• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Uitvaartverzekering

Afscheid nemen is moeilijk, sterker nog, we willen er eigenlijk niet eens over nadenken. Toch is het zeer belangrijk om op tijd na te gaan denken over een uitvaartverzekering. Misschien denk je wel, waarom zou ik? Wij kunnen je vertellen dat een uitvaart duur is, heel duur… Gemiddeld kost een uitvaart in Nederland rond de € 7000,-. Deze kosten zullen hoe dan ook betaald moeten gaan worden nadat je bent overleden, maar hoe wil je aan de kosten voldoen zonder spaargeld of een uitvaartverzekering?.

Top 3 uitvaartverzekeringen

Yarden
Monuta
Dela

Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering

Monuta

DELA Basis
V.a. € 1,99 per maand
V.a. € 4,84 per maand
V.a. € 4,38 per maand
Bedrag € 1500,-
Bedrag € 5000,-
Bedrag € 5500,-
Termijn tot 85 jaar
Termijn tot 80 jaar
Looptijd levenslang
Bekijk direct >>>
Bekijk direct >>>
Bekijk direct >>>

Bereken de kosten voor een uitvaart

Met onderstaande tool kun je eenvoudig de kosten voor een uitvaart berekenen.

Heb jij er weleens over nagedacht?

Een groot aantal mensen heeft het bedrag voor een uitvaart niet zomaar achter de hand. Hoe zit dat bij jou, heb je er überhaupt weleens over nagedacht?

Laat jij jouw nabestaanden achter met torenhoge kosten?

Het zal je maar gebeuren dat jou iets overkomt. Je krijgt zomaar op een mooie lente dag een dodelijk ongeluk of je sterft plotseling aan een ernstige ziekte. Je familie en vrienden zijn er ontzettend verdrietig van, met alle gevolgen van dien. Op het moment dat jij komt te overlijden, krijgen zij (buiten het emotionele gedeelte) een enorme klap en moet er direct van alles geregeld gaan worden. Denk aan het verzorgen van je begrafenis of crematie, het bestellen, maken en versturen van rouwkaarten, een kist uitzoeken etc. En om het trieste nieuws aan zoveel mogelijk mensen te laten weten, zet je familie wellicht ook nog een advertentie in de krant…

Een paar weken na de uitvaart, als je familie en vrienden hun leven weer een beetje op de rit krijgen, volgt de ene na de andere torenhoge rekening op de deurmat, met alle stress van dien. We praten hier immers over ontzettend grote bedragen van duizenden euro’s. Het overlijden van een dierbare is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen die een mens kan meemaken. Deze pijn kan onmogelijk weggenomen worden, maar jij kan het jouw nabestaanden wel makkelijker maken door een uitvaartverzekering af te sluiten. Zo kunnen zij op een waardig manier afscheid van jou nemen, zonder dat zij met jouw torenhoge uitvaartkosten achter blijven.

Geen zorg voor je nabestaanden? kies een uitvaartverzekering

Heb jij al eens gedacht aan een uitvaartverzekering? Als je kiest voor een goede uitvaartverzekering, weet je dat jij en jouw nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten van de uitvaart. Je kunt zelf bepalen voor welk bedrag je de verzekering af wilt sluiten en voor slechts een paar euro per maand, ben je ervan verzekerd dat je uitvaart mooi wordt én dat het gefinancierd wordt, zonder stress, zonder zorgen. Wist je dat ruim 90 % van de Nederlanders het afsluiten van een uitvaartverzekering ziet als een morele plicht naar hun nabestaanden?

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering, ook wel een begrafenisverzekering genoemd, is een verzekering die bij het overlijden van de verzekerde een geldbedrag of een dienst uitkeert. Maar liefst 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering.  Steeds meer mensen hebben namelijk de behoefte tijdens hun leven zelf alle zaken te regelen wat betreft hun uitvaart. Hoewel je de verzekering afsluit op je eigen leven, doe je dit voornamelijk voor je nabestaanden. Zij worden op deze manier niet geconfronteerd met torenhoge kosten van de uitvaart. Bij een overlijden moet er op korte termijn namelijk veel worden geregeld. Voor nabestaanden is het vaak een hele taak om een uitvaart te regelen. Zij hebben al genoeg verdriet en weten soms niet precies wat de laatste wensen van de overledene waren. Met een uitvaartverzekering kun je nu al zelf een en ander vastleggen rondom je begrafenis of crematie. Je kunt er, met een kapitaalverzekering, voor kiezen om geld vrij te laten komen wanneer je sterft voor het bekostigen van je laatste reis. Een naturaverzekering daarentegen, regelt en verzorgt de gehele uitvaart zodat deze taak uit handen wordt genomen van je nabestaanden.

Natura of kapitaal

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kun je kiezen uit verschillende soorten opties. De meeste mensen kiezen voor een natura of kapitaal verzekering. Bij een natura-uitvaartverzekering verzeker je de uitvaart in producten en diensten. De uitvaartondernemer zal er voor zorgen dat dit geleverd wordt bij de uitvaart. Een kapitaal verzekering zorgt ervoor dat er een geldbedrag uitgekeerd wordt waarvan de nabestaanden de uitvaart kunnen bekostigen. Zij dienen dan ook zelf de producten en diensten te regelen, of een uitvaartondernemer hiervoor in te huren.

Wat kost mijn uitvaart?

Naast het feit dat het overlijden een emotionele gebeurtenis is, heeft het overlijden ook financiële consequenties. Een uitvaart kost geld; In 2012 was de prijs van een middelmatige uitvaart € 6.500,-. Een groot deel van de mensen heeft dit bedrag niet op zijn rekening staan en daarom zijn de uitvaartverzekeringen jaren geleden ontstaan. Door maandelijks een klein bedrag weg te storten als verzekeringspremie heb je de zekerheid dat de kosten voor je uitvaart gedekt zullen worden. Uitvaartverzekeringen zijn de enige verzekeringen waarvan je zeker weet dat ze ooit uit zullen keren en in die zin zijn ze bijzonder: Het gaat niet om het risico van overlijden, maar het gaat om de zekerheid dat de plechtigheid betaald kan worden zonder dat een van de nabestaanden de rekening gepresenteerd zal krijgen.

Bereken de kosten voor een uitvaart

Met onderstaande tool kun je eenvoudig de kosten voor een uitvaart berekenen.