• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Aanvullende zorgverzekering

De basisverzekering moet ieder jaar opnieuw een stukje van zijn inhoud afstaan. Door het steeds verder afslanken van de basisverzekering wordt het als ware een absolute noodzaak voor veel mensen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Aanvullende zorgverzekering nodig naast de basisverzekering? Weet je al waar je op moet letten en welke aanvullende verzekering(en) je echt nodig hebt? PrijsCheck helpt jouw met zorgverzekeringen vergelijken.

Wat is een aanvullende verzekering?

In Nederland geldt een verplichte basis zorgverzekering waarvan de dekking door de overheid wordt samengesteld. Deze basisverzekering is voor iedereen gelijk en geeft een basisdekking voor geneeskundige zorg. Echter, in de basispakket zorgverzekeringen 2017 zijn lang niet alle vormen van zorg opgenomen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Een aanvullende zorgverzekering sluit je af als je zorg vergoed wilt krijgen die niet in de basisverzekering valt. Bijvoorbeeld als je kosten maakt voor de fysiotherapeut of tandarts. De basisverzekering vergoedt deze kosten niet. In tegenstelling tot de basisverzekering is een aanvullende verzekering niet verplicht. Afhankelijk van je zorgbehoefte en eventuele ricico’s in de toekomst kun je zelf aangeven wat je belangrijk vindt.

Aanvullende tandartsverzekering

Bij je zorgverzekering kun je verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Een daarvan is een aanvullende verzekering voor de tandarts. De aanvullende tandartsverzekering vergoedt een maximaal bedrag per jaar aan tandartskosten. Dit bedrag verschilt per zorgverzekering. De tandartsverzekering kan 100% van de kosten vergoeden, maar ook maar 75%. De overige 25% betaal je dan zelf. Verwacht je kosten voor de tandarts die je zelf niet kunt betalen? Dan is een aanvullende tandartsverzekering verstandig.

Aanvullende tandartsverzekering

Aanvullende verzekering fysiotherapie

Wist je dat er ieder jaar bijna 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut gaan vanwege aandoeningen aan hun spieren of gewrichten? Het is dan ook niet zo gek dat het één van de meest gekozen dekkingen in het aanvullende pakket is. Wanneer je last hebt van je spieren of gewrichten helpt de fysiotherapeut je hiervan te herstellen, de klachten zoveel mogelijk te verminderen of er zo goed mogelijk mee om te gaan. Daar zit natuurlijk wel een prijskaartje aan. Vanuit de basisverzekering krijg je fysiotherapie (voor mensen ouder dan 18 jaar) maar beperkt vergoed. Veel mensen verzekeren daarom fysiotherapie apart bij via een aanvullende verzekering. Of je een aanvullende verzekering nodig heeft, hangt af van je zorgbehoefte en het risico dat u loopt op een aandoening.

Fysiotherapie

Aanvullende verzekering brillen en lenzen

Er zijn nog elk jaar veel mensen op zoek naar een aanvullende zorgverzekering die vergoedingen geeft voor brillen of lenzen. Deze worden in alle gevallen niet door de basisverzekering vergoed, tenzij er sprake is van medische noodzaak. Heb je een aanvullende verzekering? Dan zit er vaak wel een kleine vergoeding voor de kosten van brillen en lenzen in. Een aanvullende verzekering afsluiten alleen voor brillen en lenzen loont niet vaak. Voor brillen en lenzen krijg je vaak maar een kleine vergoeding en vaak weegt die niet op tegen de extra premie die je betaalt voor de aanvullende verzekering.

Aanvullende verzekering anticonceptie

Sinds 1 januari 2011 heeft de overheid besloten anticonceptiemiddelen niet meer te vergoeden in het basispakket. Toch kun je nog behoorlijk wat geld kwijt zijn bij de aanschaf van anticonceptiemiddelen. Het kan daarom interessant zijn een aanvullende verzekering af te sluiten waarin deze kosten worden gedekt.

Anticonceptie