• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Wat is een inboedelverzekering?

Praktisch iedere Nederlander heeft een inboedelverzekering. Niet zo gek ook. Je hebt hard gewerkt om mooie spullen te kopen en daar ben je zuinig op. Als er dan toch iets mee gebeurt, wil je natuurlijk dat alles goed verzekerd is.

inboedelverzekering vergelijken

Wat houdt een Inboedelverzekering in?

De vraag wat is een inboedelverzekering, kunnen veel mensen helaas nog niet goed beschrijven. PrijsCheck zal deze vraag daarom direct voor je beantwoorden… Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je, zoals de naam het al zegt, schade aan of verlies van je inboedel kunt afdekken. Hierbij kun je denken aan schade als gevolg van brand, inbraak, vandalisme of waterschade. De inboedel kan op vele manieren beschadigd raken; storm, brand, overstroming etc. Niet alle inboedelverzekeringen dekken al deze vormen van schade. Het is dus zeker van belang om op te letten welke vormen van schade de inboedelverzekering dekt. Mocht er schade geleden worden door een storm terwijl de inboedelverzekering slechts brand dekt, dan wordt er niets uitgekeerd. Met de term inboedel bedoelen verzekeraars doorgaans alle roerende zaken die tot je huishouden behoren. Dit zijn dus de spullen die niet vastzitten aan je huis, zoals banken, stoelen, bedden etc. Het is van groot belang dat je bij het afsluiten van de verzekering de juiste waarde van je inboedel opgeeft. Is dit bedrag te laag, dan is er namelijk sprake van onderverzekering. Bij onderverzekering wordt er altijd maar een gedeelte van de schade uitgekeerd, ook als bijvoorbeeld een gedeelte van uw inboedel schade oploopt en die schade lager is dan het totaal verzekerde bedrag. Eigenlijk is de inboedel alles wat je bij een eventuele verhuizing mee kunt nemen. Zo hoort je keuken niet tot de inboedel van je huis, maar al het keukengerei wel.

Wat valt er onder een inboedelverzekering?

Om te weten wat er precies gedekt is onder jouw inboedelverzekering is er een eenvoudig regel. Alles wat je op kunt pakken en mee kunt nemen, valt onder de inboedel. Schade door brand, rook en roet, storm, inbraak, diefstal, water, aanrijdingen en vandalisme valt bij de meeste polissen onder de dekking. Afhankelijk van de regio, de waarde van de inboedel en het type woning, kunnen verzekeringsmaatschappijen afwijkende voorwaarden stellen. Van de dekking is schade ten gevolge van rampen als overstroming, aardbeving of oorlog uitgesloten.

Wat kost een inboedelverzekering?

Je hebt vast al vaker nagedacht wat de juiste inboedelverzekering met bijbehorende dekking voor jou zal zijn. Het is van groot belang dat je bij het afsluiten van de verzekering de juiste waarde van je inboedel opgeeft. Is dit bedrag te laag, dan is er namelijk sprake van onderverzekering. Bij onderverzekering wordt er altijd maar een gedeelte van de schade uitgekeerd, ook als bijvoorbeeld een gedeelte van je inboedel schade oploopt en die schade lager is dan het totaal verzekerde bedrag. Het antwoord ‘ voor welk bedrag moet ik mij laten verzekeren’ ligt vooral aan een paar simpele, maar zeer belangrijke vragen, zoals heb je een huurhuis of een koopwoning? Wat is je type woning? En wat voor soort dak heb je? Weet je na het beantwoorden van bovenstaande vragen wat je wilt hebben? Vul dan aan de linkerzijde van de vergelijk pagina jouw voorkeuren in. De aanbieders die voldoen aan jouw eisen worden nu direct getoond en je kunt je aanvraag direct in gang zetten. Waar wacht je nog op? Doe de Prijscheck!

inboedelverzekering vergelijken

Dekkingsgraad Inboedelverzekering

Iedere inboedelverzekering heeft een bepaalde dekkingsgraad. De dekkingsgraad is de maximale waarde van de verzekerde objecten. Dit is dus bijvoorbeeld €100.000,-. Indien meer schade wordt geleden dan € 100.000,- dan wordt deze schade niet vergoed door de inboedelverzekering. Het is dus belangrijk om een ruime dekkingsgraad te nemen. De verzekering loopt vaak lang, waardoor er in de tussentijd nieuwe producten gekocht worden. Deze vallen vaak automatisch onder de inboedelverzekering. Door een ruime dekkingsgraad te nemen loopt men niet het risico om onderverzekerd te zijn: door de “rek” in de inboedelverzekering kunnen er rustig nieuwe producten gekocht worden zonder dat deze buiten de inboedelverzekering vallen.

Inboedel en aansprakelijkheidsverzekering

Veel verzekeraars bieden je de mogelijkheid om meerdere verzekeringen in één pakket af te sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld je aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering samen afsluiten in een zogenaamd verzekeringspakket. Een voordeel van zo’n verzekeringspakket is dat er in geval van schade geen misverstand kan ontstaan over wie welke schade moet vergoeden. Daarnaast krijg je bij de meeste verzekeraars een premiekorting. Je betaalt doorgaans namelijk minder voor een pakket dan voor verschillende losse verzekeringen. Hoeveel korting je krijgt, is afhankelijk van de verzekeraar en het aantal verzekeringen dat je in het pakket onderbrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die je in je privéleven onbedoeld toebrengt aan personen of zaken van anderen. Hierbij kun je denken aan aantasting of letsel van de gezondheid bij personen en beschadiging of vernietiging van zaken van anderen. Ben je bijvoorbeeld betrokken bij een ongeluk en schuldig aan het letsel van een ander of ben je op straat aan het volleyballen en trap je de bal door de ruit van de buurvrouw? Dan biedt de aansprakelijkheidsverzekering dekking voor deze schade. Maar ook schade aan zaken die je in jouw bezit had, maar waarvan je niet de eigenaar bent, is gedekt (wanneer je bijv. iets hebt geleend). Net als schade die je niet zelf hebt veroorzaakt, zoals een gesprongen waterleiding die schade bij de buurman veroorzaakt. Een aansprakelijkheidsverzekering is verstandig, maar overigens niet verplicht in Nederland.

PrijsCheck helpt jou te vergelijken

Je sluit direct je verzekering af bij de keuze van jouw verzekeraar. Tevens verzorgt de verzekeraar je gehele inboedelverzekering. Tijdens de looptijd van je verzekering kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen.  Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. Inboedelverzekeringen vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Sluit nu je inboedelverzekering af en profiteer van lage kosten.

inboedelverzekering vergelijken

Voordelen inboedelverzekering vergelijken op PrijsCheck

  • Duidelijk en transparant; geen moeilijke teksten;
  • Vind in minder dan 1 minuut de juiste inboedelverzekering;
  • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit.