• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

ONVZ

ONVZONVZ is een landelijk opererende, middelgrote zorgverzekeraar die uitsluitend ziektekosten verzekert. ONVZ onderscheidt zich als een kwalitatieve zorgverzekeraar met hart voor mensen. Kwaliteit staat bij de zorgverzekeraar voorop. In alles wat ze doen en bieden. Van het eerste contact tot de afhandeling van declaraties. Face-to-face, aan de telefoon, via het internet en in onze brieven. Kundig, doordacht en integer. ONVZ biedt zorgverzekeringen voor individuele en collectieve klanten. Werkgevers, koepels en branches kunnen bij ONVZ een collectieve zorgverzekering afsluiten.

ONVZ

ONVZ Zorgverzekering 2017

ONVZ is de verzekeraar van zorg. De klant staat centraal in alles wat zij doen en bieden. ONVZ denkt steeds in mogelijkheden en kansen. Zij kijken naar wat wél kan in plaats van naar wat niét kan. Vanuit deze kracht als verzekeraar van zorg stimuleren zijpreventieve maatregelen. Samen met onder meer onze deskundige verzekeringsadviseurs leveren ze topkwaliteit voor zowel individuen als organisaties. Het doel van de organisatie is om zonder winstoogmerk mensen zo lang mogelijk gezond te houden en hen optimaal begeleiden naar de juiste zorg. Steeds weer neemt de zorgverzekeraar zijn verantwoordelijkheid voor zijn klanten en streven zij er naar om hun dienstverlening voortdurend te verbeteren. Hierbij staat de klant altijd centraal.

Basisverzekering ONVZ 2017

Jaarlijks bepaalt de overheid welke zorg onder de basisverzekering valt. Dat is bij alle verzekeraars gelijk. Toch biedt ONVZ jou iets extra’s: de mogelijkheid om zelf je arts en ziekenhuis te kiezen. Iets dat misschien vanzelfsprekend lijkt, maar dat in de praktijk lang niet altijd is! De Vrije Keuze Basisverzekering van ONVZ vergoedt de meest voorkomende medische kosten. Zoals de huisarts, specialist, een ziekenhuisopname of geneesmiddelen. Ook je eigen risico in de basisverzekering kun je zelf kiezen: €100, €200, €300, €400 of €500 per jaar (náást het wettelijk verplicht eigen risico van € 385 in 2017). Dit kan je premie van de basisverzekering verlagen. De premie in 2017 bedraagt € 115,91 per maand zonder vrijwillige eigen risico.

Aanvullende dekking ONVZ

Is de basisverzekering voor jou te beperkt? Sluit dan een aanvullende zorgverzekering af. ONVZ biedt meerdere verschillende aanvullende zorgverzekeringen. Van beperkt tot zeer uitgebreid. Zo kun je precies die zorgverzekering kiezen die het beste bij jou persoonlijke situatie past. De zorgverzekeraar biedt ruime mogelijkheden, van beperkte tot zeer uitgebreide aanvullende dekkingen.

1. Zorgverzekering Startfit

Met dit pakket ben je, naast de vergoedingen en behandelingen vanuit het basispakket, gedeeltelijk verzekerd voor fysiotherapie. Daarbij worden onverziene behandelingen binnen Europa voor 100% vergoed. En dat alles tegen een zeer scherpe premie. Dit pakket is al beschikbaar vanaf € 6,97 per maand. Kenmerken Startfit:

 • Fysiotherapie: 9 behandelingen per jaar;
 • Vaccinaties: € 75,- per jaar.

2. Zorgverzekering Extrafit

Het volgende aanvullende pakket van ONVZ is al een stuk uitgebreider. Aan alternatieve geneeswijzen wordt hier bijvoorbeeld ruimschoots aandacht besteed. Het maximum voor alternatieve behandelingen ligt zelfs op 20. Ook worden behandelingen voor acné tot 21 jaar volledig vergoed als de dermatoloog een doorverwijzing gegeven heeft. Dit pakket kun je al aanschaffen vanaf € 9,30 per maand. Kenmerken Extrafit:

 • Alternatieve geneeswijzen
  Bij arts max. € 27 per behandeling, max. 1 behandeling per dag en max. 20 behandelingen
  Alternatieve (homeopathische en antroposofische) geneesmiddelen en (laboratorium)onderzoek: geen vergoeding
 • Beweegzorg: therapie voor houding en beweging
  Max. € 100, voor sportarts
 • Geneesmiddelen
  Max. € 100,- per kalenderjaar voor:
  – geregistreerde geneesmiddelen
  – verbandmiddelen
  – eigen bijdragen
  Geen vergoeding voor:
  – niet geneesmiddelen
  – homeopathische en antroposofische geneesmiddelen
  – vaccinaties en preventieve middelen in verband met verblijf in het buitenland
  – anticonceptiemiddelen
  – zelfzorggeneesmiddelen
  – geneesmiddelen die gebruikt worden bij de behandeling voor fertiliteit

ONVZ

3. Zorgverzekering Benfit

Hoewel er enorm veel verschillende pakketten worden aangeboden bij ONVZ, zijn er toch grote verschillen. Zo is er nu ook nog een volledige dekking van anticonceptie vanaf 21 jaar toegevoegd en ook griepvaccinatie wordt 100 procent vergoed binnen dit pakket. Het kost € 22,32 per maand. Kenmerken Benfit:

 • Alternatieve geneeswijzen
  Bij arts of acupuncturist max.
  € 27 per behandeling, max. 1 behandeling per dag en max. 20 behandelingen
  Alternatieve (homeopathische en antroposofische) geneesmiddelen en (laboratorium)onderzoek: geen vergoeding
 • Beweegzorg: fysiotherapie en oefentherapie
  100%, max. 12 medisch noodzakelijke behandelingen
 • Orthoptische zorg
  Max. € 500, op voorschrift van de behandelend arts
 • Preventiecursussen
  Max. € 150, door ONVZ erkende preventie-cursussen

4. Zorgverzekering Optifit

In dit pakket is zelfs plastische chirurgie opgenomen. Dit wordt volledig vergoed bij een correctie van een afwijkende oorstand tot 18 jaar en aantoonbare lichamelijke functiestoornis, zoals bijvoorbeeld een ooglid- en buikwandcorrectie en het vervangen van borstprotheses. Bovendien krijg je stottertherapie tot wel €500,- vergoed als je besluit dit pakket te nemen. De kosten bedragen €38,59 per maand. Kenmerken Optifit:

 • Alternatieve geneeswijzen
  Bij arts max. € 85 per behandeling, max. 1 behandeling per dag en max. € 750
  Bij door ONVZ erkende behandelaar* max. € 65 per behandeling, max. 1 behandeling per dag en max. € 250
  Geregistreerde homeopathische en antroposofische geneesmiddelen en (laboratorium)onderzoek samen: € 250, op voorschrift behandelend arts/behandelaar en geleverd door apotheek
 • Beweegzorg: fysiotherapie en oefentherapie
  100%, max. 35 medisch noodzakelijke behandelingen, waarvan max. 18 behandelingen manuele therapie
 • Beweegzorg: therapie voor houding en beweging
  Max. € 750, gezamenlijk voor chiropractie, osteopathie, manuele therapie E.S. ® (lid VMT) en sportarts
 • Preventiecursussen
  Max. € 250, door ONVZ erkende preventie-cursussen
 • Tandheelkundige zorg: orthodontie
  Tot 18 jaar 100%

5. Zorgverzekering TopFit

Heel veel zaken worden volledig gedekt bij dit pakket. Zo wordt IVF voor vrouwen tot 43 jaar volledig gedekt. Ook ergotherapie wordt volledig vergoed. Het pakket voorziet ook in het geval van reumatoïde artritis of psoriasis; tot €500,- wordt vergoed als u om medische redenen naar een kuuroord moet. Als u besluit dit pakket te kiezen, betaal je €56,73 per maand.

 • Alternatieve geneeswijzen
  Bij arts max. € 85 per behandeling, max. 1 behandeling per dag en max. € 1.000
  Bij door ONVZ erkende behandelaar* max. € 65 per behandeling, max. 1 behandeling per dag en max. € 500
  Geregistreerde homeopathische en antroposofische geneesmiddelen en (laboratorium)onderzoek samen: € 500, op voorschrift behandelend arts/behandelaar en geleverd door apotheek
 • Beweegzorg: fysiotherapie en oefentherapie
  100%, waarvan max. 18 medisch noodzakelijke behandelingen manuele therapie
 • Beweegzorg: therapie voor houding en beweging
  Max. € 1.000, gezamenlijk voor chiropractie, osteopathie, manuele therapie E.S. ® (lid VMT) en sportarts
 • Preventiecursussen
  Max. € 325, door ONVZ erkende preventie-cursussen
 • Tandheelkundige zorg: orthodontie
  Tot 18 jaar 100%, vanaf 18 jaar max. € 500

ONVZ

 ONVZ Tandartsverzekering

ONVZ biedt de volgende tandartsverzekeringen aan:

1. Tandfit A (€ 11,62 per maand)

De tandartsverzekering Tandfit A vergoedt de standaardkosten van uw tandartsbezoeken, zoals je halfjaarlijkse controle en de mondhygiëniste. Tot een bedrag van € 250 per jaar en tegen een aantrekkelijke premie. Daarnaast biedt Tandfit A jou een ongevallendekking. Belangrijkste vergoedingen 2016:

 • 75% van je tandartskosten, inclusief techniekkosten, tot € 250 per kalenderjaar;
 • Ongevallendekking: maximaal € 2.500 per kalenderjaar.

2. Tandfit B (€ 26,50 per maand)

Tandfit B vergoedt al je tandartskosten voor controle en preventie, zoals röntgenfoto’s en mondhygiëne. Daarnaast krijg je 75% van veel andere tandartskosten terug, tot een bedrag van in totaal € 750 per jaar. Bovendien biedt Tandfit B je een ongevallenvergoeding. Heb je de aantrekkelijke premie al eens bekeken? Belangrijkste vergoedingen 2016:

 • 100% van je tandartskosten voor controle en preventie*, 75% van je algemene tandheelkundige zorgkosten, inclusief techniekkosten;
 • Tot € 750 per kalenderjaar;
 • Ongevallendekking: maximaal € 5.000 per kalenderjaar.

3. Tandfit C (€ 34,41 per maand)

Met Tandfit C krijg je een vergoeding tot maar liefst € 1.500 per jaar! Deze tandartsverzekering dekt al je tandartskosten voor controle en preventie, zoals röntgenfoto’s en mondhygiëne. Daarnaast krijg je 75% van je algemene tandartskosten vergoed, heb je een ongevallendekking en is de premie aantrekkelijk. Belangrijkste vergoedingen 2016:

 • 100% van je tandartskosten voor controle en preventie*, 75% van je algemene tandheelkundige zorgkosten, inclusief techniekkosten;
 • Tot € 1.500 per kalenderjaar;
 • Ongevallendekking: maximaal € 5.000 per kalenderjaar;

4. Tandfit D (€ 39,06 per maand)

Tandfit D vergoedt bijna alle behandelingen bij de tandarts, tot een bedrag van maar liefst € 1.500. Met daarnaast een ongevallendekking van € 5.000. Kortom: een zeer uitgebreide tandartsverzekering tegen een aantrekkelijke premie. Belangrijkste vergoedingen 2016:

 • 100% van je tandartskosten, inclusief techniekkosten;
 • Tot € 1.500 per kalenderjaar;
 • Ongevallendekking: maximaal € 5.000 per kalenderjaar.

Waarom ONVZ?

 • ONVZ onderscheidt zich als een kwalitatieve zorgverzekeraar met hart voor mensen;
 • Steeds op zoek naar het optimale. Naar wat goed voelt;
 • Open en transparant;
 • Veel keuze uit aanvullende verzekeringen.

Vergelijk op PrijsCheck.nl

Goede zorg gaat ons allemaal aan. Vind je het ook zo lastig om te bepalen bij welke zorgverzekeraar je het voordeligst uit bent? Vul in minder dan 1 minuut jouw gegevens, hoogte van je eigen risico en eventuele aanvullende wensen in en de zorgvergelijker kiest met zorg en zekerheid de goedkoopste zorgverzekering. In de prijsvergelijker op PrijsCheck worden zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering meegenomen. Doe de PrijsCheck voor de goedkoopste/beste zorgverzekering en bespaar veel geld!

zorgverzekering vergelijken

Inhoud van de pagina

De inhoud van deze pagina heeft PrijsCheck zo zorgvuldig mogelijk voor je samengesteld, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

Contactgegevens ONVZ

Bezoekadres: ONVZ Zorgverzekeraar, De Molen 66, 3995 AX Houten
Postadres: ONVZ Zorgverzekeraar, Postbus 392, 3990 GD Houten
Telefoon 030 639 62 22
Fax: 030 635 12 75