• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl
 • OHRA laagste prijs

  Inboedel
  Dekking 100%
  Geen eigen risico

  8,18/mnd Vergelijk
 • InShared

  Inboedel
  Dekking €150.000
  Eigen Risico €250,-

  7,74/mnd Vergelijk
 • Zelf aanbieding

  Inboedel
  Dekking €125.000
  Geen eigen risico

  8,35/mnd Vergelijk
 • Nationale Nederlanden

  Inboedel
  Dekking €100.000
  Eigen risico €100,-

  8,84/mnd Vergelijk
Vergelijk alle12aanbiedingen

Inboedelverzekering

Een telefoon die uit je handen op de keukenvloer valt of een camera die net uit je handen glipt in het zand. Het overkomt de beste onder ons wel eens. Maar dan komt de vraag, ben ik voor deze schade wel (of nog goed) verzekerd? Vergelijk inboedelverzekeringen op PrijsCheck.nl. Op basis van je gegevens en wensen tonen wij jou de best passende inboedelverzekeringen voor maar een paar euro per maand.

inboedelverzekering vergelijken

Het zal je maar gebeuren…

Je spullen in huis kunnen op veel verschillende manieren beschadigd raken. Het zal je maar gebeuren dat door brand, blikseminslag, storm, inbraak of wateroverlast de inhoud van je huis beschadigd raakt, met alle gevolgen van dien… Je mooie spullen zijn ernstig beschadigd, je huis ziet er verschrikkelijk uit en nog erger, de waarde van je interieur. Hoe moet je in vredesnaam aan alle kosten voldoen? Alleen je bank was al honderden euro’s waard en dan hebben wij het nog geeneens over de emotionele waarde… Wat als je dit echt meemaakt? Hoe moet je dit dan op gaan lossen en hoe kan je al je spullen weer terug krijgen?

Sluit op tijd een inboedelverzekering af!

Bijna iedereen onderschat de waarde van zijn inboedel. Ga maar eens na welke apparaten er allemaal in jouw huis staan. Om nog maar niet te spreken van je meubels, kleding, je CD- en DVD-verzameling, antiek en spullen met emotionele waarde… Door een inboedelverzekering af te sluiten kunnen huiseigenaren zich indekken tegen de hoge kosten die onvoorziene schade aan hun huis kunnen meebrengen.

Heb jij al een inboedelverzekering?

Wanneer jij nog geen inboedelverzekering hebt afgesloten, raadt PrijsCheck jou aan om direct een verzekering af te sluiten voor al je kostbare spullen die momenteel in je huis aanwezig zijn. Je wilt immers niet het risico lopen dat al je meubels door een ongeval waar jij totaal geen invloed op hebt verdwijnen, toch? Het is uiteraard ook goed mogelijk dat jij momenteel al beschikt over een inboedelverzekering. Vaak blijken mensen die jaren geleden een inboedelverzekering afgesloten hebben, onvoldoende te hebben vergeleken, waardoor zij onnodig een te hoge premie betalen. Veel voorkomende oorzaken zijn dat consumenten te weinig tijd hebben om tot een goede vergelijking te komen, of simpelweg het internet niet gebruikt hebben. Het is in Nederland niet verplicht een inboedelverzekering af te sluiten. Toch is het goed om te controleren of je al een inboedelverzekering hebt die nog steeds aansluit op jouw huidige leefsituatie. Zo kan je inboedel over de jaren fors zijn gegroeid, waardoor je verzekering niet alles dekt. Of misschien kun je juist besparen op die dure inboedelverzekering die je nu niet meer nodig hebt? Er zijn genoeg redenen te bedenken om even je inboedelverzekering te checken.

inboedelverzekering vergelijken

Wat is een Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je, zoals de naam het al zegt, schade aan of verlies van je inboedel kunt afdekken. Hierbij kun je denken aan schade als gevolg van brand, inbraak, vandalisme of waterschade. De inboedel kan op vele manieren beschadigd raken; storm, brand, overstroming etc. Niet alle inboedelverzekeringen dekken al deze vormen van schade. Het is dus zeker van belang om op te letten welke vormen van schade de inboedelverzekering dekt. Mocht er schade geleden worden door een storm terwijl de inboedelverzekering slechts brand dekt, dan wordt er niets uitgekeerd. Met de term inboedel bedoelen verzekeraars doorgaans alle roerende zaken die tot je huishouden behoren. Dit zijn dus de spullen die niet vastzitten aan je huis, zoals banken, stoelen, bedden etc. Het is van groot belang dat je bij het afsluiten van de verzekering de juiste waarde van je inboedel opgeeft. Is dit bedrag te laag, dan is er namelijk sprake van onderverzekering. Bij onderverzekering wordt er altijd maar een gedeelte van de schade uitgekeerd, ook als bijvoorbeeld een gedeelte van uw inboedel schade oploopt en die schade lager is dan het totaal verzekerde bedrag. Eigenlijk is de inboedel alles wat je bij een eventuele verhuizing mee kunt nemen. Zo hoort je keuken niet tot de inboedel van je huis, maar al het keukengerei wel.

Wat valt er onder een inboedelverzekering?

Om te weten wat er precies gedekt is onder jouw inboedelverzekering is er een eenvoudig regel. Alles wat je op kunt pakken en mee kunt nemen, valt onder de inboedel. Schade door brand, rook en roet, storm, inbraak, diefstal, water, aanrijdingen en vandalisme valt bij de meeste polissen onder de dekking. Afhankelijk van de regio, de waarde van de inboedel en het type woning, kunnen verzekeringsmaatschappijen afwijkende voorwaarden stellen. Van de dekking is schade ten gevolge van rampen als overstroming, aardbeving of oorlog uitgesloten.

Voor welk bedrag verzekeren?

Je hebt vast al vaker nagedacht wat de juiste inboedelverzekering met bijbehorende dekking voor jou zal zijn. Het is van groot belang dat je bij het afsluiten van de verzekering de juiste waarde van je inboedel opgeeft. Is dit bedrag te laag, dan is er namelijk sprake van onderverzekering. Bij onderverzekering wordt er altijd maar een gedeelte van de schade uitgekeerd, ook als bijvoorbeeld een gedeelte van je inboedel schade oploopt en die schade lager is dan het totaal verzekerde bedrag. Het antwoord ‘voor welk bedrag moet ik mij laten verzekeren’ ligt vooral aan een paar simpele, maar zeer belangrijke vragen, zoals heb je een huurhuis of een koopwoning? Wat is je type woning? En wat voor soort dak heb je? Weet je na het beantwoorden van bovenstaande vragen wat je wilt hebben? Vul dan aan de linkerzijde van de vergelijk pagina jouw voorkeuren in. De aanbieders die voldoen aan jouw eisen worden nu direct getoond en je kunt je aanvraag direct in gang zetten. Waar wacht je nog op? Doe de Prijscheck!

inboedelverzekering vergelijken

Dekkingsgraad Inboedelverzekering

Iedere inboedelverzekering heeft een bepaalde dekkingsgraad. De dekkingsgraad is de maximale waarde van de verzekerde objecten. Dit is dus bijvoorbeeld €100.000,-. Indien meer schade wordt geleden dan €100.000,- dan wordt deze schade niet vergoed door de inboedelverzekering. Het is dus belangrijk om een ruime dekkingsgraad te nemen. De verzekering loopt vaak lang, waardoor er in de tussentijd nieuwe producten gekocht worden. Deze vallen vaak automatisch onder de inboedelverzekering. Door een ruime dekkingsgraad te nemen loopt men niet het risico om onderverzekerd te zijn: door de “rek” in de inboedelverzekering kunnen er rustig nieuwe producten gekocht worden zonder dat deze buiten de inboedelverzekering vallen.

Wat is een goed moment om een nieuwe inboedelverzekering te kiezen?

Het is sowieso goed om minimaal eens in de drie jaar na te gaan of je inboedelverzekering nog voldoet voor je huidige situatie. Daarnaast kun je ook periodiek controleren of je lopende inboedelverzekering nog steeds een voordelige keuze voor je is. Desalniettemin zijn er specifieke momenten waarop je er verstandig aan doet om je inboedelverzekering opnieuw onder de loep te nemen en mogelijk te vergelijken met andere inboedelverzekeringen. Dit is met name bij de volgende gebeurtenissen aan de orde:

 • De geboorte van een kind;
 • Je gaat samenwonen of juist scheiden;
 • Je gaat verhuizen;
 • Er heeft een grote verbouwing plaatsgevonden aan je huis;
 • Je hebt een waardevolle toevoeging gedaan aan je huis (denk bijv. aan het installeren van een nieuwe luxe keuken of het plaatsen van speciaal glas);
 • Je hebt de beveiliging van je huis aanzienlijk verbeterd (denk hierbij onder meer aan brandbeveiliging en/of anti-inbraakbeveiliging);
 • Je hebt waardevolle spullen aangeschaft die je vervolgens in je woning bewaart (bijv dure elektronica of juwelen).

De goedkoopste Inboedelverzekering?

Je wilt natuurlijk dat je de spullen in je huis goed verzekerd zijn wanneer er iets mee gebeurt. Tegelijkertijd wil je niet teveel betalen voor een inboedelverzekering. Op PrijsCheck.nl vind je eenvoudig de goedkoopste inboedelverzekering. Let er wel op dat je naast de premie ook de voorwaarden van inboedelverzekeringen goed met elkaar vergelijkt. Als je daar rekening mee houdt, kom je uit bij een inboedelverzekering die goedkoop is en tegelijkertijd past bij jouw woning en inboedel. Waar wacht je nog op? Doe de PrijsCheck!

inboedelverzekering vergelijken

Inboedelverzekeringen vergelijken

Natuurlijk kun je zelf de verschillende inboedelverzekeringen vergelijken, maar dit kan veel werk zijn. Om alle aanbiedingen en kortingen van alle verzekeraars na te lopen en deze door te berekenen in bijvoorbeeld Excel, heb je niet alleen veel statistische kennis maar ook veel tijd nodig. Gelukkig is dit helemaal niet nodig. Inboedelverzekeringen vergelijken doe je het beste online. Het vergelijken van deze abonnementen gaat gemakkelijk en snel op PrijsCheck. Om een goede vergelijking te kunnen maken, stellen wij jou een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden op deze vragen maken wij de vergelijking. Daarna kun je zelf kiezen welke inboedelverzekering je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van jouw inboedelverzekering, sturen wij je rechtstreeks door naar de website van de aanbieder.

Voordelen inboedelverzekering vergelijken op PrijsCheck

 • Duidelijk en transparant; geen moeilijke teksten;
 • Vind in minder dan 1 minuut de juiste inboedelverzekering;
 • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit.