• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Eigen risico opstalverzekering

Heb je schade in je huis en wil je dit claimen op je woonverzekering? Dan kun je te maken krijgen met een eigen risico. Dat kan het standaard (of verplicht) eigen risico zijn, maar ook een vrijwillig eigen risico. Wat is het verschil en wanneer betaal je wat? Lees meer over eigen risico bij je woonverzekering op deze pagina.

Standaard eigen risico opstalverzekering

Bij het afsluiten van een opstalverzekering krijg je te maken met een eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat per schadegebeurtenis voor eigen rekening valt. De meeste woonverzekeraars kennen geen standaard (of verplicht) eigen risico. Verzekeraars die dat wel doen, hebben een standaard eigen risico van bijvoorbeeld 100 of 150 euro. Dit bedrag moet je dus zelf betalen als je schade hebt. Wel is het zo, dat je het standaard (of verplicht) eigen risico niet altijd betaalt. Dat hangt namelijk van de situatie af. Wat wel een geruststelling is, dat je Je nooit beide eigen risico’s betaalt. Je moet of het vrijwillig eigen risico of het standaard eigen risico betalen. En het hoogste bedrag telt. Voorbeeld: Is jouw vrijwillig eigen risico 225 euro en het standaard eigen risico 100 euro? Dan betaal je 225 euro (vrijwillig eigen risico).

opstalverzekering vergelijken

Vrijwillig eigen risico opstalverzekering

Bij de meeste opstalverzekeraars (woonhuisverzekeraars) kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico. In ruil daarvoor betaal je een lagere premie. Je kunt kiezen uit bedragen van 100, 225 en 450 euro. Vanzelfsprekend is het zo, hoe hoger jouw eigen risico, hoe lager de premie.

Eigen risico bij stormschade

Vrijwel alle verzekeraars werken met een verplicht eigen risico in geval van stormschade. Dit is vaak een percentage van de totaal verzekerde som en kent een minimum- en maximumbedrag. Bij de meeste opstalverzekeraars betaal je in geval van stormschade 2 procent van de schade zelf, met een minimumbedrag van 250 euro en een maximumbedrag van 450 euro.

Eigen risico opstalverzekering

Ga je opstalverzekeringen vergelijken op PrijsCheck, dan zie je bij de resultaten van de vergelijking een kolom ‘eigen risico’ staan. Het eigen risico is het gedeelte van de schade dat voor eigen rekening komt, het deel dat je dus zelf moet betalen. Staat hier een bedrag van 0 euro, dan betekent dat dat er geen eigen risico van toepassing is. Is er sprake van schade en valt deze onder de dekking van je opstalverzekering, dan wordt het totaalbedrag dus door je verzekeraar vergoed.

Heb jij al een opstalverzekering?

Wanneer jij nog geen opstalverzekering hebt afgesloten, raadt PrijsCheck jou aan om direct een verzekering af te sluiten voor je kostbare woning. Je wilt immers niet het risico lopen dat je woning door een ongeval (waar jij totaal geen invloed op hebt) ernstig beschadigd of misschien nog erger, toch? Het is uiteraard ook mogelijk dat jij al beschikt over een opstalverzekering. Wellicht heb je de opstalverzekering “even snel” bij de hypotheek geregeld en heb je er daarna nooit meer naar omgekeken. De premie opstalverzekering is dikwijls onnodig hoog en de polisvoorwaarden opstalverzekering zijn nooit vergeleken. PrsijCheck raadt je aan om je opstalverzekering nog eens opnieuw te berekenen. De goedkoopste woonhuisverzekering (opstalverzekering) die je berekent kan een prima oplossing zijn, maar dat weet je pas echt zeker na een kritische blik op de polisvoorwaarden. Met onze premie opstalverzekering en de uitgebreide vergelijkingsmogelijkheden maak je zonder enige twijfel een nieuwe, goede en goedkope keuze.

Opstalverzekeringen vergelijken

Natuurlijk kun je zelf de verschillende opstalverzekeringen vergelijken, maar dit kan veel werk zijn. Om alle aanbiedingen en kortingen van alle verzekeraars na te lopen en deze door te berekenen in bijvoorbeeld Excel, heb je niet alleen veel statistische kennis maar ook veel tijd nodig. Gelukkig is dit helemaal niet nodig. Opstalverzekeringen vergelijken doe je het beste online. Het vergelijken van deze abonnementen gaat gemakkelijk en snel op PrijsCheck. Om een goede vergelijking te kunnen maken, stellen wij jou een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden op deze vragen maken wij de vergelijking. Daarna kun je zelf kiezen welke opstalverzekering je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van jouw opstalverzekering, sturen wij je rechtstreeks door naar de website van de aanbieder.

Overstappen is geen gedoe meer…

Je sluit direct je verzekering af bij de keuze van jouw verzekeraar. Tevens verzorgt de verzekeraar jouw opstalverzekering. Tijdens de looptijd van je verzekering kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen. Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. opstalverzekeringen vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Sluit nu je opstalverzekering af en profiteer van lage kosten.

opstalverzekering vergelijken

Voordelen opstalverzekeringen vergelijken op PrijsCheck

  • Duidelijk en transparant; geen moeilijke teksten;
  • Vind in minder dan 1 minuut de juiste opstalverzekering;
  • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit.