• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Inboedelverzekering voor Studenten

Woon je op kamers? Dan verzamel je al een gauw een heleboel spullen om je heen. Oud of nieuw, je meubels, laptop, TV, boeken, kleding en de rest van je spullen zijn bij elkaar vaak meer waard dan je denkt…

inboedelverzekering vergelijken

Studenten inboedelverzekering

Een inboedelverzekering voor studenten is na de aansprakelijkheidsverzekering voor particuliere (AVP) een van de belangrijkste verzekeringen als je op kamers gaat. Studentenhuizen en studentenflats staan namelijk bekend als plekken waar veel ingebroken wordt. Ten eerste omdat ze vaak niet goed beveiligd zijn. Er blijven vaak deuren of ramen open staan en er is bijna nooit een alarminstallatie ingeschakeld. Verder zijn er in de weekenden en/of vakanties doorgaans weinig of geen mensen thuis. Bovendien zijn er in een studentenhuis met bijvoorbeeld acht studenten vaak ook acht tv’s, computer en telefoons te vinden. Let met het oog op die laatste twee apparaten ook op de aanwezigheid van de zogeheten buitenshuisdekking, voor het geval je laptop of smartphone bijvoorbeeld in de trein wordt gestolen.

Zijn je spullen in je studenten kamer verzekerd?

Zijn de spullen in je studenten kamer verzekerd tegen schade en diefstal door een inbraak? Studenten dienen goed af te wegen waar hun geld aan besteed wordt. De inkomsten zijn namelijk (nog) niet denderend. Echter voor je werk, studie en sociale leven heb je nu eenmaal wel bepaalde studenten spullen nodig. Zoals je smartphone, laptop, en tablet. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook in jouw studenten kamer en daarbuiten! In het ergste geval loop je schade op en dan? Met de Studenten inboedelverzekering hoef je je over deze vraag niet meer druk te maken!

Brandveiligheid in een studentenhuis?

Een inboedelverzekering voor studenten dekt de schade als er iets gestolen wordt, maar ook als er waterschade is of brand-/rookschade in je studentenhuis ontstaat. Bijvoorbeeld als je huisgenoot de kraan open heeft laten staan terwijl hij het weekend weg is en water door het plafond is gelekt. Daarbij is het juist in studentenhuizen vaak niet goed gesteld met de brandveiligheid.

inboedelverzekering vergelijken

Broekzakdekking

Naast de spullen die in de kamers van de student staan, is het ook belangrijk na te denken over de spullen die allemaal mee op reis gaan. Vaak moet er voor de opleiding of studie nog een laptop meegebracht worden (en vergeet je Smartphone uiteraard niet). Tijdens het reizen of uitgaan loopt zo’n mobiele telefoon natuurlijk een hoog risico kapot te gaan. Daarom bieden sommige verzekeraars bij de inboedelverzekering ook een broekzakdekking aan. Deze broekzakdekking wordt meestal als extra optie aangeboden.

Bijzondere voorwaarden

Sommige verzekeraars willen dat je een slot op je deur van je kamer hebt en dat er een rookmelder aanwezig is. Bij diefstal altijd sprake zijn van braaksporen, wat in een studentenhuis soms lastiger is; een huisgenoot kan ook even vergeten zijn de deur goed af te sluiten na een avondje stappen. Let erop dat je als jonge verzekerde soms bepaalde schades niet kunt voorkomen. Je houdt ervan om een huisfeestje te organiseren in je studentenhuis, hebt misschien een auto of komt veel bij vrienden over de vloer waar het kan gebeuren dat je iets kapot maakt. Je kunt voor deze zaken een aparte verzekering afsluiten. Er zijn verschillende verzekeraars die dit aanbieden.

Korting voor studenten

Studenten kunnen vaak flinke korting krijgen op een inboedelverzekering. Univé bijvoorbeeld, heeft een speciaal label voor jongeren/studenten (Zekur.nl). Voordat je zelf een studenten inboedelverzekering af gaat sluiten, is het slim om aan je huisbaas te vragen of hij of zij een gezamenlijke inboedelverzekering heeft afgesloten, waar jij als kamerhuurder onder valt. Het komt soms namelijk voor dat huisbazen een collectieve inboedelverzekering hebben afgesloten. Door hiernaar te informeren, voorkom je dat je eventueel dubbel verzekerd bent.. Het gaat weliswaar ‘maar’ om een paar euro per maand, maar gedurende je hele studentenhuis praat je dan toch al gauw over een paar hónderd euro. Maak dus voor jezelf de afweging: heb ik voldoende waardevolle spullen om een inboedelverzekering voor studenten te rechtvaardigen, of neem ik het risico?

inboedelverzekering vergelijken

Inboedelverzekeringen vergelijken

Je sluit direct je verzekering af bij de keuze van jouw verzekeraar. Tevens verzorgt de verzekeraar je gehele inboedelverzekering. Tijdens de looptijd van je verzekering kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen. Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. Inboedelverzekeringen vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Sluit nu je inboedelverzekering af en profiteer van lage kosten.

Voordelen inboedelverzekering vergelijken op PrijsCheck

  • Duidelijk en transparant; geen moeilijke teksten;
  • Vind in minder dan 1 minuut de juiste inboedelverzekering;
  • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit.