• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Inboedelverzekering voor huurhuis

Woon je in een huurhuis? Dan is het niet nodig om het huis met een opstalverzekering zelf te verzekeren, want dat doet de verhuurder al, maar weet jij ook hoe dat zit met een inboedelverzekering? Op deze pagina vertellen wij jou alles over de inboedelverzekering voor een huurhuis.

Inboedelverzekering huurhuis

Bij het kopen van een eigen huis moet je een woonverzekeringen afsluiten, maar is dat ook verplicht wanneer je een huurhuis hebt? Wanneer je in een huurhuis woont is het zeker verstandig om jezelf te beschermen tegen mogelijke schade. Wat gebeurt er anders bijvoorbeeld bij schade aan je inboedel?

inboedelverzekering vergelijken

Huurdersbelang

Met een inboedelverzekering verzeker je alle spullen die in jouw woning staan. Heb jij een verandering aangebracht aan jouw huurhuis (bijv, nieuwe badkamer of keuken laten plaatsen), dan is dat meestal niet door de verhuurder verzekerd. Het is mogelijk om de verbeteringen die je zelf aanbrengt (of overneemt van de vorige huurder) mee te verzekeren bij je inboedelverzekering. Inboedelverzekeraars noemen dit soort aanpassingen huurdersbelang.

Glasverzekering huurwoning

Glas hoort logischerwijs bij een woning en is meestal meeverzekerd bij de opstalverzekering van de verhuurder. Jouw huurwoning is daardoor verzekerd tegen schade door storm of brand. Maar wanneer jij per ongeluk een bal door de ruit gooit en er een ruit sneuvelt, dan valt dit niet onder de opstalverzekering van de verhuurder. Als huurder draai je zelf op voor deze kosten, tenzij je een glasverzekering hebt afgesloten. Glas kun je meeverzekeren bij een inboedelverzekering.

Inboedelverzekering voor huurhuis vergelijken

Natuurlijk kun je zelf de verschillende inboedelverzekeringen vergelijken, maar dit kan veel werk zijn. Om alle aanbiedingen en kortingen van alle verzekeraars na te lopen en deze door te berekenen in bijvoorbeeld Excel, heb je niet alleen veel statistische kennis maar ook veel tijd nodig. Gelukkig is dit helemaal niet nodig. Inboedelverzekeringen vergelijken doe je het beste online. Het vergelijken van deze abonnementen gaat gemakkelijk en snel op PrijsCheck. Om een goede vergelijking te kunnen maken, stellen wij jou een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden op deze vragen maken wij de vergelijking. Daarna kun je zelf kiezen welke inboedelverzekering je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van jouw inboedelverzekering, sturen wij je rechtstreeks door naar de website van de aanbieder.

inboedelverzekering vergelijken

Voordelen inboedelverzekering vergelijken op PrijsCheck

  • Duidelijk en transparant; geen moeilijke teksten;
  • Vind in minder dan 1 minuut de juiste inboedelverzekering;
  • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit.