• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Wat is een reisverzekering?

Wij ‘Nederlanders’ houden na een periode van hard werken wel van een leuke zonvakantie, stedentrip verre reis etc. Je hebt vast weleens gehoord dat je na het boeken van je reis ook een reisverzekering af kunt sluiten, maar weet je ook wat een reisverzekering precies inhoudt?

Helaas is het zo dat er tijdens je vakantie een hoop onverwachte dingen kunnen gebeuren, zoals het verliezen van je bagage, ziekte van een van je reisgenoten, een gebroken arm tijdens de wintersport, diefstal of het noodgedwongen annuleren van je vakantie. Dit zijn dan ook enkele voorbeelden waarom het heel nuttig en vooral verstandig is om een reisverzekering af te sluiten.

reisverzekering vergelijken

Wat dekt je reisverzekering?

Ook al ben je goed verzekerd, je hoopt je verzekering nooit nodig te hebben. Want dat betekent dat jou iets vervelends is overkomen wat je uiteraard liever niet had meegemaakt. Je wilt op vakantie immers alleen maar tot rust komen en genieten! Stel je voor dat jou toch iets overkomt. Wat heb je dan aan een standaard reisverzekering?

Geboekte reis of overnachting

De reisverzekering dekt verlies of schade aan je bagage, maar vergoedt ook onverwachte kosten die jij maakt na bijvoorbeeld ziekte of een ongeval. Om de gemaakte kosten te kunnen declareren, moet er uiteraard wel sprake zijn geweest van een geboekte reis en/of overnachting. Door middel van een boekingsbewijs of rekening kun jij aantonen dat je daadwerkelijk iets geboekt hebt. Ga je zelf een dagje weg, maar heb je geen boekingsbewijs? Dan kun je de reis niet aantonen en valt je dagje uit niet onder je reisverzekering.

Bagage

Je bagage is tijdens je vakantie standaard tot een bepaald bedrag verzekerd tegen verlies of diefstal. Alle schade die je oploopt tijdens je vakantie kun je melden. (er moet wel sprake zijn van een ongeluk). Dat wil zeggen dat er geen opzet in het spel mag zijn en je moet er alles aan hebben gedaan om verlies of schade te voorkomen.

Jijzelf en medeverzekerden

Het is natuurlijk ook mogelijk dat jij zelf hulp nodig hebt tijdens je vakantie. Je kunt bijvoorbeeld een ongeval krijgen waardoor je gebruik moet maken van medische hulp. Wanneer je (spoedeisende) hulp nodig hebt, raden wij je aan om direct contact op te nemen met de alarmcentrale van je reisverzekering. Zij kunnen je daarna direct verder helpen met een dokterspost, ziekenhuis, overnachting of indien nodig een terugvlucht. Dit maakt het ook gemakkelijker om vergoeding te krijgen voor de kosten die je zelf eerst voorschiet.

Gevaarlijke sporten

Ben jij een echte avonturier en ga je bewust meer risico opzoeken tijdens je vakantie? Bijvoorbeeld door te gaan duiken, skiën, raften of het beoefenen van een andere (gevaarlijke) sport? Dan raden wij je zeker aan om dit mee te verzekeren op je reisverzekering. Kies je niet voor de dekking ‘gevaarlijke sporten’ en overkomt je wat tijdens het uitoefenen van een gevaarlijke sport? Dan dekt je reisverzekering deze kosten simpelweg niet.

reisverzekering vergelijken

Schade melden

Schade moet je meestal met een schadeformulier melden bij de verzekeraar. Bij twijfel, kun je altijd je reisverzekeraar van te voren informeren of je schade vergoed zal worden. Het belangrijkste is dat je kunt aantonen dat je op reis bent geweest en dat je voorzichtig hebt gehandeld. Vul het schadeformulier altijd zo eerlijk en compleet mogelijk in.