• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Univé inboedelverzekering

Univé is één van de grootste verzekeraars in Nederland op het gebied van brand-, schade- en zorgverzekeringen. Al sinds 1794 is Univé een verzekeraar zonder winstoogmerk. Met ruim 1,3 miljoen verzekerden en 3,7 miljoen afgesloten verzekeringen, is Univé één van de allergrootste verzekeraars in Nederland. Uit klanttevredenheidstests blijkt Univé de beste verzekeraar te zijn. Niet voor niets heeft Univé als slogan: “Daar plukt u de vruchten van!”

Inboedelverzekering Univé

Of  je nu student bent, samenwonend of alleen en of je nu gehuwd bent of niet: Univé heeft een inboedelverzekering voor iedereen. Je kunt kiezen tussen twee verzekeringen: Super en Superieur. En welk pakket je ook kiest, je bent altijd goed verzekerd tegen onder andere schade door brand, inbraak, diefstal en storm. Bovendien betaal je altijd een scherpe premie.

Wat biedt de inboedelverzekering?

Je kunt bij Univé kiezen tussen twee inboedelverzekeringen:

 • Super: De superverzekering van Univé biedt alleen een standaarddekking tegen een lage maandelijkse premie. Met de standaarddekking wordt bij inboedelverzekeringen schade bedoeld die ontstaan is door bijvoorbeeld brand, storm, wateroverlast en inbraak. Concreter zijn voorbeelden als schade ontstaan door rook, hagel, bliksem en forse wateroverlast. Dit leidt vaak tot schade aan de inboedel. Tegen dit soort schade kunnen consumenten zich verzekeren doormiddel van een inboedelverzekering met een standaarddekking.
 • Superieur: Bij de superieurvariant worden klanten maximaal beschermd tegen schade aan hun inboedel. Alle schade aan de inboedel wordt aan de hand van de superieurdekking van Univé gedekt. De schade wordt echter niet vergoed als er sprake is van schade door onvoorzichtigheid of onvoldoende onderhoud. Zowel de Univé superverzekering als de superieurverzekering zijn beiden niet gebaseerd op een verzekerd bedrag. Het voordeel hiervan is dat de verzekerde niet onderverzekerd kan zijn.

Kostbare inboedel

Je kostbare inboedel is onderverdeeld in drie categorieën. Elke categorie is standaard tot € 5000,- meeverzekerd:

 • Lijfsieraden (inclusief horloge);
 • Computerapparatuur en audiovisuele apparatuur (m.u.v. foto- en filmapparatuur);
 • Antiek, kunst, foto- en filmapparatuur, verzamelingen en muziekinstrumenten.

Is je kostbare inboedel meer waard, dan kun je die extra waarde per categorie meeverzekeren. En wil je meer zekerheid, bijvoorbeeld voor de kostbare zaken die je voornamelijk buitenshuis gebruikt? Dan kun je een aparte kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Inboedelwaardemeter Univé

Als je een inboedelverzekering wilt afsluiten of wijzigen is het belangrijk dat je de juiste waarde van je inboedel kent. Je wilt immers niet onderverzekerd zijn. Met de Univé Inboedelwaardemeter kun je die waarde op een objectieve manier bepalen aan de hand van eenvoudige vragen. Voor elk antwoord krijg je een aantal punten. Elk punt staat voor een inboedelwaarde van € 1.082,–. Door alle vragen in te vullen en de punten op te tellen krijg je een goed beeld van de waarde van je inboedel.

Geen onderverzekering?

Als je de inboedelwaardemeter correct invult en opstuurt, geeft Univé jou de garantie dat je gedurende vijf jaar niet onderverzekerd bent. Natuurlijk kan de waarde van je inboedel veranderen. Daarom krijg je na vijf jaar een nieuwe inboedelwaardemeter toegestuurd. Ook bij verhuizing moet je een nieuwe inboedelwaardemeter invullen. De inboedelwaardemeter kan niet toegepast
worden als het netto maandinkomen van de hoofdkostwinner meer dan € 4.850,– bedraagt en/of het woonoppervlak groter is dan 300 m². Neem in deze gevallen contact op met Univé voor nader advies.

Speciaal voor studenten

Speciaal voor studenten biedt Univé onder het jongerenlabel ZEKUR ook inboedelverzekeringen aan. Deze inboedelverzekeringen zijn volledig afgestemd op de wensen van de student. Daarbij wordt rekening gehouden met de dekking en de prijs.

Handige informatie Univé

 • Zijn je spullen te herstellen, dan krijg je de herstelkosten vergoed. Is de schade onherstelbaar? Dan krijg je in veel gevallen de nieuwwaarde vergoed. Maar voor bv. fietsen, bromfietsen en zonweringen krijg je slechts de dagwaarde. Dat geldt ook voor spullen die vóór de schade minder waard waren dan 40% van de nieuwwaarde;
 • Univé hanteert voor haar woonverzekeringen eenjarige contracten. Na afloop van dat jaar word je verzekering automatisch met één jaar verlengd, tenzij je de verzekering minimaal één maand vóór de vervaldatum heeft opgezegd;
 • Je inboedel is niet alleen verzekerd tegen brandschade en schade na een inbraak, maar ook tegen schade als gevolg van diefstal, storm, omvallende bomen, gesprongen leidingen en uitstromend water uit putten en riolen. Schade door rook en roet, schroeien, vandalisme en overspanning/inductie ten gevolge van bliksem is eveneens gedekt. Mocht je diepvries door een storing uitvallen of je aquarium breken, dan valt ook de inhoud daarvan onder de dekking. Ook uw wasgoed, tuinmeubilair en tuingereedschap is verzekerd, plus antennes (tot maximaal € 1.250,-);
 • Aan de hand van de gratis opzegservice kunnen klanten die elders al een inboedelverzekering hebben, dezen gratis door Univé laten opzeggen. Dit voorkomt dat de verzekerde in een moeilijke opzegperiode terecht komt. Tegen een aantrekkelijke premie met een hoge korting en een complete dekking probeert Univé het leven van klanten te vergemakkelijken.

Voordelen inboedelverzekering van Univé

 • Diefstal of schade door brand, inbraak, diefstal en storm zijn goed verzekerd;
 • Je kiest zelf je verzekering: Super of Superieur;
 • Standaard 5 jaar waardegarantie: je bent in die periode dus gegarandeerd niet onderverzekerd;
 • Je kostbare inboedel is in drie categorieën tot € 5000,- per categorie meeverzekerd;
 • Je hebt een complete dekking tegen een scherpe premie.

Doe de PrijsCheck!

Je sluit direct je verzekering af bij de keuze van jouw verzekeraar. Tevens verzorgt de verzekeraar je gehele inboedelverzekering. Tijdens de looptijd van je verzekering kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen. Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. Inboedelverzekeringen vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Sluit nu je inboedelverzekering af en profiteer van lage kosten.

Inhoud van de pagina

De inhoud van deze pagina heeft PrijsCheck zo zorgvuldig mogelijk voor je samengesteld, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden.