gebeurtenissen. Hiermee kan financiële schade voorkomen worden. Opgelopen schade op vakantie wordt, mits in de polisvoorwaarden vermeld, vergoedt. Maar welke reisverzekering is de beste keuze? Een doorlopende- of kortlopende reisverzekering?

Kortlopende reisverzekering vergelijken

Bij het afsluiten van een reisverzekering kan je kiezen uit een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering zal automatisch aflopen en wordt ook wel een aflopende of tijdelijke reisverzekering genoemd. Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Tevens is de premiebetaling ook eenmalig*.

reisverzekering vergelijken

Doorlopende reisverzekering vergelijken

Een doorlopende reisverzekering is handig indien je per jaar langer dan drie weken op reis gaat. Denk bijvoorbeeld aan een zomervakantie, een stedentrip, weekendje weg en een wintersportvakantie. Wanneer je kiest voor een doorlopende verzekering ben je continu het hele jaar door verzekerd. Een doorlopende reisverzekering wordt ieder jaar automatisch verlengd. De meeste doorlopende reisverzekeringen hanteren een maximum van 60 dagen aaneengesloten verblijf in het buitenland. Wanneer je daarom lang op reis gaat moet je hier goed op letten zodat je niet onverhoopt onverzekerd bent. Let er bij een kortlopende reisverzekering goed op of je ook wel verzekerd bent als de reis door bijvoorbeeld een staking, noodweer of vulkaanuitbarstingen langer duurt dan gepland. Ongewilde en onvoorziene omstandigheden vallen meestal wel onder de dekking, maar als je eenmaal op vakantie bent dan kun je de polis niet meer wijzigen. Wijzigen kan alleen voor vertrek en dus voordat de verzekering is ingegaan.

Reisverzekering vergelijken?

Het klinkt allemaal erg makkelijk, maar er zijn zoveel keuzes die je kunt maken tijdens het afsluiten van jouw reisverzekering. Kies je bijvoorbeeld voor een kortlopende of doorlopende verzekering en kies je voor Europa of Werelddekking? Wij begrijpen dat het erg lastig is om te bepalen bij welke reisverzekering je het best en voordeligst uit bent. Vanaf hier helpen wij jou dan ook graag verder. Je reisverzekering vergelijken is namelijk zeer gemakkelijk met de reisverzekering vergelijker van PrijsCheck. Vul simpel en snel jouw gegevens in, kies voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering en voer je eventuele aanvullende wensen in. Binnen no time vindt PrijsCheck de goedkoopste reisverzekering.

Voordelen reisverzekering vergelijken op PrijsCheck.nl

  • Duidelijk en transparant; geen moeilijke teksten;
  • Vind in minder dan 1 minuut de juiste reisverzekering;
  • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit.