• 35.000 ANDERENBesparen met PrijsCheck.nl

VvAA Zorgverzekeraar

VvaaRuim 42.000 verzekerden maken inmiddels gebruik van de VvAA zorgverzekering. De VvAA zorgverzekering staat in de top 3 van zorgverzekeringen in Nederland. De zorgverzekering van VvAA is speciaal bedoeld voor medici, paramedici, studenten voor die beroepen en zorginstellingen in Nederland.

VvAA Zorgverzekering 2017

Als zorgprofessional wil je uiteraard de beste zorg voor jezelf en jouw gezin. De VvAA zorgverzekering is dan een logische keuze. Voor een aantrekkelijke premie ben je verzekerd van een zeer uitgebreide dekking en uitstekende service. Bovendien heb je bij deze restitutieverzekering alle keuzevrijheid in de zorg en medicijnmerken waar je gebruik van wilt maken. De zorgverzekering van deze verzekeraar biedt je de volgende keuzes: de VvAA zorgverzekering Basis, zes aanvullende verzekeringen, een tandartsverzekering met vier modules en andere opties. Welke verzekering je ook kiest, je hebt altijd vrije keuze van arts en ziekenhuis.

VvAA Basisverzekering 2017

Met de VvAA zorgverzekering Basis heb je vrije keuze van arts en ziekenhuis (restitutiepolis). Je bent verzekerd voor alle kosten die door de overheid zijn opgenomen in de basisverzekering. Bijvoorbeeld: kosten van ziekenhuisopname, kraamzorg, specialistische hulp, de huisarts en geneesmiddelen. De premie per maand bedraagt € 109,94,- in 2017 met een verplicht eigen risico van € 385,-.

Aanvullende dekking VvAA

Het is natuurlijk mogelijk dat je aanvullende dekkingen wenst bovenop de Zorgverzekering Basis. Daarom biedt VvAA je verschillende mogelijkheden deze aan te vullen. Dit varieert van een beperkte aanvulling tot een zeer uitgebreide. Zo kun je het zorgpakket samenstellen dat precies voldoet aan jouw wensen en zorgbehoeften. Je kunt kiezen tussen Start, Plus, Optimaal, Top, Excellent en Student. Ook kun je kiezen voor extra aanvullingen, namelijk Zorg Luxe, Zorg Assistent en Zorg Totaal. Zzp‘ers kunnen kiezen voor het aanvullende pakket Zorgversneller. Kies je voor Optimaal, Top of Excellent, dan stelt de verzekeraar jou gezondheidsvragen:

1. Start (€ 9,- per maand)

Met Start heb je voor slechts € 9,- per maand een aanvullende zorgverzekering met een prima dekking. Je krijgt bijvoorbeeld extra fysiotherapie en extra vergoeding bij niet-geregistreerde medicijnen. Kenmerken van de aanvullende dekking Start:

 • Fysiotherapie 100% (maximaal 9 behandelingen per jaar);
 • Sportarts maximaal €100,- per jaar;
 • Vaccinatie en malaria geneesmiddelen: maximaal € 75,- per jaar, voor algemene geneesmiddelen is dit € 100,-.

2. Plus (€ 21,60 per maand)

Met Plus heb je voor € 21,60 per maand een aanvullende zorgverzekering met ruime dekking. Je krijgt bijvoorbeeld extra vergoeding bij orthodontie en anticonceptie. Kenmerken van de aanvullende dekking Plus:

 • Fysiotherapie 100% (maximaal 12 behandelingen per jaar);
 • Anticonceptie (pil, spiraal, pessarium) volledige vergoeding;
 • Vergoeding orthodontie tot 18 jaar €1.365,- (gehele duur verzekering).

3. Optimaal (€ 37,35 per maand)

Met Optimaal heb je voor € 37,35 per maand een aanvullende zorgverzekering met zeer ruime dekking. Je krijgt bijvoorbeeld extra vergoeding voor fysiotherapie én bij niet-geregistreerde medicijnen. Kenmerken van de aanvullende dekking Optimaal:

 • Fysiotherapie 100% (maximaal 35 behandelingen per jaar);
 • Brillenglazen inclusief montuur/lenzen maximaal €150,- per jaar;
 • Geneesmiddelen maximaal €4.540,- per jaar;

4. Top (€ 54,90 per maand)

Met Top heb je voor € 54,90 per maand een aanvullende zorgverzekering met een buitengewoon riante dekking. Kenmerken van de aanvullende dekking Top:

 • Fysiotherapie 100%; Max. 18 behandelingen;
 • Brillenglazen inclusief montuur/lenzen maximaal €300,- per jaar;
 • Alternatieve geneeswijzen maximaal € 1.000 per jaar.

5. Excellent (€ 112,50 per maand)

De naam zegt het al. Met Excellent heb je een aanvullende zorgverzekering met de ruimste dekking. Je krijgt bijvoorbeeld je fysiotherapie en niet geregistreerde medicijnen voor de volle 100% vergoed. Excellent kost je € 112,50 per maand. Kenmerken van de aanvullende dekking Excellent:

 • Fysiotherapie 100%; Bij manuele therapie krijg je max. 18 behandelingen;
 • Brillenglazen inclusief montuur/lenzen maximaal €450,- per jaar;
 • Tandartskosten: vergoeding van 100%, maximaal € 1.600,- per jaar.

6. Student (€ 10,50 per maand)

Als student weet je wat je nodig hebt. En wat je daarvoor wilt betalen. Daarom biedt VvAA de zorgverzekering Student, een aanvullende verzekering met alléén dekkingen die jij nodig hebt. Dat zorgt voor een scherpe premie. Ook dankzij de collectieve ledenkorting:

 • Fysiotherapie: 100% vergoeding van maximaal 9 behandelingen;
  Anticonceptie: 100% vergoeding vanaf 21 jaar (pil, spiraal, pessarium);
  Vaccinatie en malaria geneesmiddelen: 100% vergoeding.

Prijzen VvAA

Alle prijzen zijn incl. korting voor leden van VvAA.

VvAA Tandartsverzekering

Na je 18e worden tandartskosten niet meer vergoed via de basisverzekering. Met de aanvullende tandartsverzekering VvAA tandplus vang je dit op en bepaal je zelf de maximale vergoeding voor tandheelkundige hulp. Je kunt kiezen uit vier verschillende aanvullende tandartsverzekeringen. De vergoeding geldt per volwassene per kalenderjaar. Je kunt kiezen uit 4 verschillende tandartsverzekeringen, namelijk Tandplus A, Tandplus B, Tandplus C en Tandplus D. Bij VvAA ontvang je vier jaar lang als verzekerde tussen 18 en 22 jaar, 25% korting op de tandartsverzekering module A tot en met C.

Aanvullende dekkingTandplus ATandplus BTandplus CTandplus D
Dekking75% tot max. € 250 per kalenderjaar inclusief techniekkosten.100% van de gemaakte kosten voor controle en preventie, andere gemaakte kosten 75%. Met een gezamenlijk maximum van € 750,-.100% van de gemaakte kosten voor controle en preventie, andere gemaakte kosten 75%. Met een gezamenlijk maximum van
€ 1.500,-.
100% van de gemaakte kosten, tot maximaal
€ 1.500,-.
Maximale vergoeding€ 250 (€ 2500 voor ongevallen)€ 750 (€ 5000 voor ongevallen)€ 1500 (€ 5000 voor ongevallen)€ 1500 (€ 5000 voor ongevallen)
Premie per maand€ 11,25€ 25,65€ 33,30€ 37,80

Waarom VvAA?

 • Vrije keuze van zorgverleners en medicijnen;
 • Snelle uitkering van je declaraties, binnen 5 werkdagen;
 • Hoge collectieve premiekorting;
 • Gratis begeleiding en bemiddeling door je zorgconsulent;
 • Voordelig extra luxe met het Privé Zorgpakket.

Inhoud van de pagina

De inhoud van deze pagina heeft PrijsCheck zo zorgvuldig mogelijk voor je samengesteld, echter hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor een volledig overzicht van de dekking altijd de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

Contactgegevens VvAA

Telnr voor bestaande leden 030 – 639 64 00
Telnr voor nieuwe leden: 030 – 247 47 89
Klik hier voor het e-mailadres