• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

AEGON Inboedelverzekering

AEGON InboedelverzekeringAEGON is één van de grootste verzekeraars van Nederland en actief in meer dan 20 landen. AEGON biedt onder andere woonverzekeringen aan zoalsopstalverzekeringen en inboedelverzekeringen. AEGON Nederland biedt haar opstalverzekeringen en inboedelverzekering voor een belangrijk deel aan via tussenpersonen, adviesbureaus, accountants en andere professionele bedrijfsadviseurs. Daarnaast heeft AEGON Nederland een eigen verkooporganisatie die particulieren en bedrijven rechtstreeks bedient. Het hoofdkantoor van AEGON bevindt zich in Leeuwarden.

Beste uit de test Consumentenbond

De inboedelverzekering van AEGON is in 2011 vanwege haar complete pakketten door de consumenten bond als beste getest van alle aangeboden inboedelverzekeringen in Nederland. Zo vergoedt de verzekeraar de werkelijke opgetreden schade, eveneens indien dit meer is dan het verzekerde bedrag en ben je zowel thuis als buiten de deur verzekerd. De consumentenbond heeft de inboedelverzekering van Aegon beoordeeld met een 8.5.

Inboedelverzekering AEGON

Alle verplaatsbare spullen vallen onder je inboedel. Een object waarvoor je alleen schroeven en moeren hoeft los te draaien, valt dus onder de inboedelverzekering. Alles wat nagel- en aardvast verbonden is met het gebouw (woning, schuur, garage) en niet zonder beschadiging te verwijderen is, valt onder de opstalverzekering. Je bent zuinig op je spullen. Ze zorgen ervoor dat je je thuis voelt. Een fijn gevoel. Nu nog iets regelen voor het geval dat er iets onverwachts mee gebeurt… De AEGON Inboedelverzekering heeft een uitgebreide dekking. Waait je parasol weg? Zelfs je tuinmeubelen zijn bij de verzekeraar standaard meeverzekerd in de inboedelverzekering. Met de AEGON Inboedelverzekering krijg je de garantie dat je spullen nooit onderverzekerd zijn. Bij schade krijg je de werkelijke kosten vergoed. Ook als deze hoger zijn dan het verzekerd bedrag van de inboedelverzekering.

Wat biedt de inboedelverzekering?

 • All risk verzekering: dekking tegen alle van buiten komende onheilen;
 • Garantie tegen onderverzekering bij gebruik van de inboedelwaardemeter;
 • Diefstal van inboedel uit de auto, caravan of vaartuig is tot € 500,- meeverzekerd;
 • Extra eigen risico van € 100,- bij schade door vallen of stoten en door diefstal buitenshuis;
 • Onder de inboedelverzekering van Aegon zijn de kostbaarheden standaard verzekerd tot € 15.000,-. Voor een hoger bedrag kunt u de kostbaarhedenverzekering afsluiten.

AEGON inboedelmeter

Een inboedelwaardemeter is in Nederland de meest gebruikte methode om de hoogte van de verzekerde som van een inboedelverzekering vast te stellen. Bij de berekening in deze meter wordt rekening gehouden met een gemiddelde waarde van bijzondere bezittingen, zoals audiovisuele apparatuur, sieraden, kunst en antiek. Aan het eind van de vragenlijst worden de grensbedragen genoemd. Bezit je meer, dan heb je daar de ruimte om het meerbedrag op te tellen bij de uitkomst van de vragen. De juiste waarde van je inboedel komt dan in beeld. Deze inboedelmeter is niet voor je van toepassing als de WOZ-waarde van je huis meer dan € 400.000 bedraagt (andere berekeningsmethode) of als je een Woon- & VrijeTijdpakket heeft (andere inboedelmeter). Wij adviseren je in die gevallen te informeren bij je verzekeringsadviseur.

Bijzondere dekking

Naast de standaard dekking welke iedere inboedelverzekeraar aanbiedt, denkt Aegon graag een stukje verder met je mee. Zo verzorgt Aegon de kosten die maakt voor vervangende woonruimte, hotel of pension op het moment dat je woning aanzienlijke schade heeft door storm of brand. Ook schade aan je tuin en bestrating wordt tot op 20% van het verzekerde bedrag voor inboedel gedekt. Zo heb je onderdak na het voorval, kun je je inboedel vervangen en krijg je ook nog eens de kans om het huis weer in orde maken.

Geld dekking en diefstal

Het kan zijn dat een inbreker het op je inboedel heeft voorzien in je privé vertrek dan ben je altijd gedekt door de inboedelverzekering van Aegon. Het kan ook zijn dat je geld en waardepapieren bewaart in huis of meeneemt buiten de woning en eventueel meeneemt op vakantie. Ongeacht waar het gestolen wordt, ben je tot een bedrag van € 1250,- euro verzekerd. Betreft het daarnaast diefstal uit je eigen auto, caravan of vaartuig dan ben je eveneens tot een waarde van 500 euro over je inboedel verzekerd. Wordt hiernaast je wasgoed of tuinmeubilair gestolen van je balkon of uit je tuin dan valt dit tevens onder de inboedelverzekering van Aegon.

Geen onderverzekering

Van het verzekeringsteam krijg je een inboedelmeter of een inventarisatie formulier waarmee je bestaande inboedel in kaart wordt gebracht. Dit is belangrijk omdat AEGON daarmee weet wat je werkelijke inboedel en waarde daarvan is. AEGON geeft de garantie tegen onderverzekering omdat de verzekeraar de werkelijke schade vergoed. Indien de schade hoger is dan het werkelijk verzekerde bedrag, dan doet de verzekeraar niet moeilijk. Na afhandeling van de schade en de financiële zaken is je oude situatie hersteld waarnaast je niet in financiële problemen bent gekomen. Aegon denkt met je mee en we helpen hun klanten graag in tijden dat het moet.

Voordelen inboedelverzekering van Aegon

 • Voor alle spullen in en om je huis;
 • Uitstekend verzekerd tegen schade door onder andere brand, vandalisme en diefstal;
 • Bezittingen buitenshuis (wereldwijd) ook meeverzekerd;
 • Gegarandeerd niet onderverzekerd bij gebruik inboedelwaardemeter;
 • Een zeer scherpe premie;
 • Tijdens je verhuizing ben je alsnog verzekerd.

Doe de PrijsCheck!

Je sluit direct je verzekering af bij de keuze van jouw verzekeraar. Tevens verzorgt de verzekeraar je gehele inboedelverzekering. Tijdens de looptijd van je verzekering kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen. Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. Inboedelverzekeringen vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Sluit nu je inboedelverzekering af en profiteer van lage kosten.

Inhoud van de pagina

De inhoud van deze pagina hebben wij zo zorgvuldig mogelijk voor je samengesteld, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden.