• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

VGZ Zorgverzekeraar

VGZVGZ is met 4,2 miljoen verzekerden een gespecialiseerde partij met al ruim 50 jaar ervaring. Tevens is VGZ de enige verzekeraar die alléén zorgverzekeringen aanbiedt. Bij VGZ staat de vrijheid van de verzekerde voor op. Het uiteindelijke doel is om de zorg kwalitatief, toegankelijk en betaalbaar te maken voor iedere verzekerde en zorgverlener. De zorgverlener wordt expres genoemd, want deze speelt een grote rol bij!

VGZ Zorgverzekeraar

VGZ Zorgverzekering 2017

De klant mag zelf weten welke hulpverlener er gekozen wordt. Het verbeteren van de zorg is één van de doelen van de aanbieder, naast het dekken van ziektekosten. De verzekeraar probeert de zorg niet alleen te verzekeren, maar ook te organiseren en te verbeteren. Premies kunnen relatief laag blijven, omdat er binnen de organisatie geen gebruik wordt gemaakt van winstdoelstelling. Daarbij wordt er veel geïnvesteerd in de kwaliteit van zorg en de beschikbaarheid ervan voor haar verzekerden. We kunnen met vertrouwen zeggen dat we dankzij VGZ als partner je een zeer goede zorgverzekering kunnen bieden.

Basisverzekering VGZ 2017

De overheid bepaalt welke vergoedingen in de basisverzekering zitten. Dat is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Het verschil zit in de voorwaarden en de service. Bij VGZ kies je uit drie verschillende basisverzekeringen:

1. VGZ Goede Keuze (€ 99,70 per maand)

Als je zorg nodig hebt, dan wil je natuurlijk goed geholpen worden. Met VGZ Goede Keuze kies je bewust voor goede zorg voor de laagste premie. Voor een aantal behandelingen heeft VGZ afspraken gemaakt met een select aantal zorgaanbieders die hierin gespecialiseerd zijn én goede kwaliteit leveren. Hierdoor wordt de kans dat je in één keer goed geholpen wordt groter. Ga je naar een zorgaanbieder waar VGZ geen contract mee heeft afgesloten? Dan ontvang je een lagere vergoeding. Je krijgt op deze basisverzekering 5% korting via UnitedConsumers. De korting op deze verzekering kun je niet inruilen voor de Kado-Actie. Kenmerken:

 • Je kunt terecht bij alle zorgaanbieders waar VGZ een contract mee heeft. Je krijgt dan 100% vergoed. Je vindt deze zorgaanbieders op de website van VGZ.
 • Voor een aantal planbare behandelingen, verband- of hulpmiddelen en gespecialiseerde GGZ heb je een selecte keuze uit goede zorgaanbieders.
 • Kies je voor een zorgaanbieder die geen contract heeft met VGZ? Dan krijg je 75% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief.
 • Je schiet geen geld voor als je naar een gecontracteerde zorgaanbieder gaat. VGZ regelt de betaling.
 • Je kiest zelf je huisarts. En ook voor spoedzorg kun je overal terecht.

2. VGZ Ruime Keuze (€ 101,65 per maand)

Zeker zijn van goede zorg én een zeer ruime keuze uit gecontracteerde zorgaanbieders? Dan zit je goed met de meest gekozen basisverzekering van VGZ, de Ruime Keuze. Er is altijd wel een zorgaanbieder bij jou in de buurt. Je kunt altijd naar je eigen huisarts en ook voor spoedeisende hulp kun je overal terecht. Via UnitedConsumers krijg je 10% korting op de premie van de VGZ Ruime Keuze. Hiermee bespaart € 129,60 per jaar. Je kunt er ook voor kiezen om de korting in te wisselen voor een kado. Kenmerken:

 • Je kunt terecht bij alle zorgaanbieders waar VGZ een contract mee heeft. Je krijgt dan 100% vergoed. Je vindt deze zorgaanbieders op de website van VGZ.
 • Kies je voor een zorgaanbieder die geen contract heeft met VGZ? Dan krijg je 80% vergoed van het gemiddeld gecontracteerd tarief.
 • Je schiet niks voor als je naar een gecontracteerde zorgaanbieder gaat. VGZ regelt de betaling.
 • Je kiest zelf je huisarts. En ook voor spoedzorg kun je overal terecht.

3. VGZ Eigen Keuze (€ 107,05 per maand)

Met VGZ Eigen Keuze kun je kiezen uit alle zorgaanbieders. Hiervoor betaal je wel meer premie. Bij de zorgaanbieders waarmee VGZ een contract heeft, ben je verzekerd van goede zorg. Kies je voor een andere zorgaanbieder, dan kan VGZ goede zorg niet garanderen. Je ontvangt dan een vergoeding tot maximaal het marktconform tarief. Via UnitedConsumers krijg je 10% korting op de premie van de VGZ Eigen Keuze. Hiermee bespaart € 136,80 per jaar. Je kunt er ook voor kiezen om de korting in te wisselen voor een kado. Kenmerken:

 • 100% vergoed. Je vindt deze zorgaanbieders op de website van VGZ bij Vergelijk en Kies.
 • Kies je voor een zorgaanbieder die geen contract heeft met VGZ? Dan krijg je 100% vergoed van het marktconform tarief.
 • Je kiest zelf je huisarts. En ook voor spoedzorg kun je overal terecht.

VGZ Zorgverzekeraar

Aanvullende dekking VGZ

Verwacht je komend jaar kosten voor fysiotherapie, een bril of contactlenzen of de tandarts? Kies dan één van de aanvullende verzekeringen met of zonder een tandartsverzekering. Wil je naast een basisverzekering ook een aanvullende verzekering afsluiten, dan hebben zij drie aanvullende zorgpolissen voor jou: Aanvullend Goed, Aanvullend Beter en Aanvullend Best:

1. VGZ Aanvullend Goed

Wil je naast je basisverzekering bij VGZ nog een aanvullende zorgverzekering? Dan zit je wel goed bij de Aanvullend Goed verzekering van VGZ. Zij bieden een bepaalde vergoeding voor beweegzorg, waaronder ook fysiotherapie valt. Daarnaast is het bij VGZ mogelijk om een collectieve verzekering af te sluiten, waardoor je korting kunt krijgen op je verzekering. Voor VGZ Aanvullend goed betaal je in 2017 vanaf € 7,49 per maand. Kenmerken van VGZ Aanvullend goed:

 • Beweegzorg, zoals fysiotherapie €200,- per jaar;
 • Alternatieve zorg € 300 per jaar;
 • Anticonceptie vanaf 21 jaar: volledig (soms geldt er een eigen bijdrage);
 • Vaccinaties: € 200 + wereldwijd spoedeisende hulp op vakantie.

2. VGZ Aanvullend Beter

VGZ Aanvullend Beter is de meest gekozen aanvullende verzekering van VGZ. Je krijgt meer en hogere vergoedingen dan met VGZ Aanvullend Goed. Voor de VGZ Aanvullend Beter betaal je in 2017 vanaf € 17,99 per maand. Kenmerken van VGZ Aanvullend Beter:

 • Beweegzorg, zoals fysiotherapie: € 400 per jaar;
 • Alternatieve zorg: € 500 per jaar;
 • Eén complete bril vergoed per 3 jaar. Of € 80 vergoeding voor lenzen.
 • Vaccinaties: € 400 + wereldwijd spoedeisende hulp op vakantie;
 • Anticonceptie vanaf 21 jaar: volledig (soms geldt er een eigen bijdrage);
 • Huidbehandeling, zoals acne: € 500 per jaar;
 • Voetbehandelingen, zoals steunzolen: € 300 per jaar.

3. VGZ Aanvullend Best

Wil je volledig verzekerd zijn bij VGZ? Dan is Plus Aanvullend het ultieme pakket. Dit pakket biedt genoeg zekerheid om een onbezorgd leven te leiden. Er is een groot budget voor alternatieve zorg, bijvoorbeeld voor huidbehandeling. Daarnaast zijn brillen en lenzen voor een gedeelte gedekt. Mocht je kinderen krijgen, dan zijn ook de bevallingskosten en kraamzorg 100% gedekt. Zoals bij alle aanvullende verzekeringen van VGZ ben je met dit pakket verzekerd voor spoedeisende hulp in het buitenland. Voor de aanvullende dekking VGZ Aanvullend Best betaal je in 2017 vanaf € 30,14 per maand. Kenmerken van VGZ Aanvullend Best:

 • Beweegzorg, zoals fysiotherapie 18 behandelingen per jaar
 • Alternatieve zorg: € 800 per jaar;
 • Eén complete bril vergoed per 3 jaar. Of € 125 vergoeding voor lenzen.
 • Vaccinaties: € 500 + wereldwijd spoedeisende hulp op vakantie;
 • Anticonceptie vanaf 21 jaar: volledig (soms geldt er een eigen bijdrage);
 • Huidbehandeling, zoals acne: € 700 per jaar;
 • Voetbehandelingen, zoals steunzolen: € 500 per jaar;
 • Mantelzorg: € 750 per jaar.

VGZ Zorgverzekeraar

Tandartsverzekering VGZ

Je tanden en mond in topconditie houden? Met één van de drie tandartsverzekeringen ben je verzekerd voor de kosten van de tandarts, mondzorg of orthodontie.

Aanvullende tandartsdekking

VGZ Tand GoedVGZ Tand BeterVGZ Tand Best
Orthodontie-Tot 18 jaar: € 1.500
Vanaf 18 jaar: € 500
Tot 18 jaar: € 2.500
Vanaf 18 jaar: € 1.500
Tandheelkundige zorg vanaf 18 jaar100% voor periodieke controle en 80% voor overige behandelingen, maximaal € 250 per jaar100% voor periodieke controle en 80% voor overige behandelingen, maximaal € 500 per jaar100% voor periodieke controle en 80% voor overige behandelingen, maximaal € 1.000 per jaar
Premie per maandVanaf € 10,89Vanaf €17,69Vanaf € 35,34

Voordelen VGZ

 • Veel kennis en ervaring: al 60 jaar actief als zorgverzekeraar;
 • Kwalitatief, toegankelijk en betaalbaar;
 • Je wordt altijd snel geholpen, ook als er een wachtlijst is.

Vergelijk op PrijsCheck.nl

Goede zorg gaat ons allemaal aan. Vind je het ook zo lastig om te bepalen bij welke zorgverzekeraar je het voordeligst uit bent? Vul in minder dan 1 minuut jouw gegevens, hoogte van je eigen risico en eventuele aanvullende wensen in en de zorgvergelijker kiest met zorg en zekerheid de goedkoopste zorgverzekering. In de prijsvergelijker op PrijsCheck worden zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekering meegenomen. Doe de PrijsCheck voor de goedkoopste/beste zorgverzekering en bespaar veel geld!

zorgverzekering vergelijken

Inhoud van de pagina

De inhoud van deze pagina heeft PrijsCheck zo zorgvuldig mogelijk voor je samengesteld, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

Contactgegevens VGZ

Postadres: Coöperatie VGZ, Postbus 445, 5600 AK Eindhoven
Telnr: 0900- 8490
Klik hier voor het e-mailadres