• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Zorgverzekering

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering afsluiten, maar er zijn tegenwoordig zoveel verzekeraars dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet… Ga je bijvoorbeeld voor een aanvullende dekking of kies je liever voor een basisverzekering, waardoor je veel geld per maand kunt besparen? Jij bent niet de enige met al die twijfels, want jaarlijks stappen ruim één miljoen Nederlanders over naar een andere zorgverzekering. Overstappen naar een andere zorgverzekering loont… In minder dan 1 minuut vind je de beste en goedkoopste verzekeringverzekering door zorgverzekering vergelijken op PrijsCheck ®.

zorgverzekering vergelijken

Jouw zorgverzekering voor 2017

Dit is een vraag die veel Nederlanders zich voor 2017 gaan afvragen. Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom wisselen van zorgverzekeraar zinvol kan zijn. Misschien zijn je wensen en zorgbehoeftes bijvoorbeeld wel veranderd het afgelopen jaar? Het zou je bijvoorbeeld ook kunnen gebeuren dat je plotseling in het ziekenhuis terecht komt en je toch niet goed verzekerd bleek te zijn… Wat doe jij dan?

PrijsCheck Onderzoekt: “Aanvullende Zorgverzekering blijkt melkkoe”

PrijsCheck.nl heeft onderzoek gedaan naar de dekking van aanvullende verzekeringen om na te gaan in hoeverre de kosten (premies) van de verzekeringen opwegen tegen de baten (vergoedingen). Het volledige rapport naar aanvullende zorgverzekeringen kun je hier terug lezen.

Vind een verzekering die past bij jouw situatie

Een snelle en simpele vergelijking van de zorgverzekeraars kan je al snel vele tientallen euro’s schelen en/of een meer passender verzekering opleveren. De zorgverzekeraars concurreren namelijk sterk met elkaar om jouw als nieuwe klant binnen te halen. Het zou zonde van je portemonnee zijn om niet een snelle vergelijking te doen.

Wat is een ziektekostenverzekering

Een zorgverzekering – ook wel ziektekostenverzekering genoemd – is een verzekering voor ziektekosten. Hierbij kun je denken aan kosten voor medicijnen of een bezoek aan de huisarts en/of ziekenhuis. Iedereen vanaf 18 jaar (uitgezonderd militairen in actieve dienst en gemoedsbezwaarden) in Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Elke zorgverzekering kent verschillende dekkingsmogelijkheden. Wist je dat je zelf kunt kiezen wie jouw zorgverzekeraar wordt? Om de kosten van jouw verzekering zo laag mogelijk te houden kun je het best jaarlijks jouw zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen en mogelijk overstappen. Bijna iedere zorgverzekeraar biedt jaarlijks korting aan nieuwe afnemers. Vergelijk jaarlijks zorgverzekeringen en kijk of je naar de goedkoopste zorgverzekeraar kunt overstappen.

Jouw eigen risico in 2017

Het eigen risico is een bedrag dat je in een kalenderjaar eerst zelf moet betalen, voordat de zorgverzekeraars de zorgkosten uitbetalen. Iedereen heeft een wettelijk verplicht eigen risico. De hoogte van het eigen risico ligt op €385. Dat betekent dat je de eerste € 385,- die je aan zorgkosten maakt, zelf moet betalen. Pas daarna betaalt je zorgverzekeraar de kosten. Hoe hoger het eigen risico dat je kiest, des te lager wordt de maandelijkse premie die je voor de verzekering betaalt. Het eigen risico geldt per persoon en is niet overdraagbaar. Kinderen onder de 18 jaar betalen geen premie en hebben daarom géén eigen risico.

zorgverzekering vergelijken

Heb jij al een nieuwe zorgverzekering?

Wanneer jij nog geen geen nieuwe zorgverzekering voor 2017 hebt afgesloten, raadt PrijsCheck jou aan om dit uiterlijk in december af te sluiten. Je wilt immers niet het risico lopen dat je onverzekerd door het leven gaat met alle gevolgen van dien toch? Ben je te laat met het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering, dan kun je een boete krijgen. Een zorgverzekering is namelijk verplicht. Als je niet verzekerd bent, kan dat grote gevolgen hebben. Je blijft verstoken van niet direct noodzakelijke medische hulp of je moet de vaak zeer hoge rekening zelf betalen. De goedkoopste zorgverzekering die je berekent kan een prima oplossing zijn, maar dat weet je pas echt zeker na een kritische blik op de polisvoorwaarden. Met onze premie zorgverzekering en de uitgebreide vergelijkingsmogelijkheden maak je zonder enige twijfel een nieuwe, goede en goedkope keuze.

Op tijd overstappen van zorgverzekering

Je kunt één keer per jaar van zorgverzekeraar veranderen. Je huidige zorgverzekeraar stuurt aan het einde van het jaar (rond eind november) de nieuwe zorgpremie en de nieuwe polisvoorwaarde voor het volgende jaar. Je dient dan voor 1 januari je huidige zorgverzekering (meestal schriftelijk) op te zeggen. Houd wel rekening met de bezorging van de post tijdens de feestdagen. Wees er dus op tijd bij! Wanneer je niet op tijd bent met het opzeggen van je basiszorgverzekering, zit je weer een jaar vast aan deze verzekering. Als je een achterstand hebt in de betaling van je zorgverzekering premie, is het niet mogelijk om je zorgverzekering op te zeggen.

De goedkoopste zorgverzekering vinden

Je wilt natuurlijk dat je goed verzekerd is wanneer er iets mee met je lichaam of gezondheid gebeurt. Tegelijkertijd wil je niet teveel betalen voor je zorgverzekering. Op PrijsCheck.nl vind je eenvoudig de goedkoopste zorgverzekering. Let er wel op dat je naast de premie ook de voorwaarden van de diverse zorgverzekeringen goed met elkaar vergelijkt. Als je daar rekening mee houdt, kom je uit bij een zorgverzekering ut die goedkoop is en tegelijkertijd goed bij jou past. Waar wacht je nog op? Doe de PrijsCheck!

Gemakkelijk  zorgverzekeraars vergelijken

Natuurlijk kun je zelf de verschillende zorgverzekeringen vergelijken, maar dit kan veel werk zijn. Om alle aanbiedingen en kortingen van alle verzekeraars na te lopen en deze door te berekenen in bijvoorbeeld Excel, heb je niet alleen veel statistische kennis maar ook veel tijd nodig. Gelukkig is dit helemaal niet nodig. Zorgverzekeringen vergelijken doe je het beste online. Om een goede vergelijking te kunnen maken, stellen wij jou een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden op deze vragen maken wij de vergelijking. Daarna kun je zelf kiezen welke zorgverzekering je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van jouw zorgverzekering, sturen wij jou rechtstreeks door naar de website van de aanbieder.

Goede zorgverzekering door vergelijken

Goede zorg gaat ons allemaal aan. Vind je het ook zo lastig om te bepalen bij welke zorgverzekeraar je het voordeligst uit bent? Vanaf nu hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Je zorgverzekering vergelijken is namelijk zeer gemakkelijk met de zorgvergelijker van PrijsCheck. Vul in minder dan 1 minuut jouw gegevens, hoogte van je eigen risico en eventuele aanvullende wensen in en de zorgvergelijker kiest met zorg en zekerheid de goedkoopste zorgverzekering. In de prijsvergelijker op PrijsCheck worden zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering meegenomen.

Vergelijking op prijs & kwaliteit

Er is een zeer groot aantal zorgverzekeringen beschikbaar waardoor een goede vergelijking heel belangrijk is. PrijsCheck laat jou een overzicht zien van de meest betrouwbare en bekende merken. Zo hoef je niet bij elke verzekeraar apart een berekening te maken. Door zorgverzekeringen te vergelijken, bespaar je veel tijd en weet je direct waar je met je wensen een verzekering kunt afsluiten, zodat je niet alleen op prijs maar ook op inhoud kunt vergelijken.

zorgverzekering vergelijken

Voordelen zorgverzekeringen vergelijken 2017 op PrijsCheck.nl

  • Overzicht van de beste/goedkoopste zorgverzekeraars;
  • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit;
  • Vind in minder dan 1 minuut de juiste zorgverzekering.