• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

Avéro Achmea

Avéro AchmeaAvéro Achmea is een aanbieder van verzekeringen en andere financiële diensten. Avéro Achmea is een onderdeel van Achmea, het grootste verzekeringsconcern van Nederland. Dit betekent dat deverzekeraarterug kan vallen op een grote bron aan kennis en middelen. Dit levert voordelen op, waar je als klant direct van mee kunt profiteren.

Avéro Achmea Zorgverzekering 2017

Avero Achmea verkoopt zijn producten via tussenpersonen. De verzekeraar vindt dat consumenten eerst een goed en onafhankelijk advies moeten krijgen over een verzekering. Online afsluiten, direct bij Avero Achmea zelf, kan dan ook niet. Het hoofdkantoor is gevestigd in Leeuwarden. Avero Achmea is vooral bekend om zijn schadeverzekeringen, levensrisico verzekeringen en inkomensverzekeringen. De zorgverzekeringen van Avero Achmea richten zich zowel op consumenten als ondernemers die een collectieve (zorg)verzekering willen hebben voor hun medewerkers. Goede zorg betekent de juiste zorg op het juiste moment en op de juiste plaats. Avéro Achmea is er voor jou, wanneer jij goede zorg nodig heeft. Met een heel ruime basisverzekering en uitmuntende aanvullende verzekeringen.

Basisverzekering Avéro Achmea 2017

Voor de basisverzekering kun je bij Avéro Achmea kiezen uit Select Zorg Plan en Keuze Zorg Plan. Voor de eerste betaal je een lagere premie, bij de tweede heb je meer keuzevrijheid. In beide gevallen ben je verzekerd van huisartsenzorg, specialistische zorg en verpleging (ziekenhuis), geneesmiddelen, hulpmiddelen, ziekenvervoer, mondzorg, paramedische zorg, kraamzorg en wijkverpleegkundige zorg. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.:

1. ZorgPlan Natura

HetZorgPlan Natura is de naturapolis van Avero Achmea, dit houdt in dat je geen vrije keuze hebt in zorgverleners, maar dat je naar één van de geselecteerde zorgverleners wordt doorverwezen. De nota van deze zorgverlener wordt direct betaald. Doordat Avero Achmea afspraken kan maken met geselecteerde zorginstellingen kan deze variant met een lagere premie worden aangeboden:

 • Je kunt kiezen uit een groot aanbod gecontracteerde zorgverleners in Nederland;
 • Je ontvangt 100% vergoeding bij alle zorgverleners waarmee de verzekeraar een contract heeft;
 • Je ontvangt 75% vergoeding van het gemiddeld door de verzekeraar gecontracteerde tarief bij zorgverleners waar zij geen contract mee hebben;
 • Je kunt gebruik maken van extra services: Zorgversneller, Behandelinformatie Plus, de Vakantiedokter en Eurocross Assistance Alarmcentrale voor spoedeisende medische hulp in het buitenland.
 • Premie € 117,20 per maand.

2. Zorgplan Restitutie

Je hebt volledige keuzevrijheid uit alle zorgverleners in Nederland. Het variant Zorgplan Restitutie is de restitutiepolis van Avero Achmea. Bij deze zorgverzekering heb je een vrije keuze in het kiezen van de zorgverlener. Je betaalt hierbij eerst de rekening en krijgt dit bedrag later door de verzekeraar betaald. Doordat er vrije keuze in de zorgverlener is, is de premie van deze verzekering iets hoger dan het bovengenoemde ZorgPlan Natura.

 • Je ontvangt 100% vergoeding bij alle zorgverleners waarmee de verzekeraar een contract heeft;
 • Je kunt gebruik maken van extra services: Zorgversneller, Behandelinformatie Plus, de Vakantiedokter en Eurocross Assistance Alarmcentrale voor spoedeisende medische hulp in het buitenland.
 • Je ontvangt 100% vergoeding van het standaardtarief bij zorgverleners waar de verzekeraar geen contract mee heeft;
 • Je hebt volledige keuzevrijheid uit alle zorgverleners in Nederland;
 • Premie € 121,75 per maand.

Aanvullende dekking Avéro Achmea

Ben je ooit voldoende verzekerd met alleen een basisverzekering? Voor de meeste mensen is een basisverzekering niet genoeg. 90% van alle verzekerden kiest voor een aanvullende verzekering. Zij kiezen voor de ruime vergoedingen die de aanvullende verzekeringen van Avéro Achmea bieden. Avéro Achmea kent naast de twee basisverzekeringen ook 3 aanvullende verzekeringen: Start,  Royaal en Excellent.

 1. Start

Voor wie geen topzware verzekering nodig heeft, maar wel essentiële aanvullende voorzieningen wil voor een aantrekkelijke prijs. Met passende dekkingen en vergoedingen voor bijvoorbeeld reisvaccinaties en fysiotherapie.

 2. Royaal

In een gezin met opgroeiende kinderen laat je liever niets aan het toeval over. Dus kies je een zorgverzekering die vrijwel alles dekt. Met ruime vergoedingen voor beugels en brillen en contactlenzen bijvoorbeeld. Maar ook voor fysiotherapie voor de kinderen en jezelf.

3. Excellent

Wie het allerbeste wil, kan bij Avéro Achmea het allerbeste krijgen. Ruime dekkingen voor alternatieve geneeswijzen bijvoorbeeld, maar ook voor cosmetische chirurgie. De dekking is zo compleet, dat de verzekeraar je wel zal vragen vooraf een korte vragenlijst in te vullen over behandelingen die je de afgelopen jaren hebt ondergaan.

Tandartsverzekering Avéro Achmea

Heb je jaarlijks meer tandzorg nodig dan alleen een halfjaarlijkse controle? Dan kan een tandartsverzekering een goede keuze zijn. Ook voor de tandartsverzekering biedt Avéro Achmea 4 verschillende varianten: T Start, T Extra, T Royaal en T Excellent.

DekkingStart ExtraRoyaalExcellent
Aantal behandelingenBeperkt aantal behandelingen 100% de overige behandelingen 75%Beperkt aantal behandelingen 100% de overige behandelingen 75%Beperkt aantal behandelingen 100% de overige behandelingen 75%100% vergoeding
VergoedingTot €250,-Tot €500,-Tot €1000-,Tot € 1250,-
Premie ​0 t/m 17 jaar per maandn.v.t.​ n.v.t.​ n.v.t.​ n.v.t.​
Premie 18 t/m 29 jaar per maand€ 16€ 20,80​€ 31,95€ 46,50
Premie 30 jaar en ouder per maand​€ 16,50€ 22,95€ 36,95€ 48,95

Waarom Avero Achmea?

 • Zorg- en wachttijdbemiddeling. Je bent snel aan de beurt bij een arts of specialist;
 • Zorggarantie. Je wordt gegarandeerd binnen 10 werkdagen verder geholpen bij 65 veelvoorkomende behandelingen;
 • Geen verplicht eigen risico bij enkele operaties. Als je het regelt via de zorgbemiddeling van Avéro Achmea;
 • Hulp in het buitenland. Avéro Achmea staat 24 uur per dag voor je klaar. Je kunt bellen met de alarmcentrale of vakantiedokter.

Inhoud van de pagina

De inhoud van deze pagina heeft PrijsCheck zo zorgvuldig mogelijk voor je samengesteld, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

Contactgegevens Avéro Achmea

Locatie Leeuwarden: Lange Marktstraat 26 8911 AD Leeuwarden
Locatie Apeldoorn: Laan van Malkenschoten 20 7333 NP
Apeldoorn Postadres: Postbus 101 7300 AC Apeldoorn
Telnr: 071 751 00 22