• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Basispakket Zorgverzekering 2017

Eind van dit jaar kun je wisselen van zorgverzekeraar. Je huidige zorgverzekeraar stuurt je halverwege november een nieuw aanbod voor de zorgverzekering 2017. Of dat ook het beste aanbod is voor jou, is maar de vraag. Mogelijk betaal je bij een andere verzekeraar een lagere premie of krijg je meer of hogere vergoedingen voor hetzelfde geld… Zorg ervoor dat je daarom ieder jaar zorgverzekeringen vergelijkt. Benieuwd naar het basispakket zorgverzekering 2017? Je leest het hier.

Basispakket zorgverzekering

Een zorgverzekering – ook wel ziektekostenverzekering genoemd – is een verzekering voor ziektekosten. Hierbij kun je denken aan kosten voor medicijnen of een bezoek aan de huisarts en/of ziekenhuis. Iedereen vanaf 18 jaar (uitgezonderd militairen in actieve dienst en gemoedsbezwaarden) in Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Elke zorgverzekering kent verschillende dekkingsmogelijkheden. Wist je dat je zelf kunt kiezen wie jouw zorgverzekeraar wordt? Om de kosten van jouw zorgverzekering zo laag mogelijk te houden kun je het best jaarlijks jouw zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen en mogelijk overstappen. Bijna iedere zorgverzekeraar biedt jaarlijks korting aan nieuwe afnemers. Vergelijk jaarlijks zorgverzekeringen en kijk of je naar de goedkoopste zorgverzekeraar kunt overstappen.

Kassa vergelijkt met je mee!

Kassa zorgverzekeringenZorgverzekeringen vergelijken, we doen het niet graag, maar uit onderzoek van Kassa blijkt dat het zeker wel loont! Je kunt als gezin honderden euro’s per jaar besparen op je zorgverzekering. Maar de keuze is lastig, er zijn namelijk wel 1.300 combinaties mogelijk.

Basispakket zorgverzekering 2015

Belangrijkste dekkingen basispakket 2017

Op Prinsjesdag zijn de wijzigingen voor de basisverzekering in 2017 bekend gemaakt. De wijzigingen zijn nog niet geheel definitief, omdat deze eerst nog goedgekeurd moeten worden door de Tweede Kamer en Eerste Kamer. Toch zullen de uiteindelijke wijzigingen zorgverzekering 2017 naar verwachting niet veel afwijken:

  • Zorgpremie zal gaan stijgen in 2017;
  • Eigen risico blijft 385 euro;
  • 36 fysiotherapiebehandelingen bij etalagebenen (tweede fase);
  • Kortdurend verblijf in een zorginstelling na ontslag ziekenhuis;
  • Kunsttanden worden vergoed tot aan 23 jaar (i.p.v. 18 jaar);
  • Vergoedingen zonder eigen risico is uitgebreid.

Polisvoorwaarden

In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat wat je verzekering precies vergoedt en onder welke voorwaarden in het basispakket zorgverzekering 2017. In de polisvoorwaarden lees je ook hoe vaak de verzekeraar de behandeling vergoedt en of je een eigen bijdrage moet bijbetalen. Dat kan per verzekeraar verschillen.

Zorg dat je op tijd overstapt!

Je kunt één keer per jaar van zorgverzekeraar veranderen. Je huidige zorgverzekeraar stuurt aan het einde van het jaar (rond eind november) de nieuwe zorgpremie en de nieuwe polisvoorwaarde voor het volgende jaar. Je dient dan voor 1 januari je huidige zorgverzekering (meestal schriftelijk) op te zeggen. Houd wel rekening met de bezorging van de post tijdens de feestdagen. Wees er dus op tijd bij! Wanneer je niet op tijd bent met het opzeggen van je basis zorgverzekering, zit je weer een jaar vast aan deze verzekering. Als je een achterstand hebt in de betaling van je zorgpremie, is het niet mogelijk om je zorgverzekering op te zeggen.

Zorgverzekering vergelijken

Natuurlijk kun je zelf de verschillende zorgverzekeringen vergelijken, maar dit kan veel werk zijn. Om alle aanbiedingen en kortingen van alle verzekeraars na te lopen en deze door te berekenen in bijvoorbeeld Excel, heb je niet alleen veel statistische kennis maar ook veel tijd nodig. Gelukkig is dit helemaal niet nodig. Zorgverzekeringen vergelijken doe je het beste online. Om een goede vergelijking te kunnen maken, stellen wij jou een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden op deze vragen maken wij de vergelijking. Daarna kun je zelf kiezen welke zorgverzekering je wilt afsluiten. Voor het afsluiten van jouw zorgverzekering, sturen wij jou rechtstreeks door naar de website van de aanbieder.

Vergelijking op prijs EN kwaliteit

Er is een zeer groot aantal zorgverzekeringen beschikbaar waardoor een goede vergelijking heel belangrijk is. PrijsCheck laat jou een overzicht zien van de meest betrouwbare en bekende merken. Zo hoef je niet bij elke verzekeraar apart een berekening te maken. Door zorgverzekeringen te vergelijken, bespaar je veel tijd en weet je direct waar je met je wensen een verzekering kunt afsluiten, zodat je niet alleen op prijs maar ook op inhoud kunt vergelijken.

Basispakket zorgverzekering 2015

Voordelen zorgverzekeringen vergelijken op PrijsCheck.nl

  • Compleet overzicht van de beste/goedkoopste zorgverzekeraars;
  • PrijsCheck op basis van prijs EN kwaliteit;
  • Vind in minder dan 1 minuut de juiste zorgverzekering.