• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

OHRA Opstalverzekering

OHRA bestaat als verzekeraar al zo’n 80 jaar en heeft wat dat betreft dan ook een meer dan uitgebreide ervaring. Het is een uitstekende verzekeraar, waar je terecht kunt voor verschillende producten. In totaal heeft de verzekeraar ongeveer 800.000 klanten en is het daarmee met recht een grote speler binnen deze markt. Het is een onderdeel van de Delta Lloyd Groep, maar werkt op een heel directe manier aangezien er zo min mogelijk gebruik gemaakt wordt van tussenpersonen. Zo profiteer je bij OHRA van een scherpe premie en zijn de voorwaarden over het algemeen erg goed en duidelijk…

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering (woonhuisverzekering) verzeker je je huis tegen schade die ontstaat door onder andere brand, water, storm en inbraak. Onder opstal valt alles aan je woning wat niet zonder schade verwijderd kan worden, zoals een trap of een raamkozijn.

Dekking opstalverzekering

Bij de opstalverzekering van OHRA kunt u kiezen uit twee dekkingen.

 • Opstalverzekering: de extra uitgebreide dekking: Met de OHRA Woonhuisverzekering is je eigen huis goed verzekerd tegen de meest voorkomende schade aan je woning, bijvoorbeeld door brand, kortsluiting, blikseminslag, storm en zware regenval.
 • All Risk opstalverzekering: de meest complete dekking: De All Risk opstalverzekering biedt de meeste dekking. Hierbij ben je voor hetzelfde verzekerd als de opstalverzekering, maar ook voor gebeurtenissen die per ongeluk ontstaan door je eigen schuld bijvoorbeeld als je een stoel om laat vallen tegen de muur en die raakt beschadigd. De All Risk dekking sluit je af als extra dekking op de OHRA Opstalverzekering.

Eigen Risico

Bij OHRA betaal je in de meeste situaties geen eigen risico. Alleen als er schade aan je woning ontstaat door een storm, betaal je een eigen risico van € 225,-. per gebeurtenis. Bij de opstalverzekering van OHRA kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Dan betaal je het bedrag van het eigen risico zelf bij schade. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe lager je premie van de opstalverzekering. Je kunt kiezen uit de volgende vrijwillige eigen risico’s:

 • € 250,- en je krijgt 7,5 procent korting op je premie.
 • € 500,- en je krijgt 15 procent korting op je premie.

Het standaard eigen risico bij schade door een storm vervalt als je kiest voor een vrijwillig eigen risico. Bij schade kun je gebruik maken van de Direct Schade Herstel service van OHRA. Schadeherstellers waarmee OHRA samenwerkt, zorgen voor een professioneel herstel van de schade aan je woning. Je betaalt dan maar de helft van het (vrijwillig of standaard) eigen risico.

Herbouwwaardemeter

Bij veel verzekeraars moet je periodiek een herbouwwaardemeter invullen om de herbouwwaarde van je woning vast te stellen. Bij OHRA doe je dit eenmalig, namelijk bij het aangaan van de verzekering. Je bent wel verplicht belangrijke wijzigingen door te geven, zoals een verbouwing.

Geen onderverzekering?

Bij OHRA is je woning nooit onderverzekerd. Onderverzekering houdt in dat de schade groter is dan het verzekerde bedrag. Wanneer je onderverzekerd bent, krijg je bij schade maar een deel van de schade vergoed. Bij OHRA ben je nooit onderverzekerd!

Voordelen opstalverzekering

 • Weinig kleine lettertjes, geen lange wachttijden en korte lijnen;
 • Ook je schuur, garage of carport zijn standaard meeverzekerd;
 • Garantie tegen onderverzekeren;
 • Zij betalen de kosten als je tijdelijk ergens anders moet gaan wonen;
 • Met de All Risk dekking verzeker je de schades die je zelf per ongeluk veroorzaakt;
 • Schadeafhandeling wordt door de klanten gewaardeerd met rapportcijfer 8,2;
 • Scherpe prijs in combinatie met een goede kwaliteit;
 • Mogelijkheid om met collectief voordeel af te sluiten.

Doe de PrijsCheck!

Je sluit direct je verzekering af bij de keuze van jouw verzekeraar. Tevens verzorgt de verzekeraar je gehele opstalverzekering. Tijdens de looptijd van je verzekering kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen. Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. Opstalverzekeringen vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Sluit nu je opstalverzekering af en profiteer van lage kosten.

Inhoud van de pagina

De inhoud van deze pagina heeft PrijsCheck zo zorgvuldig mogelijk voor je samengesteld, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden.