• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Monuta Uitvaartverzekering

Monuta is een Nederlandse uitvaartonderneming en uitvaartverzekeraar. Het hoofdkantoor van de verzekeraar is gevestigd in Apeldoorn. Monuta is in 1923 opgericht in Apeldoorn. Anno 2007 is Monuta de grootste uitvaartonderneming van Nederland en de tweede uitvaartverzekeraar (na Dela). De verzekeringstak heeft eigen vestigingen her en der in het land, maar werkt ook vaak vanuit de diverse uitvaartcentra in het land en vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn. De Verzekeraar kreeg als één van de eerste uitvaartorganisaties in Nederland het Keurmerk Uitvaartzorg uitgereikt.

Uitvaartverzekering Monuta

Welkom bij Monuta, de steun bij iedere uitvaart. Als uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar maken zij voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk. Monuta biedt goede goedkope uitvaartverzekeringen aan. Met de uitvaartverzekering van Monuta zit je voor een goede prijs voor een goede uitvaart. Monuta uitvaartverzekeringen heeft over heel het land uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen. Van elke uitvaart, of dit nu een crematie of een begrafenis is, probeert Monuta samen met jou een dankbare en goede herinnering te maken. Bij de Monuta klantenservice kun je altijd terecht met vragen, opmerkingen, klachten en advies omtrent je verzekering of een uitvaart.

Premie of Koopsom Monuta

De volgende opties zijn mogelijk:

 • Monuta Depositofonds: Eenvoudig een bedrag sparen voor je uitvaart, dat kan met het uitvaartdeposito oftewel het Monuta Depositofonds. Je kunt eenmalig het bedrag storten of periodiek sparen. Over je inleg ontvang je een aantrekkelijke rente. Een uitvaartdeposito is te vergelijken met een spaarrekening. Het verschil is dat het bedrag van deposito pas vrijkomt na overlijden. Zo kan niemand in de verleiding komen het bedrag van het depositofonds voor andere doeleinden te gebruiken.
 • Koopsom: Met een Koopsom verzeker je een geldbedrag dat bij overlijden beschikbaar komt voor je uitvaart. Hiervoor stort je eenmalig een bedrag, de koopsomstorting. Je betaalt in één keer een bepaald bedrag.
 • Premie: Een premie voor een uitvaartverzekering betalen per maand, kwartaal, half jaar of jaar is ook een optie.

Natura- of kapitaalverzekering van Monuta

Monuta biedt de volgende mogelijkheden aan:

 • Kapitaal uitvaartverzekering: Wil je dat je nabestaanden alleen een geldbedrag ontvangen na je overlijden? Dan kun je kiezen voor de kapitaal uitvaartverzekering.Met een kapitaal uitvaartverzekering bepaal je zelf welk bedrag er voor je nabestaanden beschikbaar is als je overlijdt. Hiermee kunnen zij jouw uitvaartwensen uitvoeren. Als de uitvaart door Monuta verzorgd mag worden, ontvangen je nabestaanden ook nog een korting op de uitvaartnota. Bij Monuta noemen ze deze verzekering de Uitvaart Geld-verzekering. De verzekering bestaat alleen uit een geldbedrag en bevat geen pakket van diensten.
 • Natura uitvaartverzekering: Bij een natura uitvaartverzekering verzorgt Monuta je uitvaart en regel je van tevoren alvast een aantal zaken met het pakket van producten en diensten. Hierin zitten bijvoorbeeld een kist, rouwdrukwerk en de diensten van de uitvaartverzorger. Handig, want je neemt je nabestaanden veel zorgen uit handen, omdat het pakket ook de belangrijkste kosten van een uitvaart dekt.

Soorten Uitvaartverzekeringen

Monuta kent meerdere uitvaarverzekeringen, waaronder:

Monuta Uitvaart Basis-verzekering

Deze uitvaartverzekering dekt de belangrijkste kosten van een uitvaart als Monuta de uitvaart verzorgt. De verzekering bestaat uit een pakket van diensten en producten en een vrij te besteden bedrag van € 2.500, -. Dit vrij te besteden bedrag kunnen nabestaanden gebruiken voor aanvullende uitvaartkosten, zoals bijvoorbeeld grafkosten.

Monuta Uitvaart Plus-verzekering

Deze uitvaartverzekering dekt de belangrijkste kosten van een uitvaart als Monuta de uitvaart verzorgt. De verzekering bestaat uit een pakket van diensten en producten en een vrij te besteden bedrag van € 4.000,-. Dit vrij te besteden bedrag kunnen nabestaanden gebruiken voor aanvullende uitvaartkosten, zoals bijvoorbeeld de grafkosten.

Monuta Uitvaart Top-verzekering

Deze uitvaartverzekering dekt de belangrijkste kosten van een uitvaart als Monuta de uitvaart verzorgt. De verzekering bestaat uit een pakket van diensten en producten en een vrij te besteden bedrag van € 5.500, -. Dit vrij te besteden bedrag kunnen nabestaanden bijvoorbeeld gebruiken voor aanvullende uitvaartkosten, zoals bijvoorbeeld de grafkosten of een uitgebreide koffietafel.

Monuta Uitvaart Flexibel-verzekering

Deze uitvaartverzekering dekt de belangrijkste kosten van een uitvaart als Monuta de uitvaart verzorgt. De verzekering bestaat uit een pakket van diensten en producten en zelf te bepalen vrij te besteden bedrag tussen de tussen € 1.500,- en € 10.500,-. Dit vrij te besteden bedrag kunnen nabestaanden gebruiken voor aanvullende uitvaartkosten, zoals bijvoorbeeld grafkosten, een uitgebreide koffietafel of asbestemming.

Waarom Monuta?

 • Verzekeren van de uitvaart zoals jij die wilt;
 • Uitkering in geld bij een geldverzekering of pakket van diensten inclusief vrij te besteden bedrag bij een pakketverzekering;
 • Af te sluiten voor jezelf en je partner;
 • Het maximaal te verzekeren bedrag is EUR 12.500;
 • Tevredenheidsgarantie: 14 dagen bedenktijd;
 • Kinderen vanaf 20 weken zwangerschap tot 18 jaar gratis meeverzekerd.

Bekijk hier de voordelige mogelijkheden van een Monuta uitvaartverzekering

Inhoud van de pagina

De inhoud van deze pagina heeft PrijsCheck zo zorgvuldig mogelijk voor je samengesteld, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden.