• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Goedkoopste zorgverzekering

Ben jij op zoek naar de beste en goedkoopste zorgverzekering? Binnenkort worden de prijzen van de basisverzekeringen voor 2017 vermeld. Bij verschillende zorgverzekeraars krijg je een leuke korting als je de verzekering afsluit. Let op: zorgverzekeraars adverteren vaak met lage lokprijzen zoals wij dat noemen, maar die gelden meestal als je ook kiest voor een hoog vrijwillig eigen risico zorgverzekering. Controleer dus goed of de goedkoopste basisverzekering daadwerkelijk de goedkoopste is en vergelijk zorgverzekeringen met zorg en zekerheid!

Top 5 Goedkoopste zorgverzekeringen

Wat is een zorgverzekering?

Een zorgverzekering – ook wel ziektekostenverzekering genoemd – is een verzekering voor ziektekosten. Hierbij kun je denken aan kosten voor medicijnen of een bezoek aan de huisarts en/of ziekenhuis. Iedereen vanaf 18 jaar (uitgezonderd militairen in actieve dienst en gemoedsbezwaarden) in Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Elke zorgverzekering kent verschillende dekkingsmogelijkheden die hieronder beschreven staan.

Wat is een Basisverzekering?

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering hebben. Dit basispakket dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld de apotheek, huisarts of ziekenhuis. Daarnaast kun je jezelf aanvullend verzekeren voor kosten die niet in het basispakket zitten. Een verzekeraar moet jou altijd als verzekerde accepteren, behalve als je bij je huidige verzekeraar nog een premieschuld hebt. Welke premie je betaalt, is niet wettelijk geregeld. Dit is ook de reden dat zorgverzekeraars sterk met elkaar concurreren op prijs en service.

Wat dekt de basisverzekering?

De dekking van de basisverzekering is bij elke verzekeraar gelijk. Heel simpel gezegd is iedereen in Nederland in de basis voor hetzelfde verzekerd. Je betaalt alleen niet bij elke verzekeraar dezelfde premie. Wij raden je daarom om ook voor je basisverzekering een vergelijking te maken. Hieronder lees je wat de basisverzekering in Nederland vergoedt:

  • Een bezoek aan de huisarts;
  • Vervoer naar het ziekenhuis;
  • Een verblijf in het ziekenhuis;
  • Een behandeling in ziekenhuis die wordt uitgevoerd door medische specialisten;
  • Spoedeisende hulp over de hele wereld (het in Nederland geldende tarief);
  • Geneesmiddelen en medicijnen;
  • Tandartskosten voor verzekerden t/m 17 jaar;
  • Kraamzorg en verloskundige hulp;
  • Psychologische hulp (met uitzondering van relatietherapie en werkgerelateerde therapie);
  • Therapieën (fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, etc.) worden voor verzekerende tot en met 17 jaar volledig vergoed. Voor mensen die chronisch ziek zijn worden deze behandeling vanaf 20e behandeling volledig vergoed.

Let op: Sommige zorg wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voor andere zorg betaal je eerst een eigen risico. Kijk dus goed per zorgverzekeraar wat de voorwaarden zijn.

zorgverzekering vergelijken

Aanvullende verzekering

Een aanvullende zorgverzekering is een verzekering die je kunt afsluiten bovenop de basisverzekering. De basisverzekering vergoedt redelijk veel, maar helaas niet alles. Als je hoge ziektekosten hebt (of verwacht) is een aanvullende zorgverzekering zeker aan te raden. Je kunt je bijvoorbeeld extra verzekeren voor tandartszorg, orthodontie voor kinderen, zorg in het buitenland, een bezoek aan kuuroorden of verschillende therapieën. De vergoeding in aanvullende verzekeringen kunnen per verzekeraar erg verschillen qua kosten. Het is daarom belangrijk om goed na te gaan of de vergoedingen bij jouw situatie aansluiten.

Vergelijk op PrijsCheck.nl

Goede zorg gaat ons allemaal aan. Vind je het ook zo lastig om te bepalen bij welke zorgverzekeraar je het voordeligst uit bent? Vanaf nu hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Je zorgverzekering vergelijken is namelijk zeer gemakkelijk met de zorgvergelijker van PrijsCheck. Vul in minder dan 1 minuut jouw gegevens, hoogte van je eigen risico en eventuele aanvullende wensen in en de zorgvergelijker kiest met zorg en zekerheid de goedkoopste zorgverzekering. In de zorgverzekering vergelijker op PrijsCheck worden zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering meegenomen. Doe de PrijsCheck en vind de goedkoopste zorgverzekering.

zorgverzekering vergelijken