• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Speciale zorgverzekeringen

Behalve de basisverzekering en aanvullende verzekeringen zijn er ook nog speciale zorgverzekeringen die gelden voor diverse doelgroepen. Niet iedereen maakt immers gebruik van dezelfde zorg. Wanneer je een ziekte hebt, nog studeert of een kindje verwacht, kun je hele andere eisen stellen aan medische zorg. Het is daarom belangrijk om je zorgverzekering aan te passen aan je levensstijl.

Speciale zorgverzekeringen

Zorgverzekeraars houden rekening met de verschillende zorgbehoeftes van verzekerden. Ze bieden naast de reguliere aanvullende zorgverzekeringen ook speciale aanvullende verzekeringspakketten aan die toegespitst zijn op bepaalde groepen verzekerden. Zo is er altijd een zorgverzekering die bij je past. Enkele voorbeelden:

Studenten zorgverzekering

Vanaf 18 jaar moet je verplicht een eigen zorgverzekering hebben. Op deze leeftijd zit je natuurlijk helemaal niet te wachten op extra kosten. Gelukkig bieden verzekeraars speciale zorgverzekeringen voor studenten aan! Studenten kunnen gemakkelijk veel geld besparen op hun studenten zorgverzekering. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je eigen risico te verhogen, waardoor je een lager bedrag per maand hoeft te betalen. Ook kun je met een speciale zorgverzekering voor studenten veel geld besparen. Bedenk van tevoren altijd goed of je wel of geen aanvullende verzekering nodig hebt!

Studenten Zorgverzekering

Zwangerschap en geboorte

Het basispakket van de zorgverzekering geeft recht op medische zorg rond de bevalling. Er zijn echter ook kosten voor eigen rekening. Zo vergoedt de basisverzekering maximaal 49 uur kraamzorg vanaf de geboorte en betaal je hier vanuit de basisverzekering een eigen bijdrage voor. De eigen bijdrage kost je €4,15 per uur voor de kraamzorg thuis en €16 per dag in het ziekenhuis als de opname niet op basis van een medische indicatie is. Bevallen in het ziekenhuis wordt alleen vergoed als er sprake is van medische noodzaak. Wil je zelf graag in het ziekenhuis of kraamhotel bevallen (poliklinisch), dan betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je kunt je hiervoor verzekeren met een aanvullende zwangerschap zorgverzekering. Sinds 2013 zijn de tarieven voor kraamhotels gelijkgesteld aan die van de poliklinische bevalling in het ziekenhuis.

Zwangerschap en geboorte

Ouderen zorgverzekering

Ben je gestopt met werken en zijn jouw kinderen het huis uit? Dan heb je waarschijnlijk hele andere behoeften dan gezinnen. Orthodontie, kraamzorg of speciale dekkingen voor studenten? Dat heb je toch helemaal niet meer nodig? 50 plussers en ouderen stellen andere eisen aan hun zorgverzekering dan mensen die onder deze leeftijdscategorie zitten. Een goede dekking voor o.a. fysiotherapie en geneesmiddelen buiten het GVS zijn voor ouderen vaak belangrijk, terwijl andere dekkingen vaak wat minder belangrijk zijn.

Ouderen Zorgverzekering

Diabetes Zorgverzekering

Meestal maken diabetes patiënten gebruik van medicatie en hulpmiddelen. Het is natuurlijk wel zo prettig als deze vergoed worden door je zorgverzekeraar. Daarnaast zien sommige verzekeraars diabetes als een verhoogd risico en daarom kunnen ze beperkingen opleggen of je uitsluiten van bepaalde dekkingen. Het vergelijken van een zorgverzekering is daarom niet altijd even makkelijk als je een diabetes patiënt bent.

button (22)

Vergelijk op PrijsCheck.nl

Goede zorg gaat ons allemaal aan. Vind je het ook zo lastig om te bepalen bij welke zorgverzekeraar je het voordeligst uit bent? Vanaf nu hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Je zorgverzekering vergelijken is namelijk zeer gemakkelijk met de zorgvergelijker van PrijsCheck. Vul in minder dan 1 minuut jouw gegevens, hoogte van je eigen risico en eventuele aanvullende wensen in en de zorgvergelijker kiest met zorg en zekerheid de goedkoopste zorgverzekering. Tijdens zorgverzekering vergelijken op PrijsCheck worden zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering meegenomen.