• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Opstalverzekering voor studenten

Het studiejaar is weer begonnen, waardoor veel studenten weer in een studentenhuis wonen. Helaas is de kans op inbraak in studentenhuizen erg groot en datzelfde geldt ook voor brand… Uit onderzoek van de stichting Salvage is zelfs gebleken dat studenten vaak niet goed verzekerd zijn tegen brand, inbraak etc. Maar wat nou als jou zoiets gebeurd? Ben jij dan goed verzekerd?

Opstalverzekering in het kort

Een opstalverzekering is een verzekering waarmee je schade aan jouw huis kunt afdekken. Denk hierbij aan schade door brand, inbraak, storm en blikseminslag. Iedere eigenaar van een eigen woning doet er verstandig aan een opstalverzekering af te sluiten. Het huis is tenslotte een kostbaar bezit, maar hoe zit dat bij studenten? Is het in een studentenhuis ook verplicht om een opstalverzekering af te sluiten?

opstalverzekering vergelijken

Opstalverzekering studentenhuis

Als je in een studentenhuis of appartementen complex gaat wonen en er bestaat een Vereniging van Eigenaren (VvE), dan heeft deze Vve vaak voor het hele gebouw een opstalverzekering afgesloten. Wil je wat verbouwen aan je eigen appartement, zoals het plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer, dan kun je zelf een extra dekking afsluiten bovenop de verzekering die de VvE heeft afgesloten. Indien er geen VvE is, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een opstalverzekering. Deze sluit je dan alleen af voor jouw eigen appartement. Dit hoeft dan niet meteen voor het hele gebouw. Een opstal verzekering voor studenten nodig? Dat ligt er dus aan of jouw studentenhuis een VvE heeft.

Tips van Museumkwartier

  • Hang rookmelders op;
  • Let op overbelaste stekkerdozen;
  • Maak back ups van belangrijke bestanden, zoals van foto’s en de scriptie;
  • Barricadeer geen nooduitgangen en deuren;
  • Loop alle verzekeringen goed door (kijk ook naar de dekking) en vergelijk zonodig de verzekeringen;
  • Sommige verzekeraars hebben speciale studentenpakketten samengesteld. Loop alle verzekeringen goed door (kijk ook naar de dekking) en vergelijk zonodig de verzekeringen.

Opstalverzekeringen vergelijken

Natuurlijk kun je zelf de verschillende opstalverzekeringen vergelijken, maar dit kan veel werk zijn. Om alle aanbiedingen en kortingen van alle verzekeraars na te lopen en deze door te berekenen in bijvoorbeeld Excel, heb je niet alleen veel statistische kennis maar ook veel tijd nodig. Gelukkig is dit helemaal niet nodig. Opstalverzekeringen vergelijken doe je het beste online. Het vergelijken van deze abonnementen gaat gemakkelijk en snel op PrijsCheck. Om een goede vergelijking te kunnen maken, stellen wij jou een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden op deze vragen maken wij de vergelijking. Daarna kun je zelf kiezen welke opstalverzekering je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van jouw opstalverzekering, sturen wij je rechtstreeks door naar de website van de aanbieder.

Opstalverzekering voor studenten

Je sluit direct je verzekering af bij de keuze van jouw verzekeraar. Tevens verzorgt de verzekeraar jouw opstalverzekering. Tijdens de looptijd van je verzekering kun je bij hen terecht voor vragen en wijzigingen. Overstappen hoeft vanaf nu dus geen gedoe meer te zijn. opstalverzekeringen vergelijken? Dat kan in minder dan 1 minuut. Sluit nu je opstalverzekering af en profiteer van lage kosten.

opstalverzekering vergelijken

Voordelen opstalverzekeringen vergelijken op PrijsCheck

  • Duidelijk en transparant; geen moeilijke teksten;
  • Vind in minder dan 1 minuut de juiste opstalverzekering;
  • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit.