• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

De Friesland

De FrieslandDe Friesland Zorgverzekeraar is voortgekomen uit het ziekenfonds van Friesland. De Friesland is als verzekeraar gespecialiseerd in zorgverzekeringen waarbij de klantfocus ligt op mensen uit de noordelijke provincies. Iedere Nederlander kan bij De Friesland terecht. Met ruim 500.000 verzekerden (waarvan het grootste deel uit Friesland) behoort De Friesland tot de grotere zorgverzekeraars in Nederland.

De Friesland

De Friesland Zorgverzekering 2017

Wanneer je een online polis afsluit bij De Friesland Zorgverzekeraar, betaal je een zeer scherpe premie. Bovendien biedt een online polis allerlei voordelen. Zo kun je in elk geval alles al digitaal regelen en kun je declareren via de speciale app of online met je eigen inloggegevens. Daarnaast kun je met veel meer gemak dan anders specifieke hulpmiddelen online bestellen en betaal je je premie door middel van een automatische incasso. Kortom: je bespaart enorm veel kosten met de online polis. PrijsCheck.nl vergelijkt verschillende zorgverzekeringen en vindt zo de beste en voordeligste zorgverzekering voor jouw situatie.

Basisdekking De Friesland 2017

De overheid bepaalt de inhoud van de basisverzekering en deze is dus bij alle zorgverzekeraars gelijk. Een groot deel van je noodzakelijke medische kosten zoals huisartsenzorg, hulp- en geneesmiddelen en ziekenvervoer is verzekerd in de basisverzekering. De Friesland beschikt over de volgende basisdekkingen:

1. Zelf Bewust Polis

De Zelf Bewust Polis is een naturapolis waarbij je kiest voor een scherpe prijs en de goede services van De Friesland. Je hebt ruime keuze uit gecontracteerde zorgverleners bij jou in de regio. Ook maak je gratis gebruik van onze services zoals Zorgwijzer voor het vinden van de beste zorg, de Declaratie App, het spaarprogramma Fan van Fit en de mogelijkheid om je eigen risico gespreid te betalen. De premie zonder vrijwillig eigen risico is € 99,95 per maand. Ook heb je de mogelijkheid om je premie per kwartaal, half jaar of per jaar te betalen voor extra premiekorting. In combinatie met de Zelf Bewust Polis ontvang je geen collectiviteitskorting.

2. Alles Verzorgd Polis

De Alles Verzorgd Polis is een naturapolis waarbij alles voor je wordt geregeld. Met deze basisverzekering krijg je gegarandeerd de beste zorg met de kwaliteitsafspraken die De Friesland voor je maakt. Je kunt terecht bij onze gecontracteerde zorgverleners bij jou in de buurt. Bovendien geniet je van alle services van De Friesland zoals de Zorgwijzer, de Declaratie App en de mogelijkheid om je eigen risico gespreid te betalen. De premie zonder vrijwillig eigen risico is € 114,95 per maand. Ook heb je de mogelijkheid om je premie per kwartaal, half jaar of per jaar te betalen voor extra premiekorting.

3. Vrije Keus Polis

De Vrije Keus Polis is een restitutiepolis waarmee je de vrijheid hebt om zelf je zorgverlener of ziekenhuis te kiezen. Met de meeste zorgverleners hebben zij afgesproken dat zij hun nota’s rechtstreeks bij De Friesland indienen. Nota’s van niet-gecontracteerde zorgaanbieders dien je zelf bij De Friesland in. De ingediende nota’s worden 100% vergoed als deze niet hoger zijn dan het Nederlandse tarief. Vanzelfsprekend storten zij binnen 10 werkdagen het notabedrag op jouw rekening. De premie zonder vrijwillig eigen risico is € 120,50 per maand. Ook door per kwartaal, half jaar of jaar je zorgpremie te betalen heb je de mogelijkheid om extra premiekorting te krijgen.

De Friesland

Aanvullende dekking De Friesland

Niet alle zorg wordt gedekt door het basispakket van de zorgverzekering. Daarom kun je een aanvullende verzekering afsluiten voor kosten die niet in het basispakket zitten. Zoals bijvoorbeeld voor kosten van fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen of van tandartshulp voor mensen vanaf 18 jaar. De Friesland biedt de volgende 4 aanvullende dekkingen aan:

1. AV Budget

Wil je een aanvullende verzekering naast de basisverzekering, maar niet te veel betalen? Dan is de AV Budget een zeer voordelige keus. Voor de AV Budget betaal je € 6,95 per maand. De AV Budget (Online) vergoedt:

 • Fysiotherapie: max. 9 behandelingen per jaar;
 • Volledige vergoeding anticonceptiemiddelen;
 • Medische hulp in het buitenland (Europadekking) via De Friesland Alarmservice.

2. AV Standaard

Wil je een aanvullende verzekering naast de basisverzekering, met onder andere dekking voor fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen? Kies dan voor de AV Standaard. Deze aanvullende verzekering is een goede aanvulling op jouw basisverzekering. Voor de AV Standaard betaal je € 14,95 per maand. De AV Standaard vergoedt onder andere:

 • Brillen en contactlenzen: maximaal € 60,- per 3 jaar;
 • Fysiotherapie: maximaal 12 behandelingen per jaar;
 • Cursussen: maximaal € 100,- voor alle cursussen samen;
 • Spoedeisende zorg via De Friesland Alarmservice: volledig, werelddekking;
 • Reizigersvaccinaties: volledige vergoeding;
 • Anticonceptie: volledig, vanaf 21 jaar. Voor hormonale pleisters en vaginale ring maximaal € 75,-.

3. AV Extra

Met de AV Extra ben je extra verzekerd. Deze aanvullende verzekeringen van De Friesland zijn het meest gekozen en bieden een uitgebreide aanvulling op de basisverzekering. Je kunt rekenen op de vergoeding van veel behandelingen en zorgkosten. Voor de AV Extra betaal je € 22,95 per maand. De AV Extra (Online) vergoedt onder andere:

 • Brillen en contactlenzen: maximaal € 75,- per 3 jaar;
 • Fysiotherapie: maximaal 20 behandelingen per jaar;
 • Cursussen: maximaal € 125,- voor alle cursussen samen;
 • Orthodontie tot 18 jaar: max. € 1750,- tijdens de gehele verzekeringsduur;
 • Kroon- en brugwerk tot 18 jaar: volledig;
 • Anticonceptie: volledig, vanaf 21 jaar. Voor hormonale pleisters en vaginale ring max.€ 75,-;
 • Alternatieve geneeswijzen: max. € 500,-, € 45,- per dag;
 • Spoedeisende zorg via De Friesland Alarmservice: volledig, werelddekking;
 • Reizigersvaccinatie: volledige vergoeding.

4. AV Optimaal

De AV Optimaal is een zeer uitgebreide aanvulling op de basisverzekering. Voor optimale zekerheid kies je voor deze aanvullende verzekering. Je kunt rekenen op een zeer volledig pakket aan vergoedingen. Voor de AV Optimaal betaal je € 42,95 per maand. De AV Optimaal (Online) vergoedt onder andere:

 • Anticonceptie: volledig, vanaf 21 jaar. Voor hormonale pleisters en vaginale ring maximaal € 75,-;
 • Brillen en contactlenzen: maximaal € 150,- per 3 jaar;
 • Fysiotherapie: gecontracteerd: medisch noodzakelijke behandelingen. Niet-gecontracteerd: max. 36 behandelingen;
 • Cursussen: maximaal € 150,- voor alle cursussen samen;
 • Orthodontie tot 18 jaar: max. € 2000,- tijdens de gehele verzekeringsduur;
 • Aanvullende buitenlanddekking: volledig werelddekking;
 • Alternatieve geneeswijzen: max. € 750,-, maximaal € 45,- per dag;
 • Reizigersvaccinatie: volledige vergoeding;
 • Kroon- en brugwerk tot 18 jaar: volledige vergoeding;
 • Diëtetiek in aanvulling op de basisverzekering: max. € 120,-;
 • Psychologische zorg (1e lijn) vanaf 18 jaar: max. € 375,-;
 • Sterilisatie: volledige vergoeding;
 • Eigen bijdrage basisverzekering bevalling en kraamzorg: volledige vergoeding.

De Friesland

Tandartsverzekering De Friesland

Om er zeker van te zijn dat je geen hoge tandartskosten zelf hoeft te betalen, is het verstandig om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. De Friesland heeft voor jou de oplossing op maat. Je kunt kiezen uit drie aanvullende tandartsverzekeringen. Voor kinderen tot 18 jaar worden tandartskosten volledig vergoed in de basisverzekering:

Dekking:StandaardExtraOptimaal
Behandelingen Consult, preventie, vulling en verdoving
100% vergoeding.
Consult, preventie, vulling en verdoving
100% vergoeding.
Consult, preventie, vulling en verdoving
100% vergoeding.
OverigeMeeste overige tandartskosten
80% vergoeding.
Meeste overige tandartskosten
80% vergoeding.
Meeste overige tandartskosten
80% vergoeding.
Maximale vergoedingMaximale vergoeding € 250,- per kalenderjaarMaximale vergoeding € 500,- per kalenderjaarMaximale vergoeding € 1000,- per kalenderjaar
Premie per maand € 12,50€ 21,50€ 32,25

Waarom De Friesland?

 • De Friesland doet wat er wordt beloofd;
 • Er wordt gewerkt op basis van een servicemanifest dat zegt: ‘Mensen gewoon goed behandelen’;
 • Een bedrijf met een nuchtere mentaliteit en een slimme inkoop van zorg.

Vergelijk op PrijsCheck.nl

Goede zorg gaat ons allemaal aan. Vind je het ook zo lastig om te bepalen bij welke zorgverzekeraar je het voordeligst uit bent? Vul in minder dan 1 minuut jouw gegevens, hoogte van je eigen risico en eventuele aanvullende wensen in en de zorgvergelijker kiest met zorg en zekerheid de goedkoopste zorgverzekering. In de prijsvergelijker op PrijsCheck worden zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering meegenomen.

De Friesland

Inhoud van de pagina

De inhoud van deze pagina heeft PrijsCheck zo zorgvuldig mogelijk voor je samengesteld, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

Contactgegevens De Friesland

De Friesland Zorgverzekeraar
Harlingertrekweg 53
8913 HR Leeuwarden
Telnr: (058) 291 31 31