• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Inboedelverzekering dekking

Een telefoon die uit je handen op de keukenvloer valt of een camera die net uit je handen glipt in het zand. Het overkomt de beste onder ons wel eens. Een inboedelverzekering dekt het verlies of beschadigd raken van de, hoe kan het ook anders, inboedel. Weet jij ook wat er onder de inboedelverzekering dekking valt en waar je op moet letten? Op deze pagina vertellen wij jou alles over de inboedelverzekering dekking.

Inboedelverzekering telefoon

Een ongeluk met je smartphone, het is je vast wel eens overkomen, een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Welke inboedelverzekering biedt dekking voor jouw smartphone? Om deze vraag te beantwoorden moet je jezelf afvragen welke schade gebeurtenissen je wilt verzekeren. Let er wel op dat verzekeraars steeds vaker schademeldingen van mobiele telefoons krijgen, waardoor ze daardoor steeds meer geld uit moeten keren en de dekking in sommige gevallen beperken.

inboedelverzekering vergelijken

Inboedelverzekering kapotte telefoon

Valt je smartphone thuis in het toilet, dan kun je de schade indienen bij je inboedelverzekeraar, maar alleen als je een allrisk inboedelverzekering (vergoedt schade door eigen schuld) hebt afgesloten. Heb je een inboedelverzekering met een uitgebreide dekking of extra uitgebreide dekking? Dan krijg je schades alleen vergoed die je die niet zelf hebt veroorzaakt. Bijvoorbeeld als je mobiele telefoon nat is geworden als gevolg van een lekkage in huis.

Schade telefoon buitenhuisdekking

Plons jij lekker het zwembad in, maar vergeet je even dat je smartphone nog in je zak zat, dan krijg je de schade alleen vergoed van je inboedelverzekeraar als je een aanvullende buitenhuisdekking hebt afgesloten. Met een buitenhuisdekking zijn jouw spullen en dus ook je mobiele telefoon wereldwijd verzekerd voor schade en diefstal . Voor buitenshuisdekking moet je extra premie betalen en niet alle inboedelverzekeraars bieden dit aan. Gebeurt er een soortgelijke ongeluk op vakantie? Dan kun je terecht bij je reisverzekering. Het is belangrijk om schade zo snel mogelijk te melden bij je tussenpersoon of verzekeraar. Deze kan je je meteen vertellen of je voor de inboedelverzekering mobiel bent verzekerd.

Inboedelverzekering laptop

Ben je in het bezit van één of misschien zelfs wel meerdere laptops, dan vind je het natuurlijk wel zo fijn om goed verzekerd te zijn. Een standaard inboedelverzekering biedt in en rondom je eigen woning dekking voor een bepaald maximumbedrag. Dit bedrag is voor veel mensen onvoldoende. Daarom kun je er voor kiezen om je inboedelverzekering uit te breiden, maar je hebt ook de mogelijkheid om een aparte laptopverzekering af te sluiten. Denk er wel aan dat een laptopverzekering alleen doorgaans dekking biedt voor schade aan je laptop buitenshuis, dus niet in je eigen woning.

inboedelverzekering vergelijken

Inboedelverzekering dekking buitenshuis

Een inboedelverzekering dekt schades aan de spullen in jouw huis, maar hoe zit dat bij de spullen buitenshuis? Meestal zit er een hele beperkte dekking bij voor spullen buitenshuis. Bij onderstaande verzekeraars kun je een buitenhuisdekking afsluiten bij de inboedelverzekering:

Inboedelverzekering fiets

Helaas worden er in Nederland veel fietsen gestolen. Je doet aangifte en wilt vervolgens weten of de diefstal verzekerd is. Misschien heb je een fietsverzekering afgesloten, maar als dit niet het geval is dan biedt je inboedelverzekering mogelijk dekking. Als je fiets gestolen is uit je schuur of tuin, dan bieden de meeste inboedelverzekeringen dekking. Van zichtbare braakschade hoeft in de meeste gevallen geen sprake te zijn omdat de inboedelverzekeringen vaak diefstal van de zogeheten insluiper vergoedt. Het is wel zo dat je over het algemeen dan moet kunnen aantonen dat je fiets op slot stond toen hij gestolen werd.

Inboedelverzekering waterschade

Een inboedelverzekering lekkage of inboedelverzekering lekkage badkamer, is dat gedekt? Zijn je spullen door water beschadigd? Dan is dat erg vervelend. Al helemaal wanneer je elektronische spullen als een tablet of telefoon niet meer kunt gebruiken. Je inboedelverzekering vergoedt dit soort schades. Ook waterschade aan vaste onderdelen van je woning zoals muren en plafonds. Schade aan je inboedel door lekkage kan op verschillende soorten manier ontstaan. In de volgende situaties is de schade gedekt:

  • Schade door lekkage van dakgoten, daken of bovengrondse afvoerpijpen in huis.
  • Schade door water uit de centrale verwarming, waterleiding of daarop aangesloten installaties.
  • Schade door het kapotvriezen van cv- of waterleidingbuizen.

Inboedelverzekering vergelijken, overzichtelijk bij Prijscheck!

Misschien wel 1 van de belangrijkste verzekeringen die je kunt afsluiten, is de inboedelverzekering. Het gaat om jouw spullen, jouw bezit. Je spullen in huis kwijtraken is 1 van de ergste dingen die je kunt overkomen. Er kan van alles gebeuren met jouw inboedel. Zo kan er bijvoorbeeld worden gestolen, maar er kan bijvoorbeeld ook iets kapot gaan of brand uitbreken. Een goede inboedelverzekering dekt deze schade voor je. Door voor het afsluiten je inboedelverzekering te vergelijken kun je de verzekering vinden die bij jouw situatie past.

  • Voorkom hoge schulden!
  • Vergelijk bij ons gemakkelijk en begrijpbaar;
  • Eerlijke vergelijking op prijs en kwaliteit;
  • Vind in minder dan 1 minuut de juiste inboedelverzekering.

PrijsCheck helpt jou te vergelijken

Je sluit direct je verzekering af bij de keuze van jouw verzekeraar. Tevens verzorgt de verzekeraar je gehele inboedelverzekering. Tijdens de looptijd van je verzekering kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen. Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. Inboedelverzekeringen vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Sluit nu je inboedelverzekering af en profiteer van lage kosten.

inboedelverzekering vergelijken