• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Gezinnen zorgverzekering

Als gezin moet je aan jezelf en jouw kind(eren) denken. Het is fijn als je zorgverzekeraar dan met je meedenkt en speciaal voor jou een pakket heeft samengesteld, maar waar moet je allemaal op letten tijdens het afsluiten van een gezinsverzekering, wat zijn de voordelen en hoe kun je het beste besparen? PrijsCheck zet alle informatie op een rij.

Wat is een Gezinspolis?

Een gezinspolis geeft je een vergoeding voor zaken, die in een gezin flinke kosten met zich mee kunnen brengen, maar waar je wel behoefte aan hebt. Denk bijvoorbeeld aan de eerste maanden dat je een gezin gesticht hebt. Hier komt kraamhulp bij kijken. Dit wordt bijvoorbeeld vergoed door een gezinspolis. Maar denk je ook eens aan een paar jaar later, wanneer je kind de tienerjaren bereikt en een beugel nodig heeft. Dan zit ook orthodontie in je gezinspolis.

Kinderen meeverzekerd

Voor kinderen tot 18 jaar zit eigenlijk alle noodzakelijke zorg in het basispakket. Daarnaast zijn zij verzekerd voor de vergoedingen uit het aanvullende pakket van de ouder waarbij ze staan bijgeschreven, dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor alternatieve geneeswijzen of een eigen bijdrage die voor medicijnen moet worden betaald. Het is dus verstandig kinderen mee te verzekeren op de polis van de ouder met de meest uitgebreide aanvullende verzekering. De belangrijkste dekkingen waar ouders met kinderen op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering zijn: orthodontie, een tandartsdekking en fysiotherapie.

Gezinnen Zorgverzekering, wat heb je nodig?

Wat je precies voor je gezin nodig hebt is heel persoonlijk en kun je het beste daarom zelf beoordelen. Bekijk bijvoorbeeld wat je zelf in het dagelijks leven nodig hebt en of je kind dit ook nodig zal hebben. Tandarts (voor kinderen onder de 18 jaar) en dokterskosten zitten in het basispakket, maar andere zaken zoals orthodontie zitten vaak alleen in aanvullende zorgverzekeringen voor het gezin. Deze aanvullende zorgverzekeringen zijn vaak wat prijziger, maar zijn vaak wel van belang. Naast aanvullende verzekeringen, bestaan er ook nog verzekeringen die nóg meer vergoeden. De extra vergoedende verzekeringen kosten ook wel een stuk meer, maar hier kun je wel dekking krijgen op bijvoorbeeld huidproblemen zoals acne. Ook kun je zelfs een flapoorcorrectie laten vergoeden voor je kind.

Wat biedt een gezinnen zorgverzekering?

Controleer als eerste wat je in je zorgverzekering wilt hebben, wat zijn je wensen? Controleer vervolgens welke wensen er terug komen in de gezinnen zorgverzekering en bekijk of er voor jou ook onnodige vergoedingen in het pakket zitten. Als laatste punt is het verstandig om te gaan rekenen. Zoals bij de vergoeding van orthodontie kan het veel verschil maken. Een zorgverzekeraar kan bijvoorbeeld 100% van de beugel vergoeden, maar er zijn ook verzekeraars die maar 75% vergoeden. Aangezien beugels tot wel 2500 euro kunnen kosten, kan dit qua eigen bijdrage een flinke geldsom opleveren. Wellicht is het dan voor jou wel goedkoper om zelf voor deze betaling te sparen. Ook als je al een kind hebt en de tweede komt er aan, kun je jouw vergoeding voor kraamhulp uitzoeken. Hoeveel had je nodig bij je eerste kind en betaalde je daar eigenlijk te veel voor? Dan is het handig om een voordeligere kraamhulppolis aan te vragen. Dit kan je veel geld besparen…

Geen ontkomen aan, de orthodontist…

De meest voorkomende tandartskosten voor kinderen onder de 18 jaar worden vergoed vanuit het basispakket, dit geldt helaas niet voor orthodontie. Alleen in het geval van zeer ernstige aandoeningen wordt orthodontie vergoed. Wanneer je kind een beugel nodig heeft kan dit behoorlijk in de kosten gaan lopen, let daarom goed op wat de maximale vergoeding voor orthodontie vanuit je aanvullende zorgverzekering bedraagt.

Als je kind 18 wordt…

Wanneer je kind 18 wordt, moet hij of zij zelf een zorgverzekering afsluiten. Wij hebben speciaal voor jongeren alle jongerenpakketten op een rijtje gezet.

Besparen door eigen risico te verhogen

Als je je eigen risico verhoogt dan bespaart dit de zorgverzekeraar kosten. Je betaalt, als het nodig is, zelf een extra (vrijwillig) deel van de eerste zorgkosten. Daarom krijg je van de verzekeraar korting op de premie. Deze korting wisselt per zorgverzekeraar. Meestal is de korting ongeveer 50% van het bedrag waarmee je het eigen risico verhoogt. Als je gezin relatief gezond is en je het verplicht eigen risico nooit (helemaal) opmaakt, kun je veel besparen op je gezinnen zorgverzekering. Tevens kun je veel besparen door rekening te houden met jullie persoonlijke situatie. Stel je je voor dat je veel gaat sporten. Daardoor heb je wellicht behoefte aan fysiotherapie. Een blessure zit immers in een klein hoekje… Maar iemand die minder aan sport doet, maar nooit iets mankeert, heeft misschien helemaal geen fysiotherapie nodig. Dan heeft hij of zij dit ook niet nodig als aanvullende zorgverzekering. Kies dus niet zomaar voor de goedkoopste zorgverzekering. En breng daar zeker niet het hele gezin onder. Kijk vooral of de verzekering het geld waard is. Laat iedere verzekerde op de polis een aparte keuze maken.

Gezins zorgverzekering vergelijken

Goede zorg gaat ons allemaal aan. Vind je het ook zo lastig om te bepalen bij welke zorgverzekeraar jij samen met jouw gezin het voordeligst uit bent? Vanaf nu hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Je zorgverzekering vergelijken is namelijk zeer gemakkelijk met de zorgvergelijker van PrijsCheck. Vul in minder dan 1 minuut jouw gegevens, hoogte van je eigen risico en eventuele aanvullende wensen in en de zorgvergelijker kiest met zorg en zekerheid de goedkoopste zorgverzekering. In de zorgvergelijker op PrijsCheck worden zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering meegenomen. Doe de PrijsCheck voor de goedkoopste/beste zorgverzekering en bespaar veel geld!