• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Univé Opstalverzekering

Univé is één van de grootste verzekeraars in Nederland op het gebied van brand-, schade- en zorgverzekeringen. Al sinds 1794 is Univé een verzekeraar zonder winstoogmerk. Met ruim 1,3 miljoen verzekerden en 3,7 miljoen afgesloten verzekeringen, is Univé één van de allergrootste verzekeraars in Nederland. Uit klanttevredenheidstests blijkt Univé de beste verzekeraar te zijn. Niet voor niets heeft Univé als slogan: “Daar plukt u de vruchten van!”

Opstalverzekering Univé

Ga je verhuizen of samenwonen of ben je om een andere reden op zoek naar een goede opstalverzekering? Dan zit je goed bij Univé. Want bij de Univé Opstalverzekering heb je de keuze uit twee verzekeringen: Super, als je gewoon goed verzekerd wilt zijn of Superieur, voor een maximale dekking en een ruime uitkering. Zo is er altijd een opstalverzekering die bij je huis past. Welke verzekering je ook kiest, je huis is altijd goed verzekerd tegen onder andere schade door brand, storm, inbraak en diefstal. Bovendien profiteer je van een lage premie en een uitstekende dekking. En wil je ook voordelig je inboedel verzekeren? Dan kun je die direct mee verzekeren bij je opstalverzekering. Zo heb je je opstal en inboedel onder één dak.

Wat verzekeren ze?

Je kunt bij Univé kiezen tussen twee opstalverzekeringen:

 • Super: Deze standaardverzekering biedt niet alleen de standaarddekking bij brand, inbraak, diefstal en storm, maar ook bij schade aan je huis door bijvoorbeeld rook, schroeien, sneeuwdruk, hagel en hevige plaatselijke regenval.
 • Superieur: Met deze complete verzekering heb je maximale dekking en een ruime uitkering. Vrijwel elke schade aan je huis – inclusief glasschade – is verzekerd.

Met beide verzekeringen heb je gegarandeerd 5 jaar waardegarantie.

Wat wordt vergoed?

Je huis is met zowel Super als Superieur verzekerd tegen brand- en stormschade, schade na een inbraak of diefstal, schade veroorzaakt door uitstromend water uit onvoorzien gesprongen leidingen, schade als gevolg van overlopende putten en riolen, bereddingskosten, aanrijding, aanvaring, werkstaking en vandalisme. Ook opruimingskosten en huurderving vallen (tot een maximumbedrag) onder de dekking, evenals schade aan de tuin na een brand. En als je een gebeurtenis die onder de dekking valt, noodgedwongen tijdelijk in een vervangende woonruimte moet verblijven, ontvang je daarvoor tijdelijk een vergoeding tot maximaal de huurwaarde van de woning.

Wat wordt niet vergoed?

Niet onder de dekking vallen o.a. schade als gevolg van molest en atoomkernreacties, overstroming, grondwater, slijtage en onvoldoende onderhoud.

Garantie tegen onderverzekering

De Univé Woonhuisverzekering biedt je 5 jaar garantie tegen onderverzekering indien je gebruik heeft gemaakt van de Woonhuispremiemeter of de herbouw­waardemeter van Univé. Het is wel nood­zakelijk dat je ingrijpende veranderingen aan je woning doorgeeft zodat de verzekeraar in de gelegenheid is om je verzekering hierop aan te passen.

Extra dekkingen

Tegen een geringe extra premie breid je je woonhuisverzekering Super uit met een glasverzekering. Kies je voor de woonhuisverzekering Superieur dan is glas standaard meeverzekerd zonder
extra kosten. De dekking glas is zeer compleet: vrijwel alle ruiten in je huis zijn verzekerd. En de oorzaak van ruit­ breuk speelt geen enkele rol. Elke schade wordt vergoed op basis van
de vervangingskosten.

Voordelen Univé

 • Geen winstoogmerk;
 • Schade aan je woning door brand, inbraak, diefstal en storm is prima verzekerd;
 • Scherpe premie en complete, dus veilige dekking;
 • Keuze uit twee verzekeringen: je bepaalt zelf hoe compleet je je woonhuis verzekert;
 • Standaard 5 jaar waardegarantie: je bent in die periode dus gegarandeerd niet onderverzekerd;
 • Deskundig advies bij schade aan je huis;
 • Daardoor lage premie;
 • Hoe meer soorten verzekeringen, hoe hoger je korting;
 • Meest klantvriendelijke verzekeraar.

Doe de PrijsCheck!

Je sluit direct je verzekering af bij de keuze van jouw verzekeraar. Tevens verzorgt de verzekeraar je gehele opstalverzekering. Tijdens de looptijd van je verzekering kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen. Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. Opstalverzekeringen vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Sluit nu je opstalverzekering af en profiteer van lage kosten.

Inhoud van de pagina

De inhoud van deze pagina heeft PrijsCheck zo zorgvuldig mogelijk voor je samengesteld, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden.