• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Basispakket zorgverzekering 2015

Eind van dit jaar kun je wisselen van zorgverzekeraar. Je huidige zorgverzekeraar stuurt je halverwege november een nieuw aanbod voor de zorgverzekering 2015. Of dat ook het beste aanbod is voor jou, is maar de vraag. Mogelijk betaal je bij een andere verzekeraar een lagere premie of krijg je meer of hogere vergoedingen voor hetzelfde geld… Zorg ervoor dat je daarom ieder jaar zorgverzekeringen vergelijkt. Benieuwd naar het basispakket zorgverzekering 2015? Je leest het hier.

Top 3 Basisverzekeringen


bewuzt_thumb_10050
united consumers
Univé
Basisdekking € 85,-
Basisdekking VGZ Goede keuze € 86,35
Univé Zorg Select € 85,-
Eigen risico € 375,-
Eigen risico € 375,-
Eigen risico € 375,-
Naturaverzekering
Naturaverzekering
Naturaverzekering
Meest gekozen basisverzekering
Incl. 5% welkomstkorting
Zeer lage premie
Bekijk direct >>>
Bekijk direct >>>
Bekijk direct >>>

Basispakket zorgverzekering

Een zorgverzekering – ook wel ziektekostenverzekering genoemd – is een verzekering voor ziektekosten. Hierbij kun je denken aan kosten voor medicijnen of een bezoek aan de huisarts en/of ziekenhuis. Iedereen vanaf 18 jaar (uitgezonderd militairen in actieve dienst en gemoedsbezwaarden) in Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Elke zorgverzekering kent verschillende dekkingsmogelijkheden. Wist je dat je zelf kunt kiezen wie jouw zorgverzekeraar wordt? Om de kosten van jouw zorgverzekering zo laag mogelijk te houden kun je het best jaarlijks jouw zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen en mogelijk overstappen. Bijna iedere zorgverzekeraar biedt jaarlijks korting aan nieuwe afnemers. Vergelijk jaarlijks zorgverzekeringen en kijk of je naar de goedkoopste zorgverzekeraar kunt overstappen.

Kassa vergelijkt met je mee!

Kassa zorgverzekeringenZorgverzekeringen vergelijken, we doen het niet graag, maar uit onderzoek van Kassa blijkt dat het zeker wel loont! Je kunt als gezin honderden euro’s per jaar besparen op je zorgverzekering. Maar de keuze is lastig, er zijn namelijk wel 1.300 combinaties mogelijk.

Basispakket zorgverzekering 2015

Belangrijkste dekkingen basispakket 2015

Op Prinsjesdag zijn de wijzigingen voor de basisverzekering in 2015 bekend gemaakt. De wijzigingen zijn nog niet geheel definitief, omdat deze eerst nog goedgekeurd moeten worden door de Tweede Kamer en Eerste Kamer. Toch zullen de uiteindelijke wijzigingen naar verwachting niet veel afwijken. Onder andere thuishulp, zorg voor slechtzienden, slechthorenden/doven en opnamen in geestelijke gezondheidsinstellingen valt vanaf 2015 onder de basisverzekering. Onderstaand zie je de belangrijkste dekkingen en wijzigingen in 2015 op basis van de plannen van Prinsjesdag:

 • Geneeskundige zorg, waaronder zorg door huisartsen, wijkverpleegkundigen, ziekenhuizen, medisch specialisten en verloskundigen;
 • Ziekenhuisverblijf;
 • Tandheelkundige zorg (tot 18 jaar, vanaf 18 jaar alleen specialistische tandheelkunde en het kunstgebit);
 • Hulpmiddelen;
 • Geneesmiddelen;
 • Kraamzorg;
 • Ziekenvervoer (ambulance en zittend vervoer);
 • Paramedische zorg (beperkt fysiotherapie/oefentherapie, logopedie, ergotherapie, dieetadvisering);
 • Behandeling van psychische problemen (geneeskundige geestelijke gezondheidszorg);
 • Vergoedingen voor zorg binnen Europa (voor zover deze in Nederland ook onder de basisdekking valt).

Belangrijkste verschillen basisverzekering 2014 VS. 2015

Zorg die in 2014 nog onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) viel, wordt vanaf 2015 voor een deel overgeheveld naar de basisverzekering en een deel naar de gemeente. Daarnaast worden gemeenten en zorgverzekeraars voortaan verantwoordelijk voor de langdurige zorg voor ouderen en gehandicapten. Alle jeugdhulp verdwijnt daarentegen juist weer uit de basisverzekering en AWBZ (valt vanaf 2015 onder de gemeente). De dekking van de basisverzekering wordt op de volgende punten in 2015 gewijzigd:

 • Dekking op de zorgverzekering buiten Europa komt te vervallen;
 • Thuishulp/ wijkverpleging wordt aan de basisverzekering toegevoegd;
 • Eigen betalingen voor verpleging en verzorging komen te vervallen;
 • Net als de huisarts valt de wijkverpleging niet onder het verplicht eigen risico;
 • Opname in een geestelijke gezondheidsinstelling valt voortaan onder de basis zorgverzekering (voorheen werd dit alleen het eerste jaar vergoed door de basisverzekering);
 • Reiskostenvergoeding voor orgaandonoren wordt vanaf 2015 door de zorgverzekeraars vergoed;
 • De NIPT(Niet Invasieve Prenatale Test), een test om eventuele afwijkingen te vinden bij een ongeboren kindje, wordt voortaan voor alle vrouwen vergoed via de basisverzekering;
 • Een aantal medicijnen en behandelingen dat onder andere ingezet wordt bij chemotherapie, wordt toegevoegd voor patiënten die aan een auto-immuunziekte lijden;
 • Langere bedenktijd als iemand in het ziekenhuis geopereerd is. Na een operatie heb je voortaan een week de tijd om te beslissen of je nazorg in een verpleeghuis wilt of niet.

Basispakket zorgverzekering 2015

Vrije Zorgkeuze 2015 en 2016

Als je op dit moment zorg afneemt van een zorgaanbieder -waarmee de zorgverzekeraar geen contract heeft- dan moet de zorgverzekeraar desondanks toch 80% van de zorgkosten betalen. Vanaf 2016 zijn de zorgverzekeraars niet meer verplicht om deze niet-gecontracteerde zorgkosten te vergoeden. Daardoor kunnen met name zorgverzekerden die een – vaak voordeligere – zorgverzekering op naturabasis of met beperkte keuze hebben, tegen hogere eigen zorgkosten aanlopen. Het is verstandig om hier al rekening mee te houden bij de keuze voor een zorgverzekering in 2015.

Polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat wat je verzekering precies vergoedt en onder welke voorwaarden in het basispakket zorgverzekering 2015. In de polisvoorwaarden lees je ook hoe vaak de verzekeraar de behandeling vergoedt en of je een eigen bijdrage moet bijbetalen. Dat kan per verzekeraar verschillen.

Zorg dat je op tijd overstapt!

Je kunt één keer per jaar van zorgverzekeraar veranderen. Je huidige zorgverzekeraar stuurt aan het einde van het jaar (rond eind november) de nieuwe zorgpremie en de nieuwe polisvoorwaarde voor het volgende jaar. Je dient dan voor 1 januari je huidige zorgverzekering (meestal schriftelijk) op te zeggen. Houd wel rekening met de bezorging van de post tijdens de feestdagen. Wees er dus op tijd bij! Wanneer je niet op tijd bent met het opzeggen van je basiszorgverzekering, zit je weer een jaar vast aan deze verzekering. Als je een achterstand hebt in de betaling van je zorgpremie, is het niet mogelijk om je zorgverzekering op te zeggen.

Zorgverzekering vergelijken

Natuurlijk kun je zelf de verschillende zorgverzekeringen vergelijken, maar dit kan veel werk zijn. Om alle aanbiedingen en kortingen van alle verzekeraars na te lopen en deze door te berekenen in bijvoorbeeld Excel, heb je niet alleen veel statistische kennis maar ook veel tijd nodig. Gelukkig is dit helemaal niet nodig. Zorgverzekeringen vergelijken doe je het beste online. Om een goede vergelijking te kunnen maken, stellen wij jou een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden op deze vragen maken wij de vergelijking. Daarna kun je zelf kiezen welke zorgverzekering je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van jouw zorgverzekering, sturen wij jou rechtstreeks door naar de website van de aanbieder.

Vergelijking op prijs EN kwaliteit

Er is een zeer groot aantal zorgverzekeringen beschikbaar waardoor een goede vergelijking heel belangrijk is. PrijsCheck laat jou een overzicht zien van de meest betrouwbare en bekende merken. Zo hoef je niet bij elke verzekeraar apart een berekening te maken. Door zorgverzekeringen te vergelijken, bespaar je veel tijd en weet je direct waar je met je wensen een verzekering kunt afsluiten, zodat je niet alleen op prijs maar ook op inhoud kunt vergelijken.

Basispakket zorgverzekering 2015

Voordelen zorgverzekeringen vergelijken op PrijsCheck.nl

 • Compleet overzicht van de beste/goedkoopste zorgverzekeraars;
 • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit;
 • Vind in minder dan 1 minuut de juiste zorgverzekering.