• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Inboedelverzekering berekenen

Heb je momenteel een inboedelverzekering of wil je een nieuwe inboedelverzekering afsluiten? Wij raden je aan om eerst alle inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken. Jouw inboedelverzekering berekenen kan veel geld besparen.

Top 3 Inboedelverzekeringen

Centraal Beheer
unive_thumb_10050
Aegon
Dekking € 100.000,-
Dekking 100%
Dekking € 150.000,-
Premie € 13,29
Premie € 10,95
Premie € 9,06
Bekijk direct >>>
Bekijk direct >>>
Bekijk direct >>>

Bron; mijnstudentenleven.nl*

*De premies van inboedelverzekeringen zijn onder andere afhankelijk van je leeftijd, soort woning en de woonplaats. De onderstaande premies gaan uit van de volgende gegevens: 1 persoon verzekerd, huurder, tussenwoning, niet beveiligd, dakpannen.

Premie inboedelverzekering

De premie van de inboedelverzekering is afhankelijk van een aantal zaken, waaronder uiteraard de gemiddelde waarde van de inboedel. Andere factoren, die van invloed zijn op de premiehoogte zijn de plaats waar je woont, het soort woning, de omvang van de dekking en eventuele maatregelen op het gebied van inbraakpreventie. Een ander aspect dat van invloed kan zijn op de premiehoogte van de inboedelverzekering, is of de verzekeraar garantie biedt tegen onderverzekering. Let hier altijd goed op bij inboedelverzekering vergelijken.

Inboedelverzekering berekenen

Zoals hierboven al een beetje beschreven is, hangt de hoogte van de premie van een inboedelverzekering grotendeels af van de ligging van de woning. Er zijn bepaalde steden en regio’s die als riskant worden bestempeld en waar je dus een hogere premie dient te betalen. Ook de verdieping en de bewaking van de woning zijn van belang. De dekkingswaarde bepaalt ook de hoogte van de premie. Als je gehele huis is vernietigd door bijvoorbeeld brand, kijkt de verzekeringsmaatschappij meestal naar de waarde van je inboedel op dat moment. Indien je voor een lagere waarde bent verzekerd, krijg je niet alles vergoedt. Als je voor een hogere waarde bent verzekerd, krijg je enkel de werkelijke waarde vergoedt. Je hebt dan teveel premie betaald. Met sommige verzekeraars kun je van tevoren een verzekerde waarde kiezen die je terugkrijgt als je inboedel geheel vernietigd is.inboedelverzekering vergelijken

Onderverzekerd? Nee toch?

Bij het zoeken naar en afsluiten van een inboedelverzekering kom je vaak de term garantie tegen onderverzekering tegen. Als je voor het bepalen van de waarde van jouw inboedel gebruik maakt van een inboedelwaardemeter krijg je vaak een garantie tegen onderverzekeren. De inboedelwaardemeter is daarom een handig hulpmiddel. Je vult een paar vragen in op PrijsCheck en er wordt direct een geschatte inboedelwaarde berekend. Met zo’n waardemeter krijg je namelijk een garantie tegen onderverzekering van de verzekeraar.

Dekkingsgraad Inboedelverzekering

Iedere inboedelverzekering heeft een bepaalde dekkingsgraad. De dekkingsgraad is de maximale waarde van de verzekerde objecten. Dit is dus bijvoorbeeld € 100.000,-. Indien meer schade wordt geleden dan € 100.000,- dan wordt deze schade niet vergoed door de inboedelverzekering. Het is dus belangrijk om een ruime dekkingsgraad te nemen. De verzekering loopt vaak lang, waardoor er in de tussentijd nieuwe producten gekocht worden. Deze vallen vaak automatisch onder de inboedelverzekering. Door een ruime dekkingsgraad te nemen loopt men niet het risico om onderverzekerd te zijn: door de “rek” in de inboedelverzekering kunnen er rustig nieuwe producten gekocht worden zonder dat deze buiten de inboedelverzekering vallen.

Wat is een goed moment om een nieuwe inboedelverzekering te kiezen?

Het is sowieso goed om minimaal eens in de drie jaar na te gaan of je inboedelverzekering nog voldoet voor je huidige situatie. Daarnaast kun je ook periodiek controleren of je lopende inboedelverzekering nog steeds een voordelige keuze voor je is. Desalniettemin zijn er specifieke momenten waarop je er verstandig aan doet om je inboedelverzekering opnieuw onder de loep te nemen en mogelijk te vergelijken met andere inboedelverzekeringen. Dit is met name bij de volgende gebeurtenissen aan de orde:

  • De geboorte van een kind;
  • Je gaat samenwonen of juist scheiden;
  • Je gaat verhuizen;
  • Er heeft een grote verbouwing plaatsgevonden aan je huis;
  • Je hebt een waardevolle toevoeging gedaan aan je huis (denk bijv. aan het installeren van een nieuwe luxe keuken of het plaatsen van speciaal glas);
  • Je hebt de beveiliging van je huis aanzienlijk verbeterd (denk hierbij onder meer aan brandbeveiliging en/of anti-inbraakbeveiliging);
  • Je hebt waardevolle spullen aangeschaft die je vervolgens in je woning bewaart (bijv dure elektronica of juwelen).

Inboedelverzekering vergelijken op dekking

Een inboedelverzekering vergelijken is op zich niet moeilijk, maar het is wel verstandig om rekening te houden met een aantal factoren. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat er vaak maximale vergoedingen horen bij bepaalde schadegevallen. Door die goed in de gaten te houden tijdens het vergelijken zorg je ervoor dat de verzekeraar ook daadwerkelijk uit zal keren wanneer er een keer wat aan de hand is. Zo heb je ook echt wat aan de verzekering en is deze zowel op de korte als op de lange termijn economisch interessant.

Inboedelverzekering vergelijken op premie

Nadat je de inboedelverzekeringen op basis van de dekking hebt vergeleken, is het verstandig om over te gaan op de vergelijking op premie. Zodra je een tweetal of drietal verzekeraars hebt gevonden die je via PrijsCheck een interessante verzekering aan kunnen bieden, kun je de premies naast elkaar leggen. Op die manier kom je tot de meest voordelige aanbieder, waarmee je ervoor zorgt dat je goed verzekerd bent en niet teveel betaalt.

inboedelverzekering vergelijken

Voordelen inboedelverzekering berekenen op PrijsCheck

  • Duidelijk en transparant; geen moeilijke teksten;
  • Inboedelverzekering berekenen binnen 1 minuut!
  • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit.