• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl
 • OHRA laagste prijs

  Opstalverzekering
  Dekking 100%
  Geen eigen risico

  11,05/mnd Vergelijk
 • De Nederlanden Van Nu

  Opstalverzekering
  Dekking €150.000
  Eigen Risico €100,-

  3,82/mnd Vergelijk
 • Zelf laagste prijs

  Opstalverzekering
  Dekking €400.000,-
  Geen eigen risico

  11,48/mnd Vergelijk
 • Nationale Nederlanden

  Opstalverzekering
  Dekking €600.000,-
  Eigen risico €100,-

  11,28/mnd Vergelijk
Vergelijk alle14aanbiedingen

Opstalverzekering

Als je een huis koopt ben je daar natuurlijk ontzettend trots op. Het is immers niet iets wat je dagelijks doet! Je moet er dan ook niet aan denken dat er iets met jouw woning gebeurd…. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en kan het jou ook zomaar overkomen. Uiteraard wil je op zo’n moment niets liever dan goed verzekerd zijn. De opstalverzekering maakt dit mogelijk en dekt veel voorkomende risico’s van schade aan jouw woning. Een omvallende boom die je dak beschadigt, een lekke waterleiding die waterschade veroorzaakt of brandschade, het zijn allemaal zaken die maar voor een paar euro per maand onder de dekking van de opstalverzekering vallen…

opstalverzekering vergelijken

Het zal je toch niet gebeuren…

Gefeliciteerd! Je huurt of koopt binnenkort een nieuwe woning, gaat samenwonen of verhuizen. In gedachten is je nieuwe woning al helemaal ingericht. Plantje hier, schilderijtje daar, een leuk vooruitzicht. Nu nog iets regelen voor het geval dat er iets onverwachts mee gebeurt… Het zal je namelijk maar gebeuren dat door brand, storm, inbraak of wateroverlast je woning beschadigd raakt, met alle gevolgen van dien… Je mooie woning waar je zoveel tijd en moeite in hebt gestoken en nog erger, je woning waar je zo ontzettend veel geld in hebt gestopt. Hoe moet je in vredesnaam aan alle kosten voldoen? Alleen je keuken is al duizenden euro’s waard en dan hebben wij het nog geeneens over de emotionele waarde… Wat als je dit echt meemaakt? Hoe moet je dit dan op gaan lossen? Je moet er toch niet aan denken dat je huis schade oploopt, je eigen huis is een waardevol bezit. Dat wil je goed beschermen…

Met een gerust hart genieten van je woning

Het is belangrijk om een opstalverzekering af te sluiten. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren met jouw woning. Soms komt het ongeluk uit een onverwachte hoek. Wees erop bedacht dat de schade na een brand kan oplopen tot vele duizenden euro’s! Zorg er daarom voor dat je jezelf en je gezin daartegen behoedt, voor het te laat is. Want, zeg nu zelf… een kleine maandelijkse premie weegt toch niet op tegen een mogelijke gigantische schuldenberg? Het vergelijken van opstalverzekeringen gaat gemakkelijk en snel op PrijsCheck. Om een goede vergelijking te kunnen maken, stellen wij jou een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden op deze vragen maken wij de vergelijking. Daarna kun je zelf kiezen welke inboedelverzekering je wilt afsluiten. Heb je hulp nodig, bijvoorbeeld bij het vergelijken van je inboedelverzekering? Dan kun je altijd bij ons terecht via de online chat of telefoon. Overstappen hoeft absoluut geen gedoe te zijn. Inboedelverzekeringen vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Sluit nu je inboedelverzekering af op PrijsCheck en profiteer van lage kosten.

Opstalverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van opstalverzekeringen dient een bewuste keuze te zijn. Hoezo? Bedenk dat we allen te maken kunnen krijgen met tegenslag, op elk moment in ons leven. Zo kan een blikseminslag veel schade teweeg brengen of leidt één onoplettende daad in de keuken er misschien wel toe dat je hele woning binnen de kortste keren in de vlammen opgaat. Daarom is een vergelijking van opstalverzekeringen absoluut geen overbodige luxe! Je zult snel inzien dat je dient te beschikken over deze verzekering.

opstalverzekering vergelijken

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Met een opstalverzekering verzeker je je woonhuis en de daarbij behorende onroerende zaken tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm en inbraak. Iedere huiseigenaar doet er verstandig aan om een opstalverzekering af te sluiten. Indien je een hypotheek hebt, is een opstalverzekering zelfs verplicht. Met een opstalverzekering is niet alleen het woonhuis verzekerd, maar meestal ook de onroerende goederen die bij het huis horen. Denk hierbij aan de schuur, schutting, c.v., leidingen en sanitair. Voor een ieder die een koopwoning met een hypotheek heeft is de opstalverzekering zelfs een verplichte verzekering.

Wat valt er onder een opstalverzekering?

Om uit te zoeken wat er precies gedekt is onder jouw opstalverzekering is er een eenvoudig regel. Alles wat vast zit aan het huis en je niet zo maar kunt weghalen zonder te beschadigen, hoort bij het huis zelf. Alle spullen die je op kunt pakken en mee kunt nemen vallen namelijk onder een inboedelverzekering. De vloer is ook vaak lastig. Als je klik-laminaat hebt wat je kunt meeverhuizen valt dit onder de inboedelverzekering. Ligt de vloer vastgelijmd of vastgespijkerd? Dan hoort het bij het woonhuis en dus de opstalverzekering. Bij het afsluiten van een opstalverzekering kun je kiezen uit verschillende vormen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om ook glas mee te verzekeren. Sommige opstalverzekeringen hebben standaard al de glasdekking opgenomen. Maar ook zaken als de fundering zijn meestal niet standaard meegenomen in de dekking. Het zogenaamde catastroferisico is bijna altijd uitgesloten in een standaard opstalverzekering.

Voor welk bedrag verzekeren?

Je hebt vast al vaker nagedacht wat de juiste opstalverzekering met bijbehorende dekking voor jou zal zijn. Het is van groot belang dat je bij het afsluiten van de verzekering de juiste waarde van je opstalverzekering opgeeft. Is dit bedrag te laag, dan is er namelijk sprake van onderverzekering. Bij onderverzekering wordt er altijd maar een gedeelte van de schade uitgekeerd. Het antwoord ‘ voor welk bedrag moet ik mij laten verzekeren’ ligt vooral aan een paar simpele, maar zeer belangrijke vragen, zoals heb je een huurhuis of een koopwoning? Wat is je type woning? En wat voor soort dak heb je? Weet je na het beantwoorden van bovenstaande vragen wat je wilt hebben? Vul dan aan de linkerzijde van de vergelijk pagina jouw voorkeuren in. De aanbieders die voldoen aan jouw eisen worden nu direct getoond en je kunt je aanvraag direct in gang zetten. Waar wacht je nog op? Doe de Prijscheck!

opstalverzekering vergelijken

Het eigen risico

Ga je opstalverzekeringen vergelijken op PrijsCheck, dan zie je bij de resultaten van de vergelijking een kolom ‘eigen risico’ staan. Het eigen risico is het gedeelte van de schade dat voor eigen rekening komt, het deel dat je dus zelf moet betalen. Staat hier een bedrag van 0 euro, dan betekent dat dat er geen eigen risico van toepassing is. Is er sprake van schade en valt deze onder de dekking van je opstalverzekering, dan wordt het totaalbedrag dus door je verzekeraar vergoed.

Heb jij al een opstalverzekering?

Wanneer jij nog geen opstalverzekering hebt afgesloten, raadt PrijsCheck jou aan om direct een verzekering af te sluiten voor je kostbare woning. Je wilt immers niet het risico lopen dat je woning door een ongeval (waar jij totaal geen invloed op hebt) ernstig beschadigd of misschien nog erger, toch? Het is uiteraard ook mogelijk dat jij al beschikt over een opstalverzekering. Wellicht heb je de opstalverzekering “even snel” bij de hypotheek geregeld en heb je er daarna nooit meer naar omgekeken. De premie opstalverzekering is dikwijls onnodig hoog en de polisvoorwaarden opstalverzekering zijn nooit vergeleken. PrsijCheck raadt je aan om je opstalverzekering nog eens opnieuw te berekenen. De goedkoopste woonhuisverzekering (opstalverzekering) die je berekent kan een prima oplossing zijn, maar dat weet je pas echt zeker na een kritische blik op de polisvoorwaarden. Met onze premie opstalverzekering en de uitgebreide vergelijkingsmogelijkheden maak je zonder enige twijfel een nieuwe, goede en goedkope keuze.

De goedkoopste opstalverzekering?

Je wilt natuurlijk dat je woning goed verzekerd is wanneer er iets mee gebeurt. Tegelijkertijd wil je niet teveel betalen voor een opstalverzekering. Op PrijsCheck.nl vind je eenvoudig de goedkoopste opstalverzekering. Let er wel op dat je naast de premie ook de voorwaarden van opstalverzekeringen goed met elkaar vergelijkt. Als je daar rekening mee houdt, kom je uit bij een opstalverzekering die goedkoop is en tegelijkertijd past bij jouw woning. Waar wacht je nog op? Doe de PrijsCheck!

opstalverzekering vergelijken

Opstalverzekeringen vergelijken

Natuurlijk kun je zelf de verschillende opstalverzekeringen vergelijken, maar dit kan veel werk zijn. Om alle aanbiedingen en kortingen van alle verzekeraars na te lopen en deze door te berekenen in bijvoorbeeld Excel, heb je niet alleen veel statistische kennis maar ook veel tijd nodig. Gelukkig is dit helemaal niet nodig. Opstalverzekeringen vergelijken doe je het beste online. Het vergelijken van deze abonnementen gaat gemakkelijk en snel op PrijsCheck. Om een goede vergelijking te kunnen maken, stellen wij jou een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden op deze vragen maken wij de vergelijking. Daarna kun je zelf kiezen welke opstalverzekering je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van jouw opstalverzekering, sturen wij je rechtstreeks door naar de website van de aanbieder.

Overstappen is geen gedoe meer…

Je sluit direct je verzekering af bij de keuze van jouw verzekeraar. Tevens verzorgt de verzekeraar jouw opstalverzekering. Tijdens de looptijd van je verzekering kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen. Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. opstalverzekeringen vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Sluit nu je opstalverzekering af en profiteer van lage kosten.

opstalverzekering vergelijken

Voordelen opstalverzekeringen vergelijken op PrijsCheck

 • Duidelijk en transparant; geen moeilijke teksten;
 • Vind in minder dan 1 minuut de juiste opstalverzekering;
 • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit.