• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Wijziging zorgverzekering 2017

Wijziging zorgverzekering 2014De definitieve inhoud van de zorgverzekering 2017 werd de derde dinsdag van september (op Prinsjesdag) bekend gemaakt. Uiteraard gaat er voor komend jaar ook weer veel veranderen. Op deze pagina houden wij jou op de hoogte van alle wijzigingen voor de basisverzekering, aanvullende verzekering en het eigen risico in 2017…

Veranderingen Basisverzekering 2017

Alle wijzigingen voor de zorgverzekering 2017 zijn bekend en verwerkt. De nieuwe vergoedingen in de basisverzekering 2017 zijn als volgt:

  • Medisch noodzakelijke besnijdenis.
  • Borstprotheses voor vrouwen en man-vrouw transgenders die geen borstvorming hebben.
  • De eerste 37 behandelingen fysiotherapie bij etalagebenen stadium 2.
  • Ooglidcorrectie bij ernstige gezichtsveldbeperking door verslapping of verlamming van bovenoogleden.
  • Kortdurend verblijf zorginstelling als u om medische redenen tijdelijk niet thuis kunt wonen.
  • Verhoging van de leeftijdsgrens voor de vervanging van blijvende snij- en hoektanden door een kroon naar 23 jaar (was 18 jaar).

Zorgverzekering 2017

Er zal in 2017 een aantal zaken veranderen met betrekking tot jouw zorgverzekering. Zo zullen er een aantal medisch noodzakelijke ingrepen toegevoegd worden aan het basispakket, tevens zal een tijdelijk verblijf in een zorginstelling onderdeel uitmaken van de basisverzekering van 2017. Ook behandelingen voor chronische darmverstopping, kunsttanden (tot en met 22 jaar) en bepaalde vormen van fysiotherapie (zoals etalagebenen) behoren tot de toevoegingen.

Wijziging zorgverzekering 2015

Algemene veranderingen zorg 2017

De volgende veranderingen zullen plaatsvinden vanaf 2017:

Plastische chirurgie terug in basispakket 2017

Vanaf 1 januari 2017 zullen enkele (cosmetische) behandelingen terugkeren in de basisverzekering. De behandelingen zullen overigens alleen onder bepaalde voorwaarden worden vergoed. Het gaat vooral om medisch noodzakelijke behandelingen zoals borstcorrecties, ooglidcorrecties en besnijdenissen bij mannen.

NIPT-test voor alle vrouwen

De NIPT-test wordt vanaf 1 april 2017 beschikbaar voor alle vrouwen in Nederland. De NIPT-test kan uitwijzen of een ongeboren kindje een verhoogde kans op een chromosomale afwijking heeft. Op dit moment komt slechts een beperkt aantal vrouwen in aanmerking voor de test. De test wordt echter niet volledig vergoed. Vrouwen betalen er zelf namelijk 175 euro aan mee.

Tijdelijk verblijf zorginstelling in basisverzekering 2017

Tijdelijk verblijf in een zorginstelling, het zogenaamde ‘eerstelijnsverblijf’, zal vanaf 1 januari 2017 vergoed worden vanuit de basisdekking van de zorgverzekering.

Zwangerschapskosten in 2017

De meeste zorg rond de zwangerschap wordt vergoed vanuit de basisverzekering 2017. Kosten voor aanvullende zorg worden doorgaans afgedekt met een aanvullende verzekering. Bij enkele verzekeraars geldt een medische keuring of wachttijd voor het afsluiten van een aanvullende verzekering. Het is voor verzekerden raadzaam om dit ruim van tevoren te controleren.

Orthodontie in 2017

Verzekerden die in 2017 gebruik willen maken van orthodontie, moeten rekening houden met wachttijden bij de zorgverzekeraar. Bij sommige verzekeraars dienen verzekerden minstens een jaar klant te zijn voordat zij hun zorgkosten voor orthodontie vergoed krijgen.

Zorgpremie 2017

Uiterlijk 19 november 2016 zullen alle zorgverzekeraars de nieuwe zorgpremies voor de zorgverzekering in 2017 bekendmaken. Gezien de de stijging van bijna 10 euro per maand bij DSW verwachten wij dit jaar een forse stijging van de zorgpremie.

Zorgtoeslag 2017

De maximale zorgtoeslag stijgt naar verwachting met zo’n 2 euro per maand. Mensen met een minimuminkomen betalen komend jaar bijna 135 euro minder aan zorgpremie en eigen risico dan acht jaar geleden. Mensen met een hoger inkomen (boven de zorgtoeslaggrens) betalen volgend jaar 28 euro meer per maand dan acht jaar geleden.

Eigen risico 2017

Bij zorgverzekeringen is er sprake van een verplicht eigen risico en een vrijwillig eigen risico. Het verplichte eigen risico in 2017 bedraagt 385 euro. Dit blijft dus hetzelfde als in 2016. Voor bepaalde vormen van zorg geldt vanaf 2017 geen eigen risico meer. Hierbij gaat het om zorgvormen zoals dieetadvies en bepaalde zorgprogramma’s.

Vergelijk op PrijsCheck.nl

Goede zorg gaat ons allemaal aan. Vind je het ook zo lastig om te bepalen bij welke zorgverzekeraar je in 2017 je het voordeligst uit bent? Vanaf nu kun je nagaan welke zorgverzekering 2017 het goedkoopst is, op basis van je eigen wensen. Je zorgverzekering 2017 vergelijken is namelijk zeer gemakkelijk met de zorgvergelijker van PrijsCheck.

Wijziging zorgverzekering 2015